Σεμινάριο: Πρόσφατες Εξελίξεις στον Σχεδιασμό Ισόπεδων Κόμβων – Η Ευρωπαϊκή Εμπειρία

Αμφιθέατρο Ρ/Σ ΑΘΗΝΑ  9,84 – Αίθουσα  «ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ»

ΑΘΗΝΑ, 19 Φεβρουαρίου 2011

ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ ΓΚΑΖΙ

Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΓΡΟΝΟΜΩΝ ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ συνεχίζοντας την επιμόρφωση των μελών του σε θέματα Συγκοινωνιακών Έργων διοργανώνει Σεμινάριο με θέμα: «Πρόσφατες Εξελίξεις στον Σχεδιασμό Ισόπεδων Κόμβων – Η Ευρωπαϊκή Εμπειρία».

Το Σεμινάριο θα γίνει στην Αθήνα, στο Αμφιθέατρο του Ραδιοφωνικού Σταθμού ΑΘΗΝΑ 9,84, αίθουσα «ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ» στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι, το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 8:30 π.μ.

Ομιλητές του σεμιναρίου είναι:

Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου  Bochum Werner Brilon

 

π. Πρόεδρος Επιτροπής Σχεδιασμού Οδών και Συντονιστής Γερμανικού Εγχειριδίου Κυκλοφοριακής Ικανότητας (Γερμανικής Επιτροπής Ερευνών Οδοποιίας και Κυκλοφοριακής Τεχνικής) και Μέλος Αμερικανικής Επιτροπής Σύνταξης Αμερικανικού Εγχειριδίου Κυκλοφοριακής Ικανότητας (Highway capacity Manual). Εδώ και ένα χρόνο εργάζεται ως σύμβουλος μηχανικός και ερευνητής με έμφαση σε θέματα:

  1. Roundabouts  –  Consulting + Research (recently on 2-lane Roundabouts + Turbo-Roundabouts)
  2. Freeway operations (microsimulation, ramp metering, analysis of oversaturation and its consequences)
  3. Traffic signals – Consulting and Research (coordination)

Καθηγητής Πανεπιστημίου  Δρέσδης Christian Lippold

 

Πρόεδρος της ομάδας εργασίας 2 «Σχεδιασμός και Μελέτη Οδών » στη Γερμανική Επιτροπή Ερευνών Οδοποιίας και Κυκλοφοριακής Τεχνικής, Πρόεδρος της Σχολής Κυκλοφοριακής Τεχνικής και Μεταφορών του Πανεπιστημίου της Δρέσδης. Από το 1999-2008 ήταν Πρόεδρος της υποεπιτροπής για τον Γεωμετρικό Σχεδιασμό των Αυτοκινητόδρομων.

John Smart

 

BSc C. Eng FCIHT MICE, Διευθυντής Επαγγελματικής και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, The Chartered Institution of Highways & Transportation.

Ο J. Smart πρόσφατα συνεργάστηκε στενά με το Υπουργείο Μεταφορών για την σύνταξη δύο Τεχνικών Εκθέσεων που καλύπτουν το αντικείμενο του ολοκληρωμένου σχεδιασμού οδών δηλαδή αστικού και υπεραστικού σχεδιασμού οδών με σκοπό την προσπελασιμότητα  του οδικού δικτύου από το σύνολο των χρηστών του. Οι Εκθέσεις αυτές φέρουν τον τίτλο «Εγχειρίδιο Οδών (Manual of Streets)» και «Εγχειρίδιο Οδών- 2- Ευρύτερη εφαρμογή των αρχών». Επί του παρόντος συμμετέχει στις συμβουλευτικές επιτροπές του Υπουργείου στο Πρόγραμμα Κοινής Χρήσης του Οδικού Χώρου , είναι μέλος της επιτροπής συμβούλων της Μονάδας Ολοκληρωμένης Κινητικότητας  (Inclusive Mobility Unit) και συμμετέχει στην επιτροπή ασφάλειας δικυκλιστών.

Καθηγητής Πανεπιστημίου Bauhaus Βαϊμάρης Ulrich Brannolte

 

Επίτιμος Καθηγητής Πολυτεχνείου Μόσχας, Μέλος Τεχνικού Ομίλου PTV, Συντονιστής Επιτροπών Εργασίας για την Έρευνα και την Σύνταξη Κανονισμών Οδοποιίας Γερμανικής Επιτροπής Ερευνών Οδοποιίας και Κυκλοφοριακής Τεχνικής, Υπεύθυνος Εκπαιδευτικού Προγράμματος Πιστοποιημένων Ελεγκτών Οδικής Ασφάλειας (Certified Road Safety Auditors) στη Γερμανία.

Dipl.-Ing. Andreas Grießbac

 

Επιστημονικός Συνεργάτης, Πανεπιστήμιο Bauhaus Βαϊμάρης

 

 

Οι εισηγήσεις θα είναι στην Αγγλική γλώσσα και θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση στα Ελληνικά.

Το κόστος για τη συμμετοχή στο Σεμινάριο είναι 30 €.

 

Για την εγγραφή σας στο Σεμινάριο θα πρέπει να συμπληρώσετε τη συνημμένη Δήλωση Εγγραφής όπως και να καταθέσετε το παράβολο συμμετοχής στον παρακάτω λογαριασμό.

Στοιχεία Λογαριασμού:     ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

(Ξεκαλάκης Στέφανος & Μαχίκας Ιωάννης)

ΑΡ. ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ:    EUR 5080-046121-394

IBAN:  GR66 0172 0800 0050 8004 6121 394

Δεδομένου του περιορισμένου αριθμού των θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Για να θεωρηθεί επιτυχημένη η εγγραφή θα πρέπει να αποσταλούν στον Π.Σ.Δ.Α.Τ.Μ. με Fax στο 210-33.00.972 ή και Ε-mail στο psdatm@tee.gr η Δήλωση Εγγραφής και το αποδεικτικό κατάθεσης (το οποίο θα πρέπει να αναγράφει καθαρά την ημ/νια και το όνομα του καταθέτη).

Πληροφορίες-Επικοινωνία:

 

Γραμματεία Πανελληνίου Συλλόγου Διπλωματούχων Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών κα Ευγενία Στάθη

Τηλ: 210-33.01.045, 210-33.01.089

 

 

 

 

Πρόγραμμα ΣεμιναρίουΛήψη
Δήλωση ΕγγραφήςΛήψη
Promo Video ΣΕΣ


Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020 – ΣΕΣ / ΥΠΕΝ / ΚΕΔΕ


Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020 – ΣΕΣ / Interamerican