Ανακοινώσεις

Διάλεξη με θέμα 'Αρχιτεκτονική και Βιώσιμη Κινητικότητα' – Τρίτη 15 Οκτωβρίου

Η Ελληνική Αρχιτεκτονική Εταιρία διοργανώνει διάλεξη με θέμα 'Αρχιτεκτονική και Βιώσιμη Κινητικότητα'  με ομιλητή τον Καθηγητή ΕΜΠ Θάνο Βλαστό.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ (Νίκης 4, Αθήνα) την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019 στις 18.30.

Θέση Επίκουρου Καθηγητή - Πανεπιστήμιο EPFL

Το Πανεπιστήμιο EPFL – École polytechnique fédérale de Lausanne, προκήρυξε θέση Επίκουρου Καθηγητή στις Μεταφορές.

ΕΜΠ – Θέσεις εργασίας για Συγκοινωνιολόγους Μηχανικούς

Η Ερευνητική Ομάδα Οδικής Ασφάλειας του Τομέα Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ προτίθεται να προσλάβει νέους/ες και έμπειρους/ες συγκοινωνιολόγους μηχανικούς πλήρους απασχόλησης, στο πλαίσιο χρηματοδοτούμενων (κυρίως ευρωπαϊκών) ερευνητικών έργων.

Οι βασικές περιοχές έρευνας αφορούν:

Σεμινάριο στα μοντέλα διακριτών επιλογών στο EPFL

Το Πανεπιστήμιο EPFL – École polytechnique fédérale de Lausanne, διοργανώνει τον Φεβρουάριο του 2020 σειρά μαθημάτων πάνω στα μοντέλα διακριτών επιλογών (Discrete choice models).

Special issue για τη βιώσιμη μετακίνηση με έμφαση στο ποδήλατο σε επιστημονικό περιοδικό

Το επιστημονικό περιοδικό “Sustainability” έχει δημοσιεύσει ένα special issue με τίτλο Bicycling Today: Establishing and Learning from the State of the Art.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις επιστημονικές τους δημοσιεύσεις στον παρακάτω σύνδεσμο https://susy.mdpi.com

ΕΣΠΕΡΙΔΑ : «Αστικές Μεταφορές στην Αττική: Υφιστάμενη κατάσταση και προοπτικές»

Στο πλαίσιο του Οδοιπορικού του ΣΕΣ «Ασφαλείς και Έξυπνες Μετακινήσεις στη Δεκαετία 2020-2030» διοργανώνεται εσπερίδα με τίτλο «Αστικές Μεταφορές στην Αττική: Υφιστάμενη κατάσταση και προοπτικές» σε συνεργασία με τον Ο.Α.Σ.Α. και τις Αττικές Διαδρομές Α.Ε. . Η ημερίδα  θα πραγματοποιηθεί στις 25 Σεπτεμβρίου 2019, ώρα 17:00 και ημέρα Τετάρτη στο Αμφιθέατρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ)  Νίκης 4, Αθήνα.

Απώλεια Μιχάλη Σταματιάδη

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του αγαπημένου συναδέλφου Μιχάλη Σταματιάδη.

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει την Τρίτη  17/09/2019 και ώρα 4:30 μ.μ. στον  Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου του Κοιμητηρίου Αμαρουσίου.

Εσπερίδα με τίτλο «Αστικές Μεταφορές στην Αττική: Υφιστάμενη κατάσταση και προοπτικές»

Στο πλαίσιο του Οδοιπορικού του ΣΕΣ «Ασφαλείς και Έξυπνες Μετακινήσεις στη Δεκαετία 2020-2030» διοργανώνεται εσπερίδα με τίτλο «Αστικές Μεταφορές στην Αττική: Υφιστάμενη κατάσταση και προοπτικές» σε συνεργασία με τον Ο.Α.Σ.Α. και τις Αττικές Διαδρομές Α.Ε. . Η ημερίδα  θα πραγματοποιηθεί στις 25 Σεπτεμβρίου 2019, ώρα 17:00 και ημέρα Τετάρτη στο Αμφιθέατρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ)  Νίκης 4, Αθήνα.

Ημερίδα Παρουσίασης της Ερευνητικής Υποδομής «EN.I.R.I.S.S.T.»

Ημερίδα παρουσίασης της Ερευνητικής Υποδομής με τίτλο «Ευφυής Ερευνητική Υποδομή στη Ναυτιλία, την Εφοδιαστική Αλυσίδα, και τις Μεταφορές (EN.I.R.I.S.S.T - Intelligent Research Infrastructure for Shipping, Supply chain, Transport and Logistics)» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019, και ώρες 09:30-15:30, στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου (Λεωφ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο).

Ημερίδα με τίτλο "Μεταφορές και Τουρισμός"