Ο Καθηγητής και Πρύτανης ΕΜΠ Ιωάννης Γκόλιας διορίστηκε ως υπουργός στη νέα μεταβατική κυβέρνηση

Ο Καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) Ιωάννης Γκόλιας διορίστηκε ως υπουργός στο Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Είναι η πρώτη φορά που ένας Συγκοινωνιολόγος Μηχανικός διορίζεται υπουργός σε Ελληνική κυβέρνηση.

Ο καθηγητής Ιωάννης Γκόλιας είναι Διευθυντής του Εργαστηρίου Συγκοινωνιολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ και Πρύτανης του ΕΜΠ. Έχει συμμετάσχει σε όλους τους τομείς του σχεδιασμού και της κατασκευής των μεταφορών για περισσότερα από 35 χρόνια μέσω πολυάριθμων ερευνητικών έργων, μελετών και επιτροπών σε Ελλάδα και εξωτερικό και είναι συγγραφέας μεγάλου αριθμού επιστημονικών εργασιών διεθνώς. Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων του 2004 υπηρέτησε επίσης ως Γενικός γραμματέας του Υπουργείου μεταφορών και έχει διατελέσει Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων. Μεταξύ των βασικών επιστημονικών του  πεδίων είναι η ανάλυση των οδικών ατυχημάτων και η Πολιτική Οδικής Ασφάλειας.