1o Συνέδριο Δικτύου CIVINET Greece – Cyprus, 9 και 10 Δεκεμβρίου 2021

Η Ελληνική κοινωνία απέναντι στην πρόκληση της βιώσιμης κινητικότητας με ορίζοντα το 2030

Ένας νέος θεσμός για τη Βιώσιμη Κινητικότητα ξεκινά!

Το 1o Συνέδριο του Δικτύου CIVINET Greece – Cyprus θα πραγματοποιηθεί με υβριδικό τρόπο στις 9 και 10 Δεκεμβρίου 2021 στις εγκαταστάσεις της OTEAcademy στο Μαρούσι, υπό τον τίτλο «Η Ελληνική Κοινωνία απέναντι στην Πρόκληση της Βιώσιμης Κινητικότητας με ορίζοντα το 2030».

Θέτει στο επίκεντρο της ατζέντας του την ενημέρωση του κοινού και την προώθηση των περιβαλλοντικά φιλικών, κοινωνικά δίκαιων, τεχνολογικά έξυπνων και οικονομικά αποδοτικών τρόπων μετακίνησης, διατηρώντας μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση.

Προσπαθεί να συμβάλει στη δημιουργία ενός εποικοδομητικού διαλόγου ανάμεσα στους εμπλεκόμενους φορείς μέσω της ανταλλαγής καινοτόμων ιδεών, διεθνών τάσεων και βέλτιστων πρακτικών από την ελληνική και παγκόσμια αγορά, μέσα στο πολύ ειδικό πλαίσιο που θέτει ο COVID-19 και η Κλιματική Κρίση.

Ομιλητές & Υποστηρικτές

Το Συνέδριο πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης», ενώ φέρει τις αιγίδες του CIVITAS, της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ, του Πράσινου Ταμείου, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και άλλων διακεκριμένων εθνικών και ευρωπαϊκών φορέων.

Σε αυτό θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε:

  • 10 ομιλίες εκπροσώπων ευρωπαϊκών, εθνικών και μητροπολιτικών φορέων
  • 20 παρουσιάσεις Δήμων που έχουν ολοκληρώσει το ΣΒΑΚ τους ή/και έχουν υλοποιήσει σχετικά έργα και πολιτικές με επιτυχία (σε μορφή ζωντανού debate)
  • 30 παρουσιάσεις και διαδραστικά εργαστήρια ευρωπαϊκών και άλλων ερευνητικών έργων του CIVITAS, του Horizon 2020, του Interreg MED, κ.ά., όπως και έκθεση με επιστημονικά πόστερς.
  • 1 στρογγυλό τραπέζι κοινωνικών φορέων που δραστηριοποιούνται σε θέμα κινητικότητας
  • 1 συνεδρία για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας
  • Παρουσιάσεις καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών 

Σε όλες τις παρουσιάσεις θα παρέχεται live streaming, ενώ κατά τη 2η μέρα του συνεδρίου (διεθνής) θα συμμετάσχουν ομιλητές από όλη την Ευρώπη και θα διατίθεται αμφίδρομη διερμηνεία αγγλικών-ελληνικών. Κατά την ημέρα αυτή θα συμμετάσχουν οργανισμοί διεθνούς εμβέλειας όπως είναι η ISOCARP, οι Gehl Architects, το POLIS, το MEDCITIES, το CODATU, το AREA Science Park, η Mobiel 21, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Cycle Logistics, η INTRASOFT, η CENEX, η MOBYX, το ΕΜΠ, το ΑΠΘ, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πολυτεχνείο Κρήτης, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Αστεροσκοπείο και η Ακαδημία Αθηνών, το ΚΑΠΕ, το ΕΚΕΤΑ, το Ενεργειακό Γραφείο Κύπρου και το Δίκτυο Ιταλικών Πανεπιστημίων.

Χαιρετισμό στο Συνέδριο εκ μέρους του ΣΕΣ απευθύνει η κα Ιωάννα Παγώνη (Μέλος του ΔΣ).

Το συνέδριο υλοποιείται με την υλική υποστήριξη του CIVITAS, του Interreg MED, του Πράσινου Ταμείου, του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, της Interamerican, της OTEAcademy κ.ά.

Συμμετοχή

Περισσότερες πληροφορίες για την διάθεση των εισητηρίων και το αναλυτικό Πρόγραμμα του Συνεδρίου μπορείτε να βρείτε εδώ:

https://events.oteacademy.gr/civinet/

Άνεργοι και φοιτητές λαμβάνουν ειδική τιμή για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων.

Δωρεάν συμμετοχή στο συνέδριο δικαιούστε μόνο κατά τις ακόλουθες περιπτώσεις:

  1. Απλά μέλη του CIVINET (δωρεάν συμμετοχή για το Δήμαρχο/Περιφερειάρχη και ένα ακόμα στέλεχος του ΟΤΑ)
  2. Συνδρομητικά μέλη του CIVINET (δωρεάν συμμετοχή για οποιοδήποτε στέλεχος του ΟΤΑ)
  3. Ομιλητές
  4. Χορηγοί

Για τη δια ζώσης παρακολούθηση θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας λόγω COVID-19 όπως αυτά θα προβλέπονται κατά την τρέχουσα χρονική περίοδο.

Δίκτυο CIVINET GreeceCyprus

Το Δίκτυο CIVINET Greece – Cyprus είναι το ελληνόφωνο δίκτυο πόλεων του CIVITAS για τη βιώσιμη κινητικότητα, εθνικός πολλαπλασιαστής του ELTIS και βασικός εταίρος του Urban Transports Community του Interreg MED.

Ιδρύθηκε το 2018 και σήμερα διαθέτει 120 Δήμους και 6 Περιφέρειες ως μέλη, 4 Υπουργεία, 8 εθνικούς & μητροπολιτικούς φορείς και 37 επιστημονικούς φορείς ως υποστηρικτές.

Διαθέτει Πολιτική Επιτροπή που απαρτίζεται από αυτοδιοικητικούς των Δήμων Αγίου Δημητρίου, Βύρωνα, Λαρισαίων, Βέροιας, Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Νέας Σμύρνης, Παλλήνης, Πεντέλης και Ρεθύμνης.

Περισσότερα για το Δίκτυο θα βρείτε εδώ.

Κανάλια Δημοσιότητας

Conference website: https://events.oteacademy.gr/civinet/

CIVITAS website: https://civitas.eu/
CIVINET blog: https://blog.civinet.gr/
Facebook | Twitter | LinkedIn | Instagram| YouTube

Επικοινωνία

Επικοινωνία και Marketing: Σταματία Μελά, mm.civinet@gmail.com, 6983598687
Συμμετοχές και Xορηγίες: Χριστίνα Σκαμβούγερα, civinet.forum@civinet.gr, 2106114819
Δίκτυο CIVINET Greece-Cyprus: Κοσμάς Αναγνωστόπουλος, info@civinet.gr, 2107710979

Promo Video ΣΕΣ


Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020 – ΣΕΣ / ΥΠΕΝ / ΚΕΔΕ


Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020 – ΣΕΣ / Interamerican