Ανακοινώσεις

Σύνθεση των ανανεωμένων Επιτελικών & Θεματικών Επιτροπών ΣΕΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Κατόπιν ολοκλήρωσης της προβλεπόμενης σχετικής διαδικασίας, και σε συνέχεια προηγούμενων επικοινωνιών, με την παρούσα επιθυμούμε να ανακοινώσουμε στα Μέλη του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων τη σύνθεση των ανανεωμένων Επιτελικών & Θεματικών Επιτροπών ΣΕΣ.

Μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά μέσω της ιστοσελίδας του ΣΕΣ, στο σύνδεσμο: http://www.ses.gr/index.php/epitropes.html

Εκ μέρους του ΔΣ και του Προέδρου ΣΕΣ,

Με εκτίμηση,

Δημήτριος Κατσώχης

Αντιπρόεδρος ΣΕΣ

Δελτίο Τύπου - «Παρουσίαση Ευρωβαρομέτρου Υπεύθυνης Οδήγησης 2017» (Auto Forum 2017)

H Εthos Events σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» και το οικονομικό και επενδυτικό περιοδικό ΧΡΗΜΑ, και υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων & Δικύκλων, των Ελληνικών Υποδομών & Οδών με Διόδια, του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, της  Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος και του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιδιωτικών ΚΤΕΟ, διοργανώνουν το FONDATION VINCI AUTOROUTES - Auto Forum 2017 (#auf17 - http:/www.auto.ethosevents.eu/) με τίτλο: «Η τεχνολογία στην υπηρεσία της οδικής ασφάλειας». Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 2 Νοεμβρίου 2017 στο Divani Apollon Palace & Thalasso.

Έρευνα Ερωτηματολογίου - Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ

Έρευνα Ερωτηματολογίου στα πλαίσια της διδακτορικής διατριβής της κα. Ε. Δαμάσκου με τίτλο  " Διερεύνηση Χαρακτηριστικών κυκλικών κόμβων" όσο και της διπλωματικής εργασίας της κα. Μ. Περπινά με τίτλο "Αξιολόγηση της ποιότητας επιπέδου εξυπηρέτησης των οδηγών, αστικών και περι- αστικών κυκλικών κόμβων".

Οι κυκλικοί κόμβοι αποτελούν έναν ολοένα και αυξανόμενο τύπο ισόπεδης διασταύρωσης, η οποία συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας. Στόχος του ερωτηματολογίου αποτελεί η διερεύνηση της αντίληψης των οδηγών κατά την χρήση των κυκλικών κόμβων.

Το ερωτηματολόγιο απευθύνεται όλους του χρήστες του οδικού δικτύου και αναγκαία προϋπόθεση για την ορθή διεξαγωγή της έρευνας ερωτηματολογίου και την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων είναι η ειλικρινής απάντηση των ερωτημάτων.

Η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου γίνεται ανώνυμα και τα δεδομένα που θα προκύψουν θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τους ανωτέρω ερευνητικούς σκοπούς.

Ο χρόνος συμπλήρωσης του ερωτηματολογίου δεν υπερβαίνει τα 5 λεπτά.

Sustainable Urban Mobility in MED PORT cities (SUMPORT) - Ενημερωτικό Σημείωμα

Το έργο εδαφικής συνεργασίας «Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα σε Πόλεις-Λιμάνια της Μεσογείου» (SUMPORT – Sustainable Urban Mobility in MED PORT cities) στοχεύει στην αύξηση των ικανοτήτων των τοπικών αρχών στον σχεδιασμό ήπιας και βιώσιμης αστικής κινητικότητας, μέσω ανταλλαγής εμπειριών, υλοποίησης πιλοτικών δράσεων και κατάρτισης προσωπικού.

Researcher Position at the ERA Chair project - University Science Park of the University of Žilina

Information about job vacancy

The rector of the University of Žilina invites applications for one vacant position of researcher at the ERA Chair project implemented on the University Science Park of the University of Žilina.

4ο Συνέδριο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (CSUM2018)

Παράταση προθεσμίας υποβολής περιλήψεων έως τις 20 Οκτωβρίου 2017

SUMPs-Up Workshop for Greek Mobility Practitioners in Thessaloniki

Το ευρωπαϊκό έργο SUMPs-Up οργανώνει εργαστήριο για Έλληνες Επαγγελματίες στον τομέα της Κινητικότητας. To εργαστήρι είναι ανοιχτό για όλους τους Επαγγελματίες Κινητικότητας που είναι πρόθυμοι να μάθουν περισσότερα για την ανάπτυξη των ΣΒΑΚ και μέσα από πρακτικά παραδείγματα άλλων πόλεων. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, στις 20 Οκτωβρίου 2017στην αίθουσα «Μανώλης Αναγνωστάκης» του Δήμου Θεσσαλονίκης. Συνημμένα μπορείτε να βρείτε προσχέδιο του προγράμματος. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στα Ελληνικά.  Για την εγγραφή σας ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

«Κορυφαίοι Έλληνες και Διεθνείς Ομιλητές στο Auto Forum 2017»

H Εthos Events σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» και το οικονομικό και επενδυτικό περιοδικό ΧΡΗΜΑ και υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων και του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, διοργανώνουν το Auto Forum 2017 (#auf17 - http:/www.auto.ethosevents.eu/) με τίτλο: «Η τεχνολογία στην υπηρεσία της οδικής ασφάλειας». Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 2 Νοεμβρίου 2017 στην Divani Apollon Palace & Thalasso.

PhD Position in Traffic Modelling & Simulation – Barcelona Innovative Transport (BIT)

The Barcelona Innovative Transport (BIT) research group in the Department of Civil and Environmental Engineering at the Universitat Politècnica de Catalunya (UPC-BarcelonaTech) invites applications for a PhD position in traffic modelling and simulation. The position should be covered during this Fall 2017 in the area of microscopic modeling of autonomous vehicles. The selected candidate will be hired first temporarily for a maximum duration of one year, and then he/she is expected to obtain a 3-year PhD fellowship framed in a research project (i.e. National Programme for the Promotion of Talent and Its Employability).

Transportation Analyst/Researcher - AETHON Engineering Consultants

AETHON Engineering Consultants is looking for a Transportation Analyst/Researcher that will work on developing an algorithm/model that incorporates user feedback, data analytics and transportation theory.

The work will be the foundation for a smartphone application that aims to predict, analyse, propose and model user movements in sequences of trips.

Please find detailed information regarding the job position here: http://aethon.gr/en/researcher-job-position/