Δελτίο Τύπου – Σεμινάριο για τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την 7η Δεκεμβρίου 2016 το σεμινάριο για τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων και η Μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας του ΕΜΠ. Στην κατάμεστη αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, έδωσαν το παρόν και χαιρέτησαν την εκδήλωση η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών κα Πέτα Πέρκα και ο Πρόεδρος του ΤΕΕ κος Γιώργος Στασινός, ενώ  παρευρέθηκαν εκπρόσωποι υπουργείων, δήμων, περιφερειών καθώς και πλήθος συγκοινωνιολόγων και φοιτητών από τις Σχόλες του ΕΜΠ. 

Ομιλητές ήταν οι Θάνος Βλαστός, Καθηγητής ΕΜΠ, Στράτος Παπαδημητρίου, Καθηγητής ΠΑΠΕΙ, Ιωάννης Τυρινόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής ΑΤΕΙ Αθηνών,  Μαρία Μορφουλάκη Δρ. Ειδική Λειτουργική Επιστήμονας Α’ ΙΜΕΤ και Ευθύμιος Μπακογιάννης, Δρ. Πολεοδόμος – Συγκοινωνιολόγος ΕΜΠ, ενώ το συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Πρόεδρος του ΣΕΣ κ. Κωνσταντίνος Κεπαπτσόγλου. 

Στο σεμινάριο παρουσιάστηκαν οι διαδικασίες εκπόνησης των Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, ενώ δόθηκε η ευκαιρία στους ομιλητές να παρουσιάσουν την εμπειρία τους από την σημαντική τους ενασχόληση με τις λειτουργικές, οικονομικές, περιβαλλοντικές, κοινωνικές, πολιτιστικές, και αισθητικές διαστάσεις των Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας . Στόχοι του σεμιναρίου ήταν η ανάδειξη παραμέτρων του πολεοδομικού και κυκλοφοριακού σχεδιασμού, η γνωριμία με μεθόδους ανάγνωσης και αντιμετώπισης προβλημάτων και η εξοικείωση με υποτιμημένες παραμέτρους του όπως το περπάτημα και το ποδήλατο και η γνωριμία με επιτυχημένες εφαρμογές στην Ευρώπη. 

Τις εισηγήσεις μπορείτε να τις παρακολουθήσετε σε βιντεοσκόπηση ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=Bkp_37tzmkI

Συνημμένα:

Promo Video ΣΕΣ


Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020 – ΣΕΣ / ΥΠΕΝ / ΚΕΔΕ


Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020 – ΣΕΣ / Interamerican