2020 – Υποψηφιότητες για τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου

Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων Συζητήσεις Επίκαιρη θεματολογία 2020 – Υποψηφιότητες για τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου

Επισκόπηση 10 απαντητικών νημάτων
  • Συντάκτης
    Δημοσιεύσεις
    • #5390
      secretary
      Keymaster

      Οι υποψηφιότητες για τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΣ της περιόδου 2020-2022 θα πρέπει να υποβληθούν αποκλειστικά μέσω του παρόντος θέματος του forum της ιστοσελίδας του συλλόγου έως την Κυριακή 8 Μαρτίου 2020.

      Οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα να προβάλλουν τις θέσεις τους μέσω του forum και συνεπώς δεν θα γίνει παρουσίαση κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης

    • #5395

      Είμαι ο Παναγιώτης Παπαντωνίου, Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου στο τρέχον Διοικητικό Συμβούλιο, και ως εκ νέου υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές του Συλλόγου, θα ήθελα να ζητήσω τη στήριξή σας.

      Είμαι Διδάκτωρ Πολιτικός Μηχανικός, διδάσκων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, επιστημονικός συνεργάτης στον Τομέα Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και μεταδιδάκτωρ ερευνητής στο Technical University of Munich, με 11ετή εμπειρία. Έχω συμμετάσχει σε 19 ερευνητικά έργα στον τομέα των μεταφορών και συγκοινωνιακής υποδομής, με έμφαση στην οδική ασφάλεια, τις νέες τεχνολογίες και τη βιώσιμη κινητικότητα. Παράλληλα, έχω εργασθεί και συνεργάζομαι ως συγκοινωνιολόγος μηχανικός στην εταιρία OSeven, μία ελληνική τεχνολογική εταιρία που εξειδικεύεται σε λύσεις τηλεματικής, ενώ διατηρώ και τεχνικό γραφείο αναλαμβάνοντας συγκοινωνιακές μελέτες.

      Είμαι εκλεγμένος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων από το 2016 και έχω διατελέσει Ειδικός Γραμματέας (2016 – 2018) και Γενικός Γραμματέας (2018 – σήμερα). Παράλληλα ήμουν εκλεγμένο μέλος της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (2014 – 2019) και συμμετέχω σε διάφορους επιστημονικούς οργανισμούς και επιτροπές.

      Τα τελευταία 4 χρόνια, από τη θέση τόσο του Ειδικού όσο και του Γενικού Γραμματέα του Συλλόγου, μου δόθηκε η δυνατότητα να διαχειριστώ αφενός καθημερινά ζητήματα του Συλλόγου (λειτουργία γραφείων, ιστοσελίδα, Δελτία Τύπου, Ενημερωτικό Δελτίο) και αφετέρου να συμμετέχω στην οργανωτική επιτροπή όλων των επιστημονικών συνεδρίων και εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν. Επιπρόσθετα, εκπροσώπησα το Σύλλογο σε αρκετές ημερίδες και Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας και συμμετείχα στη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και στο Εθνικό Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας, υποστηρίζοντας τις πάγιες και επιστημονικά τεκμηριωμένες θέσεις του Συλλόγου.

      Στη νέα δεκαετία, με όλα τα ανοικτά ζητήματα που μας άφησε η περίοδος της κρίσης οι προσκλήσεις για το Σύλλογό μας είναι πολλές και κρίσιμες.
      – Τα Μέλη του ΣΕΣ πρέπει να αποκτήσουν αναβαθμισμένο ρόλο και ευθύνες όπου και εάν δραστηριοποιούνται (μελετητές, στελέχη δημόσιων και ιδιωτικών συγκοινωνιακών φορέων, ερευνητές)
      – Η παρουσία και παρέμβαση του ΣΕΣ πρέπει να είναι θεσμοθετημένη και συστηματική σε όλα τα όργανα της Πολιτείας, υποστηρίζοντας τις αρχές και τα μέλη του
      – Ο ΣΕΣ πρέπει να διαμορφώσει και να προωθήσει δυναμικά στην Πολιτεία και στην Κοινωνία τις επιστημονικά τεκμηριωμένες θέσεις του
      Με τελικό στόχο μια νέα αναπτυξιακή προσέγγιση στα συγκοινωνιακά θέματα της χώρα και έναν νέο ρόλο των Συγκοινωνιολόγων σε αυτά.

      Για το σκοπό αυτό, εφόσον εκλεγούμε θα ετοιμάσουμε το νέο Σχεδίου Δράσης του ΣΕΣ για την περίοδο 2020-2030, το οποίο θα βασίζεται σε 4 βασικούς αναπτυξιακούς άξονες: την Εσωτερική οργάνωση, την Οικονομική αυτοδυναμία, την Επιστημονική συνεισφορά και τις Δράσεις Διάχυσης. Με τη στήριξη και την ενεργό ενεργή συμμετοχή των μελών, είμαι πεπεισμένος ότι το νέο αυτό Σχέδιο Δράσης, αποτυπώνοντας την υφιστάμενη κατάσταση και θέτοντας σαφείς στόχους για τα επόμενα έτη, θα αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για τα μέλη και έναν οδικό χάρτη για το Σύλλογο για τη νέα δεκαετία.

      Σε αυτό το πλαίσιο, θα ήθελα να ζητήσω τη στήριξή σας στις επερχόμενες εκλογές του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων της 17ης Μαρτίου 2020. Δεσμεύομαι προσωπικά ότι θα συνεχίσω να εργάζομαι με ακόμα μεγαλύτερη όρεξη και μεθοδικότητα ώστε να συνεισφέρω με όλες μου τις δυνάμεις προκειμένου να συνεχίσει ο ΣΕΣ να συνεισφέρει δυναμικά, με επιστημονικά τεκμηριωμένες απόψεις και βιώσιμες λύσεις, υποστηρίζοντας τα μέλη του, την Πολιτεία και την κοινωνία.

      Σας ευχαριστώ,

      Δρ. Παναγιώτης Παπαντωνίου
      Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ
      Email: ppapant@central.ntua.gr
      http://www.nrso.ntua.gr/ppapant

    • #5407

      Αγαπητές & αγαπητοί συνάδελφοι,
      Ονομάζομαι Κωνσταντίνος Καραγιάννης, διαμένω στο Βόλο
      και δραστηριοποιούμαι στην περιοχή της Θεσσαλίας.
      Ξεκίνησα την επαγγελματική μου σταδιοδρομία ως ελεύθερος επαγγελματίας
      και ασκώ σήμερα καθήκοντα Προϊσταμένου Κυκλοφορίας & Συγκοινωνιών στη Διεύθυνση Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Βόλου.
      Επιθυμώ να είμαι υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές του Σ.Ε.Σ., ευελπιστώντας στην υποστήριξή σας, δεσμευόμενος για διαρκή και ανιδιοτελή προσφορά. Όραμά μου είναι ο Σύλλογός μας να γίνει περισσότερο “ελκυστικός” και “εξωστρεφής” προκειμένου να βοηθήσει εκτός από τα μέλη του, την κοινωνία, τους φορείς & παρόχους συγκοινωνιακών & μεταφορικών υπηρεσιών, την Αυτοδιοίκηση και την Πολιτεία. Και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας και δουλέψουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, από κάθε γωνιά της Ελλάδος!

      Επισυνάπτω ένα σύντομο βιογραφικό μου σημείωμα.
      Παραθέτω ένα σύνδεσμο για το προσωπικό μου ιστολόγιο.
      https://konstantinoskaragiannis.blogspot.com
      Ευχαριστώ από καρδιάς !!!

      Συνημμένα:

      KaragiannisCV2020

      Κωνσταντίνος Καραγιάννης
      Πολιτικός Μηχανικός Α.Π.Θ.
      Συγκοινωνιολόγος M.Sc.
      Υπ. Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
      konstantinoskaragiannis.blogspot.com
    • #5411

      Αγαπητές/Αγαπητοί Συνάδελφοι,

      Ονομάζομαι Αθανάσιος Κουκουνάρης και είμαι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός με Μεταπτυχιακές σπουδές στα Ευφυή Συστήματα Μεταφορών & Διαχείρισης Έργων και Υποψήφιος Διδάκτωρ στην επιστήμη του Πολιτικού Μηχανικού στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Τα κύρια ερευνητικά μου ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τις Βιώσιμες Μεταφορές και τις Έξυπνες Πόλεις, την Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα, την Εφοδιαστική Αλυσίδα και τα Ευφυή Συστήματα Μεταφορών.

      Τα τελευταία χρόνια εργάζομαι ως ελεύθερος επαγγελματίας, με έδρα στην Πάτρα, και έχω συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, δημόσιους εθνικούς και τοπικούς φορείς και εταιρείες. Είμαι senior project manager σε ερευνητικά και αναπτυξιακά εθνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή έργα, και είμαι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων και ιδρυτικό μέλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου ITS-Student Chapter.

      Θεωρώ ότι μέσω της εκλογής μου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων και της ενεργής και συνεχούς συμμετοχής μου σε αυτό θα έχω την ευκαιρία να προσφέρω φρέσκες ιδέες και νέα οράματα στον Σύλλογο μας. Επίσης, λόγω της διαμονής μου στην πόλη της Πάτρας (την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδος) αλλά και της καταγωγής μου και της στενής σχέσης που έχω με την πόλη των Χανίων Κρήτης και της συνεργασίας μου με τις τοπικές αρχές του τόπου θα μπορέσουμε να προβάλουμε τις δράσεις και τις δραστηριότητες του ΣΕΣ στην επαρχία καθώς και να δημιουργήσουμε νέες δομές και συνεργασίες με φορείς που θέλουν να συνεργαστούμε αλλά δεν τους έχει δοθεί η ευκαιρία έως τώρα.

      Για όλους τους ανωτέρω λόγους, στις επερχόμενες εκλογές του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων ζητώ την στήριξή σας!

       

      Με φιλικούς και συναδελφικούς χαιρετισμούς,
      Αθανάσιος Κουκουνάρης
      Email: akoukounaris@g.upatras.gr

    • #5413

      Αγαπητές κι αγαπητοί συνάδελφοι,

      Ονομάζομαι Κατερίνα – Μαρία Σίσκου, είμαι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός Α.Π.Θ. με μεταπτυχιακό στο Σχεδιασμό, Οργάνωση και Διαχείριση Συστημάτων Μεταφορών και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Έχω εργαστεί ως ελεύθερος επαγγελματίας σε εταιρείες συγκοινωνιακών μελετών, και τα τελευταία 10 και πλέον χρόνια το κύριο αντικείμενο απασχόλησής μου είναι οι Δημόσιες Συγκοινωνίες καθώς από το 2009 εργάζομαι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (Ο.Α.Σ.Θ.) ως συγκοινωνιολόγος και από το 2017 έχω αναλάβει τα καθήκοντα της Διευθύντριας Κίνησης.

      Επιθυμώ να θέσω την υποψηφιότητά μου για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΣ, καθώς θεωρώ ότι είναι αναγκαία η συνέχιση των προσπαθειών της προηγούμενης Διοίκησης για την περαιτέρω ενδυνάμωση του Συλλόγου και την ανάδειξη του στον κυρίαρχο επιστημονικό φορέα που θα λειτουργεί ως σύμβουλος του Κράτους στη διαμόρφωση των πολιτικών του για όλα τα θέματα που άπτονται του αντικειμένου του συγκοινωνιολόγου μηχανικού. Επίσης, πέρα από τον επιστημονικό χαρακτήρα του, θεωρώ ότι ο ΣΕΣ θα πρέπει να δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στην προάσπιση και διασφάλιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων όλων των συναδέλφων αλλά και στην ανάπτυξη κι ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των μελών του, ώστε να επιτυγχάνει με μεγαλύτερη επιτυχία τους στόχους του.

      Ευελπιστώ στη στήριξή σας και δεσμεύομαι ότι θα αφιερώσω όλες μου τις δυνάμεις και την ενεργήτικότητά μου προκειμένου να αναβαθμιστεί ακόμη περισσότερο ο ΣΕΣ ως επιστημονικός αλλά και επαγγελματικός φορέας που θα συμβάλει στην αντιμετώπιση κρίσιμων συγκοινωνιακών ζητημάτων και στην κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των μελών του.

       

      Σας ευχαριστώ

      Κατερίνα – Μαρια Σίσκου
      Πολ. Μηχανικός – MSc. Συγκοινωνιολόγος
      Διευθύντρια Κίνησης Ο.Α.Σ.Θ.
      e-mail:siskoukm@hotmail.com ksiskou@oasth.gr

    • #5415
      Θανάσης Τσιάνος
      Συμμετέχων

      Αγαπητοί Συνάδελφοι,

      Από καθαρό και έντιμο ενδιαφέρον για τον επιστημονικό μας σύλλογο και το επάγγελμα του συγκοινωνιολόγου μηχανικού, το οποίο υπηρετώ 17 χρόνια ως σύμβουλος / μελετητής – ελεύθερος επαγγελματίας, θέτω υποψηφιότητα στις εκλογές για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων και ζητώ την στήριξη σας για μια ακόμη διετία.

      Στην προηγούμενη μου θητεία ως ταμίας του Δ.Σ (2018-2020) προσέφερα με τον ζήλο μου και την συνεργατικότητά μου στις συμμετοχικές διαδικασίες του συλλόγου και των δράσεων του. Ως ταμίας του συλλόγου με την συνδρομή και των υπολοίπων μελών του ΔΣ, πετύχαμε σημαντική αύξηση των εσόδων του Συλλόγου κυρίως μέσω χορηγιών με αποτέλεσμα αφενός την άρτια διοργάνωση πολλών συνεδρίων, ημερίδων και λοιπών δράσεων και αφετέρου τον σχεδόν διπλασιασμό των αποθεματικών στο ταμείο του Συλλόγου.

      Στο πλαίσιο του οδοιπορικού του ΣΕΣ, του οποίου ήμουν εμπνευστής και συντονιστής, διοργανώθηκαν δράσεις και προωθήθηκε ο διάλογος μεταξύ των μελών του ΣΕΣ και άλλων φορέων. Στόχος της επόμενης χρονιάς αποτελεί η ολοκλήρωση του Οδοιπορικού και η σύνταξη / επικαιροποίηση των θέσεων του ΣΕΣ για κρίσιμα ζητήματα με συμμετοχή όλων των μελών που θα δηλώσουν ενδιαφέρον.

      Στην προηγούμενη θητεία όποτε μου ζητήθηκε ή έκρινα ότι μπορώ να βοηθήσω εκπροσώπησα τον ΣΕΣ σε επιτροπές, συνέδρια, ημερίδες, συναντήσεις με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας. Ενδεικτικά αναφέρω ότι συμμετέχω στη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και στην ομάδα εργασίας για τον Σχεδιασμό αστικών οδών και υπαίθριων δημόσιων χώρων. Σε συνεργασία με μέλη του ΣΕΣ διαμορφώσαμε και καταθέσαμε προτάσεις σε σχέδια νόμων, όποτε χρειάστηκε αντιδράσαμε και πιέσαμε για βελτιώσεις, προστατεύοντας έτσι τόσο το κοινό συμφέρον όσο και το επάγγελμα του συγκοινωνιολόγου μηχανικού. Δυστυχώς δεν καταφέραμε σε όλες τις περιπτώσεις να αλλάξουμε νοοτροπίες και σκόπιμα λανθασμένες πολιτικές. Για αυτόν τον λόγο χρειάζεται επιμονή και περισσότερη συμμετοχή όλων των μελών του ΣΕΣ.

      Συνάδελφοι, οι συγκοινωνιολόγοι μηχανικοί αποτελούν σημαντικό κρίκο στην ανάπτυξη, στην οικονομία και στη λειτουργία του κράτους. Η χώρα έχει ανάγκη τους συγκοινωνιολόγους να στελεχώσουν υπηρεσίες, να εκπονήσουν μελέτες, να κατασκευάσουν και να λειτουργήσουν υποδομές. Έχει ανάγκη τις πολυτεχνικές σχολές, τα πανεπιστήμια και τα ινστιτούτα να εκπαιδεύσουν και να εξειδικεύσουν τους συγκοινωνιολόγους μηχανικούς, να προωθήσουν την έρευνα και να συνεργαστούν με ιδιωτικά γραφεία και επιχειρήσεις στον τομέα των μεταφορών. Όμως επίσης η χώρα αλλά και ο επιστημονικός μας κλάδος, έχει ανάγκη την έντιμη και δημιουργική συνεργασία όλων των συγκοινωνιολόγων. Αυτήν την ανάγκη εξυπηρετεί ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων και για αυτό η παρουσία του κρίνεται και παραμένει διαχρονικά σημαντική. Συνάδελφοι, έχουμε την ευθύνη όλοι μας, να διατηρήσουμε υψηλό το επίπεδο του Συλλόγου με θέσεις και συνεχή παρουσία.

      Σε περίπτωση επανεκλογής μου, θα βοηθήσω το νέο ΔΣ και θα επιδιώξω με τη συνεργασία όλων σας, να αποκτήσει ο ΣΕΣ πιο ισχυρή παρουσία με επιστημονικά τεκμηριωμένες απόψεις και βιώσιμες λύσεις. Θεωρώ ότι διαθέτω την απαιτούμενη επαγγελματική εμπειρία σε ένα ευρύ πεδίο της επιστήμης του συγκοινωνιολόγου μηχανικού και έχω αποδείξει ότι έχω την βούλησή να αφιερώσω όσο χρόνο χρειαστεί στις συμμετοχικές διαδικασίες του ΣΕΣ για την επίτευξη των στόχων του Συλλόγου.

       

      Με εκτίμηση

      Θανάσης Τσιάνος
      Πολιτικός Μηχανικός – Συγκοινωνιολόγος ΕΜΠ
      http://www.tsianos.gr
      email:athantsianos@gmail.com

    • #5417
      Ναταλία ΝΤΑΣΙΟΥ
      Συμμετέχων

      Αγαπητοί συνάδελφοι,

      Είμαι η Ναταλία Ντάσιου, Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ, MSc Σχεδιασμός Οργάνωση και Διαχείριση Συστημάτων Μεταφορών ΑΠΘ και μέλος του ΣΕΣ από το 2006. Είμαι επίσης μέλος του ΤΕΕ και του αντίστοιχου φορέα της Ισπανίας (Colegio de Ingenieros de Caminos, Canales y Puertos.

      Μια σύντομη αναφορά στην επαγγελματική μου δράση για να με γνωρίσετε καλύτερα.

      Το 2006 ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου ως μηχανικός – συγκοινωνιολόγος στην διεθνή εταιρεία Συμβούλων Συγκοινωνιολόγων ALATZAS ASOCIADOS S.A. στην Μαδρίτη της Ισπανίας, συμμετέχοντας ως σύμβουλος συγκοινωνιολόγος – αναλύτρια επί 4 συναπτά έτη στην εκπόνηση συγκοινωνιακών – κυκλοφοριακών μελετών (προσβάσεων, οργάνωσης χώρων στάθμευσης, κυκλοφοριακών ροών, οικονομικής απόδοσης συγκοινωνιακών επενδύσεων) σε πλήθος έργων μεγάλων εμπορικών και οικιστικών συγκροτημάτων στην Ισπανία και άλλες χώρες (Πορτογαλία, Βέλγιο, Παναμάς, Τυνησία, Τουρκία, Λιβύη).

      Το 2010 επέστρεψα στην Ελλάδα και εργάστηκα στην ισπανική εταιρεία κατασκευών FERROVIAL AGROMAN S.A. στην θέση της βοηθού μηχανικού – συμβούλου του C.E.O. στην Κοινοπραξία Κατασκευής και Διαχείρισης των έργων Παραχώρησης της ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ, του Αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδος Ε-65 και του τμήματος του ΠΑΘΕ (Μεταμόρφωση – Σκάρφεια) για 2 έτη και μέχρι την αναστολή κατασκευής των έργων.

      Από το 2012 ως το 2016 εργάστηκα ως ελεύθερος επαγγελματίας συγκοινωνιολόγος και πολιτικός μηχανικός (ιδιωτικό γραφείο σε Αθήνα και Λάρισα- πόλη καταγωγής μου-) και είχα συνεργασία με το γραφείο συγκοινωνιακών μελετών Ι. Νικολαϊδης καθώς και με την εταιρεία Ubiquity Consulting (Mobility, passenger transport and urban planning consultancy). Επίσης, συνεργάστηκα με το γραφείο τουρισμού MAZI TRAVEL & EVENTS S.A. (Αθήνα- Θεσσαλονίκη) στα πλαίσια επέκτασής του στην ισπανική και την λατινοαμερικάνικη αγορά.

      Από το 2016 μέχρι και σήμερα εργάζομαι ως μηχανικός – συγκοινωνιολόγος στις Εταιρείες Παραχώρησης ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. και ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΔΟΣ Α.Ε. κατέχοντας την θέση της μηχανικού λειτουργίας της Διεύθυνσης Λειτουργίας των εταιρειών και είμαι υπεύθυνη για τους 3 αυτοκινητόδρομος (ΝΕΑ ΟΔΟΣ ΠΑΘΕ, ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΔΟΣ – ΠΑΘΕ και Ε-65).

      Παράλληλα, κατά την 14ετή επαγγελματική μου σταδιοδρομία έχω συμμετάσχει σε πλήθος συνεδρίων (δημοσίευση στο TRB) και ημερίδων, έχω έρθει σε επαφή με ιδιωτικούς και κρατικούς φορείς σε Ελλάδα (υπηρεσίες Υπουργείων και Δήμων) και εξωτερικό (ιδιώτες επενδυτές, Διεύθυνση Συγκοινωνιών Δήμου Μαδρίτης, πρακτική άσκηση στη Γενική Διεύθυνση Αυτοκινητοδρόμων της Τουρκίας) και μιλώ 6 γλώσσες.

      Συνδυάζοντας την επιστημονική γνώση του συγκοινωνιολόγου μηχανικού με την πράξη, την πρακτική και την παραγωγή αποφάσισα να καταθέσω υποψηφιότητα στον ΣΕΣ, τον οποίον παρακολουθώ, συμμετέχω και τιμώ όλα τα χρόνια της σταδιοδρομίας μου, αισιοδοξώντας ως μέλος του Δ.Σ. να συνεισφέρω με τις γνώσεις, την εμπειρία, τις επικοινωνιακές μου ικανότητες καθώς και την όρεξή μου για δουλειά, στην διασύνδεση της επιστημονικής γνώσης με την πρακτική της εφαρμογή.

      Μαζί με την επαγγελματική μου εμπειρία στο εξωτερικό, βίωσα την σπουδαιότητα και την θεσμική αναγνώριση του ρόλου του συγκοινωνιολόγου μηχανικού από την εκεί επίσημη Πολιτεία. Βασικός μου στόχος, μέσα από την Διοίκηση του ΣΕΣ, είναι η ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου του συγκοινωνιολόγου μηχανικού στο τεχνικό γίγνεσθαι της Ελλάδας και η συνεισφορά του στην καινοτομία και την ανάπτυξη. Ρόλος που εκτός των άλλων, καταλυτικά συντελεί στην διαμόρφωση των συνθηκών λειτουργίας και διαβίωσης στις σύγχρονες πόλεις και στα νέα συστήματα μεταφορών. Βασικός μου στόχος είναι επίσης η εξωστρέφεια του ΣΕΣ, ώστε να κερδηθεί η εμπιστοσύνη και η συμμετοχή και των νέων συναδέλφων με σκοπό την μεγαλύτερη απήχηση του Συλλόγου σε όλους τους συγκοινωνιολόγους και η επαφή με τα καίρια προβλήματα του κλάδου μας, ώστε να βρουν βήμα έκφρασης όλοι οι συνάδελφοι.

      Τα θέματα στα οποία έχω μεγάλη ευαισθητοποίηση και λόγω της δουλειάς μου μπορώ να συνεισφέρω περαιτέρω είναι αυτά της οδικής ασφάλειας, της εκπαίδευσης/οδηγικής συμπεριφοράς, της εφαρμογής της επιστημονικής καινοτομίας στην πράξη (ευφυή συστήματα μεταφορών κλπ.) και του περιβάλλοντος.

      Ως εκ τούτου, θα ήταν ιδιαίτερη τιμή για εμένα να μου δώσετε με την ψήφο σας την ευκαιρία να συμβάλλω στο έργο και τις δραστηριότητες του ΣΕΣ.

      #transport_mobility_environment_safety

      Με εκτίμηση,
      Ναταλία Ντάσιου

      Πολιτικός Μηχανικός, Msc Συγκοινωνιολόγος ΑΠΘ
      Μηχανικός Λειτουργίας ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. & ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΔΟΣ Α.Ε.
      Emails: ndasiou@hotmail.comndasiou@neaodos.gr

    • #5419
      ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΓΩΝΗ
      Συμμετέχων

      Αγαπητές και Aγαπητοί Συνάδελφοι,

      Ονομάζομαι Ιωάννα Παγώνη και είμαι Συγκοινωνιολόγος Μηχανικός. Κατέχω Δίπλωμα Πολιτικού Μηχανικού ΕΜΠ (έτος αποφοίτησης 2009), Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στα «Μαθηματικά της Αγοράς και της Παραγωγής» και Διδακτορικό Δίπλωμα από τον Τομέα Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ (2017).
      Είμαι Διδάσκουσα στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ εργάζομαι ως Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια στο Εργαστήριο Μεταφορών και Λήψης Αποφάσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ως ανεξάρτητη σύμβουλος σε θέματα μεταφορών. Έχω 10ετή ερευνητική και επαγγελματική εμπειρία στον τομέα του συγκοινωνιολόγου μηχανικού με συμμετοχή σε διάφορα ερευνητικά έργα σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς και σε συγκοινωνιακές μελέτες. Τα επιστημονικά μου ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την ανάλυση μεταφορικών συστημάτων, τις αεροπορικές μεταφορές και τις νέες τεχνολογίες κινητικότητας. Περισσότερα στοιχεία για το επιστημονικό και ερευνητικό μου έργο μπορείτε να δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: ipagoni.wixsite.com/ipagoni
      Είμαι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων από το 2017, ενώ από το 2018 συμμετέχω στην Επιτροπή Θ5 των Αεροπορικών Μεταφορών. Με γνώμονα τη διάθεση μου για προσφορά και με αίσθημα ευθύνης θα είμαι υποψήφια στις προσεχείς εκλογές του νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Δεσμεύομαι να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις στην περαιτέρω ανάπτυξη του Συλλόγου και την ανάδειξή του ως συμβουλευτικό όργανο σε θέματα που άπτονται των μεταφορών και συγκοινωνιών. Σκοπός μου είναι να εργαστώ με ιδιαίτερη προθυμία και ευθύνη συμμετέχοντας στις δράσεις του Συλλογου και να συμβάλλω από κοινού με τα λοιπά μέλη στην επίτευξη των στόχων του.

      Θα με τιμούσε ιδιαίτερα να με στηρίζατε με την ψήφο σας.

      Με εκτίμηση
      Δρ. Ιωάννα Παγώνη
      Πολιτικός Μηχανικός/Συγκοινωνιολόγος ΕΜΠ
      e-mail: ipagoni@aegean.gr

    • #5421
      Μαρία ΣΑΡΤΖΕΤΑΚΗ
      Συμμετέχων

      Aγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

      Είμαι η Μαρία Σαρτζετάκη, διδάκτωρ στο αντικείμενο της Οικονομίας των μεταφορών (ΔΠΘ), με μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης (MSc) στα Οικονομικά Αερομεταφορών και Αεροδρομίων (Cranfield University, UK), μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης (MSc) στον Σχεδιασμό, Οργάνωση και Διαχείριση Συστημάτων Μεταφορών (ΑΠΘ), και Δίπλωμα Πολιτικού Μηχανικού (ΔΠΘ). Είμαι ειδική γραμματέας στο διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΣ και υπεύθυνη σύνταξης του Ενημερωτικού Δελτίου του συλλόγου μας. Επίσης έχω τον συντονισμό της επιτροπής αερομεταφών και αεροδρομίων του ΣΕΣ.

      Στο επιστημονικό μου έργο περιλαμβάνεται η συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα του ΔΠΘ στο αντικείμενο των μεταφορών, και στην παρούσα ακαδημαϊκή χρονιά είμαι διδάσκουσα σε μεταπτυχιακά προγράμματα του ΔΠΘ και του πανεπιστημίου Νεάπολης Πάφου. Στο δημοσιευμένο μου έργο περιλαμβάνονται εργασίες και ανακοινώσεις σε διεθνή περιοδικά, συνέδρια και άλλες επιστημονικές δράσεις, ενώ έχω υποστηρίξει επίκαιρο έργο σε διεθνείς οργανισμούς, φορείς και φόρουμ με έμφαση σε θέματα διαχείρισης μεταφορικών συστημάτων και αεροδρομίων. Επιπρόσθετα έχω συμβάλει στη διοργάνωση εθνικών και διεθνών επιστημονικών συνεδρίων και ερευνητικών δράσεων, με ποιο πρόσφατο το Εuropean Aviation Conference (2018), Cost/ATARD (2018, καθώς και συμβάλω ενεργά στην οργάνωση του 2ου διεθνούς συνεδρίου intermodal transport που διοργανώνεται στο ΔΠΘ (2020).

      Στο επαγγελματικό μου έργο περιλαμβάνεται η εργασία μου στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ), στην ΕΡΓΑ ΟΣΕ (ΕΡΓΟΣΕ), ενώ σήμερα εργάζομαι στο Διεθνή αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ). Έχω συμμετάσχει σε σημαντικό αριθμό μελετών σε θέματα συγκοινωνιακού σχεδιασμού, διαχείρισης μεταφορικών συστημάτων και ανάπτυξης έργων υποδομών με έμφαση σε θέματα αεροδρομίων και οικονομίας των μεταφορών. Το 2019 μου απονεμήθηκε το βραβείο “professional achievement award” των αποφοίτων της Βρετανικής Εκπαίδευσης (Study UK) από το Βρετανικό Συμβούλιο (British Council).

      Αγαπητές και Αγαπητοί συνάδελφοι, σε μία περίοδο σημαντικών εξελίξεων και μεγάλων προκλήσεων στην αγορά των μεταφορών, ο ρόλος των συγκοινωνιολόγων και η συμβολή όλων μας στην ανάπτυξη του τομέα των μεταφορών πρέπει να είναι επίκαιρη και ουσιαστική. Στο πλαίσιο αυτό η συμμετοχή όλων των μελών του ΣΕΣ είναι σημαντική και πολύτιμη για την περαιτέρω ανάπτυξη του συλλόγου μας. Στο πλαίσιο των παραπάνω σκέψεων και με ισχυρή θέληση για δραστηριοποίηση, προσδοκώ στη στήριξη σας στις προσεχείς εκλογές για το νέο ΔΣ του ΣΕΣ, πιστεύοντας ισχυρά στην ομαδική εργασία, στον εθελοντισμό και στους στόχους του συλλόγου μας.

       

      Mε εκτίμηση

      Δρ. Μαρία Σαρτζετάκη
      Συγκοινωνιoλόγος
      Email: msartze@econ.duth.gr

    • #5423

      Αγαπητές και Αγαπητοί Συνάδελφοι,
      Είμαι η Δέσποινα Αλεξανδροπούλου, Πολιτικός Μηχανικός Συγκοινωνιολόγος, με περισσότερα από 27 χρόνια σε μελέτες και ερευνητικά προγράμματα.
      Έχω ασχοληθεί στο ΕΜΠ, από το 1993, ως ερευνήτρια στον Τομέα Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής σε πλήθος Ευρωπαϊκών και Ελληνικών Συγκοινωνιακών Προγραμμάτων με έμφαση σε θέματα Νέων Τεχνολογιών, Εφαρμογών Τηλεματικής στις Μεταφορές, Συστημάτων Κυκλοφοριακής Πληροφόρησης και Συνδυασμένων Μεταφορών, Αστικών Συγκοινωνιών καθώς και σε διδασκαλία μαθημάτων. Παράλληλα, από το 2009 διατηρώντας ιδιωτικό τεχνικό γραφείο με τον Νίκο Παπαχρήστου,έχω εκπονήσει και συμμετάσχει ως συνεργάτης ομάδων μελέτης, σε πλήθος συγκοινωνιακών μελετών (Κυκλοφοριακές Μελέτες Δήμων και Σηματοδότηση, Μελέτες Σήμανσης και Οδικής Ασφάλειας, Στρατηγικού Σχεδιασμού Μεταφορικών Υποδομών κλπ.). Τα τελευταία 4 χρόνια είμαι συνεργάτης της εταιρίας συγκοινωνιακών μελετών Δ. Ευαγγελίδης – Γ. Λυμπερόπουλος Ο.Ε. -” Πόλινδε” (σε μεγάλης κλίμακας έργα Στάθμευσης και Οδικής Ασφάλειας στην Σαουδική Αραβία, ΣΒΑΚ και πλήθος μελετών στην Ελλάδα).
      Είμαι ενεργό μέλος του ΣΕΣ, παρακολουθώ το έργο του και συμβάλω μέχρι σήμερα με την συμμετοχή μου σε επιτροπές και προγράμματα, όπως στην Επιτροπή Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και Ενέργειας στις Μεταφορές του ΣΕΣ, καθώς και επί σειρά ετών (από το 2008) στην Επιτροπή Αξιολόγησης στο πρόγραμμα “Ecomobility – Οικολογική Μετακίνηση”, του Ecocity που αποτελεί μια εκστρατεία αφιερωμένη στην προσπάθεια αλλαγής συμπεριφορών μετακίνησης στην πόλη και στην ανάπτυξη των Πράσινων Μεταφορών, ως εκπρόσωπος του ΣΕΣ.
      Ευρισκόμενη σε συνεχή επαφή με το μεταφορικό γίγνεσθαι της Ελλάδας και της Ευρώπης, επιθυμώ να συνεισφέρω στον Σύλλογο αξιοποιώντας την μεγάλη εμπειρία που έχω αποκτήσει με την μέχρι τώρα επαγγελματική μου καριέρα και να συμβάλω με όλες τις δυνάμεις μου στις σημαντικές προσπάθειες του ΣΕΣ. Η αναβάθμιση του ρόλου των συγκοινωνιολόγων και η προώθηση των απόψεων του ΣΕΣ στα επίκαιρα θέματα μεταφορών που απασχολούν τον κλάδο αποτελούν ουσιαστική προτεραιότητα. Η συμβολή όλων μας στην ανάπτυξη του τομέα των μεταφορών με δραστηριοποίηση, παρουσία και εκπροσώπηση του ΣΕΣ σε επιτροπές και ομάδες εργασίας είναι κρίσιμη και απαραίτητη.
      Η χώρα μας βρίσκεται μπροστά σε ένα νέο ξεκίνημα μετά την οικονομική κρίση που καθήλωσε ουσιαστικά την ανάπτυξη σημαντικών τομέων της οικονομίας μαζί και των μεταφορών. Οι μεταφορές, όπως πάντοτε, θα κληθούν να συμβάλουν καθοριστικά στην επανεκκίνηση της οικονομίας, μέσα από σωστότερο σχεδιασμό και οργάνωση των πόλεων και της μεταφορικής υποδομής, με χρήση των νέων τεχνολογιών και γνώμονα την βιώσιμη ανάπτυξη. Σημαντική ώθηση στην προσπάθεια αυτή θα δώσει ένας αναβαθμισμένος ρόλος του ΣΕΣ, μέσα από ένα ισχυρό Σχέδιο Δράσης βασισμένο στην ενεργή συμμετοχή των μελών και την ισχυρή παρέμβαση του ΔΣ στα διάφορα όργανα της Πολιτείας.
      Επιθυμώ να αφιερώσω περισσότερο χρόνο στις προσπάθειες του ΣΕΣ, που αποσκοπούν στο να καταρτιστούν νέα προγράμματα σχεδιασμού, να βελτιωθούν οι κανονισμοί και οι οδηγίες, να σχεδιαστεί σε σωστότερη βάση όλη η μεταφορική υποδομή της χώρας και να αποδώσει σε μέγιστο βαθμό με στόχο την ταχύτερη ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας, σε ένα περιβάλλον που θα έχει σαν γνώμονα τον άνθρωπο και την ικανοποίηση των αναγκών του με σεβασμό στις αξίες και την προστασία του περιβάλλοντος.
      Ζητώ την υποστήριξή σας στις εκλογές του ΣΕΣ της 17ης Μαρτίου 2020 και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι σε περίπτωση εκλογής μου στο Διοικητικό Συμβούλιο θα εργαστώ στο πλαίσιο του ΣΕΣ προσφέροντας την απαιτούμενη ενέργεια, παρουσία, παρέμβαση στις δράσεις του ΣΕΣ, με πλήρη συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ.
      Είναι σημαντικό να έχουμε δυνατές φωνές στο ΔΣ, να μπουν συνάδελφοι με όρεξη και μεγάλη διάθεση, ώστε να συνεχιστεί και να μεγαλώσει το έργο που ο Σύλλογός μας προσφέρει στην Ελλάδα.
      Σας ευχαριστώ,
      Δέσποινα Αλεξανδροπούλου
      Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ – Συγκοινωνιολόγος
      e-mail: alexandropoulou@polinde.comdalex@transport.ntua.gr

    • #5425

      Αγαπητές/αγαπητοί συνάδελφοι,

      Είμαι ο Κωνσταντίνος Κουρέτας, Πολιτικός Μηχανικός / Συγκοινωνιολόγος και στις επερχόμενες εκλογές του Συλλόγου μας θα με τιμούσε ιδιαίτερα να έχω τη στήριξή σας.

      Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών Πολιτικού Μηχανικού και Συγκοινωνιολόγου στην Ελλάδα (ΕΜΠ) και τις ΗΠΑ (Virginia), τα τελευταία 10 και πλέον χρόνια συμμετέχω σαν σύμβουλος μηχανικός – μελετητής σε έργα μεταφορών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ταυτόχρονα, είμαι υποψήφιος διδάκτορας και ερευνητής στη σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του ΕΜΠ. Περισσότερες πληροφορίες για όσα έχω ασχοληθεί μπορείτε να βρείτε στο σχετικό βιογραφικό μου στη σελίδα users.ntua.gr/kostiskouretas

      Αξιοποιώντας τις εμπειρίες μου από τους χώρους δράσης μου (επάγγελμα και αγορά, επιστήμη και έρευνα) θέλω να ενισχύσω την προσπάθεια του Συλλόγου μας για εξωστρέφεια, διαρκή και επιστημονικά τεκμηριωμένη δημόσια παρέμβαση, την ανάδειξη της ελληνικής έρευνας αλλά και την κατοχύρωση της συμμετοχής του Συγκοινωνιολόγου σε πλήθος έργων που θα έπρεπε να απαιτείται.

      Με εκτίμηση,
      Κωνσταντίνος Κουρέτας
      Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ
      MSc University of Virginia
      Υ.Δ. ΣΑΤΜ ΕΜΠ
      email: kostiskouretas@gmail.com

Επισκόπηση 10 απαντητικών νημάτων
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.
Promo Video ΣΕΣ


Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020 – ΣΕΣ / ΥΠΕΝ / ΚΕΔΕ


Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020 – ΣΕΣ / Interamerican