• Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων ΣΕΣ
  • Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων ΣΕΣ
  • Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων ΣΕΣ

European Conference on Mobility Management (ECOMM) June 1-3, 2016/ATHENS, GREECE

«Σκεφθείτε πράσινα, Μετακινηθείτε έξυπνα» (Think Green, Travel Smart), αλλά και «Σκεφθείτε έξυπνα, Μετακινηθείτε πράσινα» (Think Smart, Travel Green) είναι το διττό μήνυμα του 20ου   Ευρωπαϊκού Συνέδριου Mobility Management (ECOMM 2016) που θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 1, 2 και 3 Ιουνίου 2016, στην Τεχνόπολη (Γκάζι), υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

Το συνέδριο διοργανώνεται από το Εργαστήριο Συγκοινωνιακής Τεχνικής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το Εργαστήριο Συστημάτων Μεταφορών του Πανεπιστημίου Πειραιά μαζί με την Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα EPOMM (European Platform on Mobility Management). Κεντρικό θέμα είναι: “Έξυπνες Λύσεις για τους ανθρώπους και τις πόλεις” (Smart Solutions for People and Cities) και αφορά σε όλες εκείνες τις λύσεις, παραδοσιακές και καινοτόμες, που καθιστούν την καθημερινή ζωή των πολιτών ευκολότερη και τις πόλεις λειτουργικά αποτελεσματικότερες.

Στο συνέδριο αναμένεται να λάβουν μέρος περί τους 400 συμμετέχοντες από 20 χώρες και θα πραγματοποιηθούν περισσότερες από 120 εργασίες, τα αντικείμενα των οποίων καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων αναφορικά με το Mobility Management. Επίσης, θα συμμετέχουν διακεκριμένοι ομιλητές παγκοσμίου φήμης, στελέχη έγκριτων Οργανισμών, θεσμικοί και πολιτικοί παράγοντες, όπως: η Αντιδήμαρχος της Βιέννης κα. Μαρία Βασιλάκου, ο Διευθυντής Καινοτομίας της Μητροπολιτικής Αρχής του Σαν Φρανσίσκο  κ. Timothy Papandreou, το στέλεχος του International Transport Forum κ. Philippe Christ και πολλοί άλλοι. Το συνέδριο θα χαιρετίσει ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γ. Καμίνης και η  Γ.Γ. Μεταφορών κ. Πέρκα.

Στους χώρους του συνεδρίου θα φιλοξενηθεί έκθεση με επίδειξη καινοτόμων εφαρμογών και παρουσίαση φορέων και Οργανισμών.

Τους διοργανωτές του συνεδρίου συνδράμουν με εκπροσώπηση στην Οργανωτική του Επιτροπή η Γενική Γραμματεία Μεταφορών του ΥΠΥΜΕΔΙ, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, το ΣΑΣΘ, το Ινστιτούτο Μεταφορών του ΕΚΕΤΑ και ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων.

Αναλυτικά τα θέματα και τις εργασίες του συνεδρίου μπορείτε να δείτε εδώ

Συνημμένα:

alt

Γίνε φίλος του ΣΕΣ

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα Ηλεκτρονικά Μηνύματα του ΣΕΣ.

Επικοινωνία

Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο
info@ses.gr

Διεύθυνση
Πανόρμου 61, 11524 Αθήνα

Τηλέφωνο
(+30) 210 3640604

Τηλεμοιοτυπία
(+30) 210 3640604

Επισκέπτες

Έχουμε 74 επισκέπτες συνδεδεμένους