Ημερίδα Παρουσίασης της Ερευνητικής Υποδομής «EN.I.R.I.S.S.T.»

Ημερίδα παρουσίασης της Ερευνητικής Υποδομής με τίτλο «Ευφυής Ερευνητική Υποδομή στη Ναυτιλία, την Εφοδιαστική Αλυσίδα, και τις Μεταφορές (EN.I.R.I.S.S.T - Intelligent Research Infrastructure for Shipping, Supply chain, Transport and Logistics)» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019, και ώρες 09:30-15:30, στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου (Λεωφ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο).

Η ερευνητική υποδομή EN.I.R.I.S.S.T. χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία», με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο έργο συμμετέχουν 11 πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα και ειδικότερα: Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Πειραιά, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών ‘’Δημόκριτος’’, Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών και Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών. Συντονιστής του έργου είναι το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν με χαιρετισμούς και ομιλίες εκπρόσωποι τοπικών και εθνικών φορέων, παρόχων μεταφορικών υπηρεσιών και διαχειριστές μεταφορικών υποδομών, αλλά και μέλη της ερευνητικής και ακαδημαϊκής κοινότητας.

Στόχος της Ημερίδας είναι μέσω του διάλογου μεταξύ εμπλεκόμενων φορέων να αναδείξουμε τις σύγχρονες προκλήσεις, ανάγκες και απαιτήσεις στην αγορά των Μεταφορών, της Ναυτιλίας και της Εφοδιαστικής Αλυσίδας. Επίσης, η Ημερίδα θα περιλαμβάνει συζητήσεις σε θέματα οργάνωσης, διαχείρισης και επεξεργασίας δεδομένων, με σκοπό την ανάπτυξη σύγχρονων, χρηστικών και ωφέλιμων εφαρμογών για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της νέας επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης δεξιοτήτων στους τομείς της ναυτιλίας, της εφοδιαστικής αλυσίδας και των μεταφορών.

Επισυνάπτεται η πρόσκληση και το πρόγραμμα της ημερίδας