• Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων ΣΕΣ
  • Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων ΣΕΣ
  • Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων ΣΕΣ

Διάλεξη του Sylvain Lassarre, Διευθυντή Ερευνών του IFSTTAR, Ιούνιος 2016

Ο Δρ. Sylvain Lassarre, Ομότιμος Διευθυντής Ερευνών του «Γαλλικού Ινστιτουτου Επιστήμης και Τεχνολογίας Μεταφορών, Ανάπτυξης και Δικτύων (IFSTTAR)» θα δώσει προσκεκλημένη διάλεξη με θέμα «Λήψη αποφάσεων, Γνώση και Επιστήμη στην Οδική Ασφάλεια», την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016, στις 14:00, στο Αμφιθέατρο Σιδηροδρομικής του Τομέα Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής ΕΜΠ.

Τα κύρια σημεία της παρουσίασής του παρουσιάζονται παρακάτω:

1. Η πολιτική για την Οδική Ασφάλεια από τη σκοπιά της εφαρμογής κανόνων για τους κινδύνους της κυκλοφορίας και συζήτηση για την έννοια των ασφαλών συστημάτων και τον ρόλο ενός στόχου όπως το Όραμα Μηδέν,


2. Συσχέτιση ανάμεσα στην γνώση (επιστημονική και επαγγελματική) και την πολιτική μέσω του μοντέλου χρήστη – οδικού δικτύου που εφαρμόζεται στον τομέα της Οδικής Ασφάλειας και συζήτηση για την νομοθεσία για την οδική ασφάλεια παγκοσμίως,


3. Δυνατότητες για μια συστημική ανασκόπηση στα μοντέλα κινδύνου στην οδική ασφάλεια με εφαρμογή στην φυσική ευπάθεια των αυτοκινήτων και την αποτελεσματικότητα της χρήσης ζώνης ασφαλείας.


4. Επομένως, είναι αναγκαίο να λαμβάνεται υπόψη το ιστορικό και η δυναμική της προόδου σχετικά με τους τέσσερις πυλώνες: οχήματα, υποδομή, χρήστης του οδικού δικτύου και οργάνωση, τόσο ξεχωριστά όσο και σε συνδυασμό.

Συνημμένα:

Γίνε φίλος του ΣΕΣ

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα Ηλεκτρονικά Μηνύματα του ΣΕΣ.

Επικοινωνία

Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο
info@ses.gr

Διεύθυνση
Πανόρμου 61, 11524 Αθήνα

Τηλέφωνο
(+30) 210 3640604

Τηλεμοιοτυπία
(+30) 210 3640604

Επισκέπτες

Έχουμε 148 επισκέπτες συνδεδεμένους