• Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων ΣΕΣ
  • Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων ΣΕΣ
  • Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων ΣΕΣ

Συνέντευξη τύπου για τα ετήσια “Βραβεία Οδικής Ασφάλειας”

Συνέντευξη τύπου για την ανακοίνωση των ετήσιων βραβείων οδικής ασφάλειας που θεσπίστηκαν, αρχίζοντας από το 2018, από το Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (ΣΕΣ), το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ και τη HELLASTRON πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου στα γραφείο του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ.

Στη συνέντευξη ήταν παρόντες οι κκ. Δρ. Ευάγγελος Μπεκιάρης, Διευθυντής ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ, ο Βασίλης Χαλκιάς, πρόεδρος της HELLASTRON (Ένωση Ελληνικών Αυτοκινητοδρόμων), Δρ. Παναγιώτης Παπαντωνίου, Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (ΣΕΣ), ο Παραολυμπιονίκης Κολύμβησης Γιάννης Κωστάκης και η χορογράφος-καθηγήτρια χορού Τατιάνα Παπαδοπούλου καθώς και η αναπληρώτρια διευθύντρια του ΙΜΕΤ Γεωργία  Αϋφαντοπούλου.   

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ανακοινώθηκε το Πανελλαδικό Βραβείο “Καλύτερης Δράσης Οδικής Ασφάλειας 2018” φέτος αποδίδεται στο 1ο Γυμνάσιο Τρικάλων, για τις δράσεις του σε σχέση με την Οδική Ασφάλεια.

Ο εκπρόσωπος του ΣΕΣ κ. Παναγιώτης Παπαντωνίου τόνισε πως “η απονομή του φετινού βραβείου σηματοδοτεί την αρχή μιας πολύ σημαντικής προσπάθειας συστράτευσης του ακαδημαϊκού, ερευνητικού και επαγγελματικού δυναμικού της χώρας με στόχο τη βελτίωση του επιπέδου Οδικής Ασφάλειας”.

Ο διευθυντής του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ, Δρ. Ευάγγελος Μπεκιάρης τόνισε τη μεγάλη σπουδαιότητα της θέσπισης των Βραβείων Οδικής Ασφάλειας ΙΜΕΤ-HELLASTRON-ΣΕΣ. Επίσης, επισήμανε πως πίσω από τις καινοτόμες και πρωτοποριακές ιδέες που υλοποιούνται παγκόσμια, βρίσκονται σπουδαία μυαλά Ελλήνων ερευνητών κι αυτό οφείλει να αναδειχτεί μέσω του βραβείου «Καλύτερης Δημοσίευσης Οδικής Ασφάλειας Νέου Ερευνητή». Παράλληλα, έκανε λόγο για τις μεμονωμένες προσπάθειες που γίνονται σήμερα από σχολεία, αστυνομικές διευθύνσεις, δήμους και άλλους φορείς και βραβεύονται μέσω του βραβείου «Καλύτερης Δράσης Οδικής Ασφάλειας».

Ο κ. Βασίλης Χαλκιάς, αναφέρθηκε στη μεγάλη βελτίωση των ελληνικών αυτοκινητοδρόμων που «από τους πλέον σύγχρονους στην Ευρώπη», τονίζοντας πως «δεν μας φταίει ο δρόμος» για την οδική μας συμπεριφορά  ενώ όσον αφορά στα θύματα της ασφάλτου ήμασταν ως χώρα 28οι και γίναμε 24οι στις χώρες της ΕΕ, σημειώνοντας πρόοδο 61%.

alt

Γίνε φίλος του ΣΕΣ

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα Ηλεκτρονικά Μηνύματα του ΣΕΣ.

Επικοινωνία

Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο
info@ses.gr

Διεύθυνση
Πανόρμου 61, 11524 Αθήνα

Τηλέφωνο
(+30) 210 3640604

Τηλεμοιοτυπία
(+30) 210 3640604

Επισκέπτες

Έχουμε 127 επισκέπτες συνδεδεμένους