• Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων ΣΕΣ
  • Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων ΣΕΣ
  • Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων ΣΕΣ

ΦΟΡΟΥΜ «ΕΠΕΝΔΥΟΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ»

To φόρουμ με θέμα «ΕΠΕΝΔΥΟΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ» οργανώνεται με πρωτοβουλία του Ομίλου ΟΣΕ στις 28-29  Ιουνίου στην Αθήνα (ξενοδοχείο Athens Divani Caravel), σε συνεργασία και με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων στην ανάπτυξη του ελληνικού σιδηροδρόμου φορέων, εταιρειών και επενδυτών καθώς επίσης και αρμόδιων ευρωπαϊκών οργανισμών.

Στόχος του συνεδρίου, είναι, σε μία ιδιαίτερα αποφασιστική καμπή για τη συνολικότερη ενίσχυση του σιδηροδρόμου και τη σταδιακή μετατροπή του σε βασικό πυλώνα της εθνικής στρατηγικής συνδυασμένων μεταφορών, να συνεισφέρει στην κατάθεση χρήσιμων σκέψεων και προτάσεων, σχετικά:

  • Πρώτον, με τα ήδη προγραμματιζόμενα, αλλά και συνολικότερα με τα νέα έργα υποδομής που αναμένεται να βελτιώσουν τις υποδομές αλλά και τη λειτουργία του ελληνικού σιδηροδρομικού δικτύου.
  • Δεύτερον, με τη συμβολή του στην ανάπτυξη ανταγωνιστικών  εμπορευματικών μεταφορών και στην καλύτερη εξυπηρέτηση των βιομηχανικών περιοχών.
  • Τρίτον, με την εξέλιξη των επενδύσεων στον τομέα των εμπορευματικών κέντρων και συνολικότερα στον τομέα των συνδυασμένων μεταφορών.
  • Τέταρτον,  με τις προϋποθέσεις εξασφάλισης των πλέων ασφαλών συνθηκών σιδηροδρομικής μεταφοράς.
  • Πέμπτον, με τα διαθέσιμα ευρωπαϊκά και άλλα χρηματοδοτικά  μέσα για έργα και επενδύσεις.
  • Έκτον,   με την καλύτερη αξιοποίηση της ενεργειακής διάστασης του σιδηροδρόμου.
  • Έβδομον, με τις αλλαγές  που επιφέρει στη σιδηροδρομική αγορά το 4ο Σιδηροδρομικό Πακέτο με στόχο την περαιτέρω απελευθέρωση της αγοράς και τη διασφάλιση χρήσιμης ευρωπαϊκής τεχνογνωσίας  για την ενίσχυση της.

Ερωτήματα με ευρύ ενδιαφέρον

Λόγω του ευρύτερου ενδιαφέροντος των παραπάνω θεμάτων, στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί  τα συναρμόδια Υπουργεία Υποδομών και  Μεταφορών και Οικονομίας και Ανάπτυξης, η  Αντιπροσωπεία  της ΕΕ στην Ελλάδα,  εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Σιδηροδρόμων, της Πρωτοβουλίας  Shift2Rail,  του Ευρωπαϊκού Tαμείου «Συνδέοντας την Ευρώπη – CEF»,  των οργανισμών ΟΛΠ,  ΟΛΘ, ΟΛΠΑ , της ΕΤΒΑ – ΒΙΠΕ (Όμιλος Πειραιώς), του TEE Κεντρικής Μακεδονίας, του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων,  της Ελληνικής ΄Ενωσης Logistics (ΕΕL), του ΣΑΤΕ, ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ-GOLDAIR, Pearl και πολλοί άλλοι.

Κοινό που θα παρακολουθήσει  

Κορυφαία στελέχη του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, καθώς επίσης της Περιφερειακής και Τοπικής Διοίκησης, εκπρόσωποι των αρμόδιων σιδηροδρομικών οργανισμών της  ΕΕ, εκπρόσωποι χρηματοδοτικών φορέων, του σιδηροδρομικού και ευρύτερα του μεταφορικού τομέα, κατασκευαστικών φορέων, στελέχη πρεσβειών, αρμόδια στελέχη κομμάτων, εκπρόσωποι των ΜΜΕ , φίλοι του σιδηροδρόμου  κλπ.

Συνημμένα, τη θεματολογία  και το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Για την επιβεβαίωση της συμμετοχής σας στο φόρουμ και για τη διευκόλυνση των εγγραφών μπορείτε να στείλετε απαντητικό mail με το όνομα και τα στοιχεία σας στο mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση μπορείτε να απευθύνεστε:  κ. Ρούλα Ζορμπά, Υπεύθυνη Επικοινωνίας, κ. Ναταλία Παπαδοπούλου, Γραμματεία, Αλέξανδρος Βραχνός, Επιστημονικός Συνεργάτης

Τ:  210 6912183 & 210 6912505 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , www.a-energy.gr

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα  του φόρουμ μπορείτε να απευθύνεστε:

Άντα Σεϊμανίδη, Δημοσιογράφος, Συντονίστρια προγράμματος και επενδυτικής πρωτοβουλίας Α-Energy Ιnvestments Initiative

Κ: 6978373031 | Ε: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Συνημμένα:

Γίνε φίλος του ΣΕΣ

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα Ηλεκτρονικά Μηνύματα του ΣΕΣ.

Επικοινωνία

Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο
info@ses.gr

Διεύθυνση
Πανόρμου 61, 11524 Αθήνα

Τηλέφωνο
(+30) 210 3640604

Τηλεμοιοτυπία
(+30) 210 3640604

Επισκέπτες

Έχουμε 101 επισκέπτες συνδεδεμένους