• Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων ΣΕΣ
  • Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων ΣΕΣ
  • Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων ΣΕΣ

Συνέντευξη Τύπου - Παρουσίαση μελέτης: "«Αυτοκινητόδρομος Κορίνθου – Πατρών vs. Ολυμπιακή: Το κόστος της αναποτελεσματικότητας του κράτους"

Αθήνα, 18 Απριλίου 2019

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών – Μάρκος Δραγούμης (ΚΕΦίΜ) σας προσκαλεί σε συνέντευξη Τύπου, με αφορμή την παρουσίαση της μελέτης «Αυτοκινητόδρομος Κορίνθου – Πατρών vs. Ολυμπιακή: Το κόστος της αναποτελεσματικότητας του κράτους», η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Μεγάλη Δευτέρα 22 Απριλίου και ώρα 12:30 στο Ξενοδοχείο Αμαλία (Λεωφόρος Βασιλίσσης Αμαλίας 10, Αθήνα).

Την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες ετοιμάζονται να ταξιδέψουν οδικώς για τις διακοπές του Πάσχα, η μελέτη του ΚΕΦίΜ καταδεικνύει την αναποτελεσματικότητα του κράτους και τις δραματικές της επιπτώσεις σε ανθρώπινες ζωές. Η παράδοση και λειτουργία αυτοκινητοδρόμων την τελευταία δεκαετία συνέβαλε καθοριστικά στη μείωση των θανάτων από τροχαία κατά 52%, όμως μέχρι να φτάσουμε εκεί το κράτος ολιγώρησε σε επικίνδυνο βαθμό και παράλληλα συντηρούσε ζημιογόνες κρατικές εταιρείες. Επί χρόνια, το ελληνικό δημόσιο δαπανούσε πάνω από 120 εκατ. ευρώ ετησίως για να καλύψει της ζημιές της ελλειμματικής Ολυμπιακής, ενώ με κόστος μόλις 50 εκατ. ευρώ το χρόνο θα μπορούσε να μειώσει δραστικά την απώλεια ανθρώπινων ζωών από τροχαία.Τη μελέτη θα παρουσιάσει ο Επικεφαλής Ερευνητής του ΚΕΦίΜ Κωνσταντίνος Σαραβάκος, ενώ τα ευρήματά της θα σχολιάσουν ο Αντιπρόεδρος της Νέας ΔημοκρατίαςΚωστής Χατζηδάκης, ο Εκτελεστικός Διευθυντής του ΚΕΦίΜ Νίκος Ρώμπαπας καιεκπρόσωπος του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (ΣΕΣ).
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Strategic PR & Development Manager του ΚΕΦίΜ:
Κωνσταντίνο Μαριόλη |  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.  | στ. 210 52 38 373 | κιν. 693 70 07 707

Γίνε φίλος του ΣΕΣ

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα Ηλεκτρονικά Μηνύματα του ΣΕΣ.

Επικοινωνία

Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο
info@ses.gr

Διεύθυνση
Πανόρμου 61, 11524 Αθήνα

Τηλέφωνο
(+30) 210 3640604

Τηλεμοιοτυπία
(+30) 210 3640604

Επισκέπτες

Έχουμε 171 επισκέπτες συνδεδεμένους