• Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων ΣΕΣ
  • Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων ΣΕΣ
  • Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων ΣΕΣ

Παγκόσμιο Συνέδριο για την κλιματική αλλαγή: Focus στους Τομείς Μεταφορών και Ενέργειας

Μέσα στην οικονομική κρίση των τελευταίων 5 ετών, το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής και οι επιπτώσεις του στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου έχει σχεδόν αγνοηθεί και παραμεληθεί πλήρως. Οι ενέργειες για την πρόληψη των αρνητικών επιπτώσεων και την προσαρμογή (adaptation) των υποδομών της χώρας και της οικονομίας της στα αρνητικά κλιματικά φαινόμενα που αναμένεται να εκδηλωθούν λόγω του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής, είναι τεράστιας σημασίας και προτεραιότητας για τη χώρα μας. Ο τομέας των Μεταφορών ιδιαίτερα αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους τομείς της Ελληνικής οικονομίας στον οποίο πρέπει να ληφθούν μέτρα για την «προσαρμογή» του στην κλιματική αλλαγή.  

Το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ) και το Ινστιτούτο Χημικών Διεργασιών και Ενεργειακών Πόρων (ΙΔΕΠ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) σε συνεργασία με την Ακαδημία Αθηνών  συνδιοργανώνουν μεγάλο παγκόσμιο Συνέδριο για την Κλιματική Αλλαγή με τον τίτλο Global Conference for Global Warming 2015 – GCGW15. Η εναρκτήρια Συνεδρία θα γίνει στην Ακαδημία Αθηνών το πρωί της 25ης Μαΐου ενώ το υπόλοιπο Συνέδριο θα διεξαχθεί στο Ξενοδοχείο Royal Olympic. 

Το Συνέδριο έχει σαν ειδικές περιοχές αναφοράς (focus) τους τομείς Μεταφορών και Ενέργειας και στοχεύει να ενημερωθεί η Ελληνική επιστημονική κοινότητα για τις τελευταίες εξελίξεις και  έρευνες πάνω στα θέματα αυτά αλλά και για να αναπτυχθεί η αναγκαία γενικότερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού. Παράλληλα οι παρουσιάσεις και συζητήσεις στο Συνέδριο αυτό αναμένεται να συμβάλουν στην ανάπτυξη της αναγκαίας Εθνικής Στρατηγικής που θα πρέπει να ακολουθηθεί για την «προσαρμογή» των χωρών στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, στα πλαίσια και της υπό διαμόρφωση Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορέσουν να ενημερωθούν για εγγραφές, το πρόγραμμα και  περισσότερες πληροφορίες, στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου:  www.gcgw.org ή να επικοινωνήσουν με την ειδική γραμματεία του Συνεδρίου, στο Παράρτημα του ΕΚΕΤΑ στην Αθήνα,  (κα Μαρία Καρελά τηλ.  2111069599) ή στο ΙΜΕΤ (κος Ηρ. Στάμος 2310-498457).


Γίνε φίλος του ΣΕΣ

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα Ηλεκτρονικά Μηνύματα του ΣΕΣ.

Επικοινωνία

Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο
info@ses.gr

Διεύθυνση
Πανόρμου 61, 11524 Αθήνα

Τηλέφωνο
(+30) 210 3640604

Τηλεμοιοτυπία
(+30) 210 3640604

Επισκέπτες

Έχουμε 1671 επισκέπτες συνδεδεμένους