Έρευνα στο πλαίσιο του έργου CIPTEC: Σύγχρονη αγορά και κοινωνικές τάσεις. Η επιρροή τους στις Δημόσιες Αστικές Συγκοινωνίες

Πληθυσμιακή γήρανση, τεχνολογίες επικοινωνιών, αστικοποίηση, παγκοσμιοποίηση, βιώσιμη ανάπτυξη, κοινωνική οικονομία και οικονομία του «μοιράσματος»… είναι μερικές μόνο από τις παγκόσμιες τάσεις της αγοράς και των κοινωνιών που κατευθύνουν και επηρεάζουν τις επιχειρήσεις και τις πόλεις σε όλο τον κόσμο. Οι Δημόσιες Συγκοινωνίες πρέπει να αντιμετωπίσουν έναν καταιγισμό προκλήσεων. Ποιες από τις τάσεις θα επηρεάσουν σημαντικά τις δημόσιες συγκοινωνίες; Πως πρόκειται να εξελιχθούν; Ποια μέτρα πρέπει οι πόλεις και οι πάροχοι μεταφορών να λάβουν ώστε να ανταποκριθούν αποτελεσματικά;

Μοιραστείτε τις απόψεις σας μαζί μας, πάρτε μέρος στην έρευνά μας!

Συμπληρώστε το ερωτηματολόγιο (πατώντας στο σύνδεσμο) για το πως οι κυρίαρχες κοινωνικές τάσεις, καθώς και οι τάσεις της αγοράς θα επηρεάσουν στο μέλλον την προσφορά και τη ζήτηση για Δημόσιες Αστικές Συγκοινωνίες στις Ευρωπαϊκές Πόλεις, αφιερώνοντας 10 λεπτά.

Η έρευνα διεξάγεται στο πλαίσιο του έργου CIPTEC (Collective Innovation for Public Transport in European Cities, 2015-2018), που εντάσσεται στο πρόγραμμα για την Έρευνα και την Καινοτομία «Horizon2020» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Στο έργο συμμετέχουν δώδεκα (12) εταίροι από επτά (7) Ευρωπαϊκές χώρες, με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στον ρόλο του κύριου συντονιστή.

Το έργο έχει ως στόχο να διαμορφώσει ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο θα ενθαρρύνεται η καινοτομία από τους φορείς δημοσίων συγκοινωνιών, ώστε νέες πρωτότυπες λύσεις να προσελκύσουν περισσότερους επιβάτες.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε στην ιστοσελίδα: http://ciptec.eu

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συμβολή και τη βοήθεια σας.

Με εκτίμηση,

Καθ. Αριστοτέλης Νανιόπουλος