Ανακοινώσεις

Υποψηφιότητες μελών ΣΕΣ σε εκλογές (Δημοτικές + Ευρωβουλής)

Προσκαλούνται τα μέλη του ΣΕΣ που θα είναι υποψήφια στις επερχόμενες εκλογές (Δημοτικές και Ευρωβουλής), και το επιθυμούν, να αποστείλουν τα στοιχεία της υποψηφιότητας τους στο ΣΕΣ ( Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ), μέχρι την Τρίτη 23/4/2019, ώστε να ενημερωθούν τα μέλη του ΣΕΣ.

Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, προσκαλεί τα μέλη του Συλλόγου στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση, την Τετάρτη 03 Απριλίου 2019 στις 17:30 στα γραφεία του ΣΕΣ (Πανόρμου 61, 11524 Αθήνα). Σε περίπτωση μη απαρτίας, η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί οριστικά την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019 στις 17:30 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 7ου Δημοτικού Διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων (Πανόρμου 59, δίπλα στα γραφεία του ΣΕΣ).

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων

Έναρξη Οδοιπορικού ΣΕΣ : “Ασφαλείς και Έξυπνες Μετακινήσεις στη Δεκαετία 2020 – 2030”

Την Τετάρτη 13 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία  η Τελετή Έναρξης του οδοιπορικού.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό οι:

• ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΑΡΑΣ  Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας
• ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΒΟΥΡΔΑΣ  Γενικός  Γραμματέας Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών
• ΓΕΩΡΓΙΟΣ OYΡΣΟΥΖΙΔΗΣ   Βουλευτής, Πρόεδρος της Ειδικής Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής
• ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ, Πρόεδρος ΤΕΕ
• ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ  Πρόεδρος HELLASTRON
• ΠΑΝΑΓΗΣ ΤΟΝΙΟΛΟΣ,  Εκπρόσωπος  ΣΕΓΜ
• ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΥΦΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ εκπρόσωπος ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ
• ΘΑΝΟΣ ΒΛΑΣΤΟΣ, Καθηγητής ΕΜΠ, Μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας ΕΜΠ
• ΒΑΣΩ ΜΥΛΩΝΑ,  Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας  "ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ"

Διεθνές Συμπόσιο Γεωμετρικού Σχεδιασμού - ISHGD

Διεθνές Συμπόσιο Γεωμετρικού Σχεδιασμού με τίτλο «6th Symposium on Highway Geometric Design» διεξάγεται στο Άμστερνταμ το διάστημα 28 Ιουνίου – 1 Ιουλίου 2020.

Ο Δρ Ευάγγελος Μπεκιάρης (Διευθυντής ΙΜΕΤ) νέος Πρόεδρος του ECTRI

Ο Διευθυντής του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ, Δρ. Ευάγγελος Μπεκιάρης εκλέχθηκε Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού ECTRI (European Conference of Transport Research Institutes, https://www.ectri.org/),  που εκπροσωπεί τα Ευρωπαϊκά Ινστιτούτα Έρευνας στο χώρο των Μεταφορών.

Ημερίδα με τίτλο “Συστήματα Αναχαίτισης Οχημάτων στην Ελλάδα. Μπροστά στην επόμενη δεκαετία”

Ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων διοργανώνει ημερίδα με τίτλο «Συστήματα Αναχαίτισης Οχημάτων στην Ελλάδα. Μπροστά στην επόμενη δεκαετία» την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019 στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Μεταφορών.

9ο Διεθνές Συνέδριο για την Έρευνα στις Μεταφορές – Νέα ΤΕΛΙΚΗ Ημερομηνία Υποβολής Περιλήψεων - 1/3/2019

Το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ) και ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (Σ.Ε.Σ.) διοργανώνουν το «9οΔιεθνές Συνέδριο για την Έρευνα στις Μεταφορές» με κεντρικό θέμα: «ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ 4.0: Η Ευφυής Εξέλιξη» το οποίο θα διεξαχθεί στην Αθήνα, στις 24 και 25 Οκτωβρίου 2019.

Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός για την Ανάπλαση του κέντρου της Αθήνας

Η Διεύθυνση Κτηριακών Υποδομών διενεργεί Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό για την Ανάπλαση του κέντρου της Αθήνας.

Αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η έκφραση ιδεών για την ανάπλαση-ανάδειξη του Κέντρου της Αθήνας, στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Σταδίου - Πειραιώς – Ερμού.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για επιτροπές του ΤΕΕ

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας έχει δημιουργήσει κατάλογο Μελών του ανά κατηγορία κύριας μελέτης, για το έτος 2019, από τον οποίο θα ορίζονται οι εκπρόσωποί του σε επιτροπές για την ανάθεση μελετών, παροχής τεχνικών υπηρεσιών και λοιπών συναφών επιστημονικών υπηρεσιών.

Καλούνται τα ενδιαφερόμενα Μέλη του να υποβάλουν αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμπλήρωση του παραπάνω καταλόγου.

Εσπερίδα με τίτλο “Βιώσιμη Κινητικότητα – Περιφερειακή Ανάπτυξη ”

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας διοργανώνει εσπερίδα σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το EURACTIV με θέμα " Βιώσιμη Κινητικότητα – Περιφερειακή Ανάπτυξη"

Η Εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΤΕΕ, Νίκης 4, 1ος όροφος. Ώρα έναρξης: 4:00 μμ.

Η είσοδος στην Ημερίδα είναι ελεύθερη.