Νέος Πρόεδρος της IRF εκλέχθηκε ο κ. Βασίλης Χαλκιάς

Στην τιμητική θέση του Προέδρου της Διεθνούς Οδικής Ομοσπονδίας (IRF - International Road Federation) εκλέχθηκε o κ. Βασίλης Χαλκιάς, Διευθύνων Σύμβουλος της «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.», στο πλαίσιο του Συνεδρίου της Ένωσης των Ευρωπαϊκών Αυτοκινητόδρομων (ASECAP), που έλαβε χώρα στο Costa Navarino (29-31 Μαΐου). Η Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας εξέλεξε ομόφωνα τον κ. Βασίλη Χαλκιά ως νέο Πρόεδρό της, διαδεχόμενος τον απερχόμενο Πρόεδρο, κ. Kiran K. Kapila, από την Ινδία.  Είναι η πρώτη φορά που Έλληνας αναλαμβάνει την Προεδρία της IRF στα 70 χρόνια από την ίδρυση της Ομοσπονδίας, που έχει έδρα τη Γενεύη της Ελβετίας.

Μετά την ανάληψη της προεδρίας της IRF, o κ. Χαλκιάς δήλωσε: «Το όραμα της IRF είναι ένας κόσμος με ασφαλείς και βιώσιμους δρόμους. Ως Πρόεδρος της IRF θα συνεχίσω να υλοποιώ ενέργειες που υπηρετούν το όραμα αυτό. Παράλληλα, σε συνεργασία με τους άξιους συνεργάτες της Διεθνούς Ομοσπονδίας, θα συνεχίσουμε με υπομονή και επιμονή να υλοποιούμε όλους τους στόχους που έχουν τεθεί από την IRF, με την οδική ασφάλεια να είναι πρωταρχικό μέλημα, χωρίς να παραβλέψουμε την περιβαλλοντική αειφορία. Τέλος, θα παραμείνουμε ανοικτοί και δεκτικοί σε νέες ιδέες, νέες τεχνολογίες και νέα χρηματοδοτικά σχήματα».

Ο κ. Χαλκιάς θα επικουρείται στο σημαντικό έργο του από δύο Αντιπρόεδρους: τον κ. Anouar Benazzouz (Γενικό Διευθυντή των Μαροκινών Αυτοκινητόδρομων - ADM) και τον κ. Liu Wenjie (Γενικό Γραμματέα και Αντιπρόεδρο των Κινέζικων Αυτοκινητόδρομων και Μεταφορών – CHTS).

Η IRF (Διεθνής Οδική Ομοσπονδία) ιδρύθηκε το 1948 και αποτελείται από χώρες-μέλη, οι οποίες αντιπροσωπεύουν κορυφαίους εταιρικούς και θεσμικούς οδικούς φορείς. Ως Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που εδρεύει στην Ελβετία, η IRF παρέχει μία ουδέτερη και παγκόσμια πλατφόρμα για τους τομείς των οδικών και κινητικών μέσων. Αποστολή της IRF είναι η ανάπτυξη των αυτοκινητόδρομων και, γενικότερα, των οδικών δικτύων που επιτρέπουν τη βιώσιμη κινητικότητα. Μέσω των ομάδων εμπειρογνωμόνων και των επιτροπών που ασχολούνται με βασικά οικονομικά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά ζητήματα, η IRF συμβάλλει αποφασιστικά σε παγκόσμιο επίπεδο στον τομέα των μεταφορών.