“23rd International Congress on Sound and Vibration (ICSV23)”

Το Διεθνές Ινστιτούτο Ακουστικής και Δονήσεων (International Institute of Acoustics and Vibration) (IIAV) και το Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Ακουστικής Συγκοινωνιακών Έργων του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (ΣΕΣ) και το Ελληνικό Ινστιτούτο Ακουστικής (ΕΛ.ΙΝ.Α.), διοργανώνουν το  "23rd International Congress on Sound and Vibration (ICSV23)" στις 10 έως 14 Ιουλίου 2016 στην Αθήνα. Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Ο χώρος του Διεθνούς Συνεδρίου ICSV 23 - το οποίο διεξάγεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα - είναι το ξενοδοχείο "Athenaeum Intercontinental", το οποίο διαθέτει την απαραίτητη υποδομή για ένα Διεθνές Συνέδριο αυτού του μεγέθους. Προβλέπεται ειδική έκθεση με τα πλέον επικαιροποιημένα "state of the art" προϊόντα ανάλυσης, αξιολόγησης, ελέγχου και καταπολέμησης του αερομεταφερόμενου και εδαφομεταφερόμενου θορύβου και δονήσεων.

Το Συνέδριο αυτό γίνεται κάθε χρόνο, τόσο σε Ευρωπαϊκές όσο και εκτός Ευρώπης χώρες και Πανεπιστημιακά Ιδρύματα που έχουν σημαντική παρουσία στο χώρο της Ακουστικής και των Δονήσεων, και αριθμεί περίπου 1000 papers & 700+ συνέδρους που προέρχονται από όλον τον κόσμο. Ήδη έχει δημιουργηθεί σχετικό Congress website στην δνση : http://www.icsv23.org, καθώς και σχετική δνση email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , για την επίσημη αλληλογραφία.

Οι θεματικές περιοχές και επιστημονικοί άξονες του ICSV23 καλύπτουν πολλούς τομείς επιστημονικού ενδιαφέροντος που εντάσσονται η/και άπτονται της ακουστικής αλλά αναμφίβολα θα εγείρουν το ενδιαφέρον όλων των συγκοινωνιολόγων συναδέλφων σε ενότητες όπως: soundscaping, airborne noise, vibration urban forms & environmental acoustics, soil-building interaction, building isolation, composite damping materials, transportation policy, machinery & industrial noise, flow dynamics κλπ. επικεντρώνοντας κυρίως στην έρευνα σε όλες τις ενότητες της θεωρητικής, αρχιτεκτονικής, μηχανικής, υποθαλάσσιας και περιβαλλοντικής ακουστικής, του θορύβου και των δονήσεων, με ιδιαίτερη έμφαση στις τελευταίες εξελίξεις στον αντιθορυβικό έλεγχο και την εφαρμογή ειδικών ηχομονωτικών, αντιθορυβικών και αντιδονητικών διατάξεων, τόσο στο εργαστήριο όσο και στην πράξη, π.χ. αντιθορυβικά πετάσματα, απορροφητικά οδοστρώματα, αντιδονητικές στηρίξεις συστημάτων σταθερής τροχιάς. Οι θεματικοί επιστημονικοί άξονες δίνουν την ευκαιρία σε πολλούς συναδέλφους να συμμετάσχουν και ενδεχομένως να προτείνουν και συγκεκριμένα θεματικά Structural Sections.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου και με την συνεργασία του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ οργανώνεται ένα "Special Workshop on Strategic Noise Mapping in Greece, Cyprus & South European Countries",  με ιδιαίτερη έμφαση στη Στρατηγική Χαρτογράφηση του περιβαλλοντικού Θορύβου στα Ελληνικά και Νοτιο-Ευρωπαϊκά αστικά κέντρα και την Αντιθορυβική προστασία από την λειτουργία αυτοκινητοδρόμων θέμα που είναι του ιδιαιτέρου ενδιαφέροντος των μελών σας.  Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Συνημμένα: