• Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων ΣΕΣ
  • Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων ΣΕΣ
  • Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων ΣΕΣ

7ο Διεθνές Συνέδριο Έρευνας στις Μεταφορές

7ο Διεθνές Συνέδριο Έρευνας στις Μεταφορές

«Από την πρωτογενή έρευνα στις καινοτόμες εφαρμογές»

Αθήνα, 5-6 Νοεμβρίου 2015

Το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (I.MET.) και ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (Σ.Ε.Σ.) διοργανώνουν το «7ο Διεθνές Συνέδριο για την Έρευνα στις Μεταφορές» με κεντρικό θέμα: «Από την πρωτογενή έρευνα στις καινοτόμες εφαρμογές» το οποίο θα διεξαχθεί στην Αθήνα στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων» στον Χολαργό Αττικής, (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, ΤΚ 101 91) κατά τις ημέρες 5 και 6 Νοεμβρίου 2015.

Το Συνέδριο για την Έρευνα στις Μεταφορές στην Ελλάδα (International Congress on Transport Research - ICTR) αποτελεί πλέον θεσμό στη σύγχρονη έρευνα στον τομέα των μεταφορών και απευθύνεται σε όλα τα μέλη της επιστημονικής κοινότητας, καθώς και στους φορείς άσκησης διοίκησης σε όλα τα επίπεδα. Απευθύνεται επίσης στον ιδιωτικό τομέα όπου σχεδιάζονται, αναπτύσσονται ή/και υλοποιούνται καινοτόμες εφαρμογές στον τομέα των μεταφορών. Κύριοι στόχοι του Συνεδρίου είναι η παρουσίαση πρόσφατων ερευνών και ερευνητικών αποτελεσμάτων, η εξέταση των σύγχρονων εξελίξεων, η συσχέτιση έρευνας και πολιτικής και η ανταλλαγή απόψεων σε θέματα έρευνας στον τομέα των μεταφορών, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Οι επιστημονικές εργασίες θα πρέπει να υποβληθούν σε πλήρη μορφή (full paper) από τους συγγραφείς μέχρι τα μεσάνυχτα της 9ης Μαρτίου 2015. Οι εργασίες μπορεί να γραφούν είτε στην Ελληνική είτε στην Αγγλική γλώσσα με εκτεταμένη περίληψη στην άλλη αντίστοιχα γλώσσα. Σε επόμενη ανακοίνωση που θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του συνεδρίου θα δοθούν πληροφορίες για τον τρόπο συγγραφής, υποβολής και παρουσίασης των εργασιών.

Οι εργασίες που θα υποβληθούν στο συνέδριο θα πρέπει να εντάσσονται σε μία από τις ακόλουθες επιστημονικές περιοχές:

  • Βιώσιμη κινητικότητα
  • Εμπορευματικές μεταφορές και logistics
  • Ασφάλεια μεταφορών
  • Ενέργεια και περιβάλλον
  • Οικονομική και πολιτική μεταφορών

Το 7ο Συνέδριο για την Έρευνα στις Μεταφορές αφορά σε όλα τα συστήματα μεταφοράς (οδικά, σιδηροδρομικά, θαλάσσια και εναέρια) και τους συνδυασμούς αυτών και στοχεύει σε επιστημονικές εργασίες υψηλού επιπέδου στις οποίες και θα δοθεί η δυνατότητα δημοσίευσής τους σε επιστημονικά περιοδικά ύστερα από πρόσθετη κρίση και κατάλληλη προσαρμογή τους.

Τα περιοδικά με τα οποία υπάρχει επικοινωνία μέχρι στιγμής για τον σκοπό αυτό είναι τα:

  • International Journal of Transportation
  • Shipping and Transport
  • SPOUDAI - Journal of Economics and Business

Σημαντικές Ημερομηνίες

09/3/15 Καταληκτική ημερομηνία υποβολής εργασιών από τους συγγραφείς

26/6/15 Καταληκτική ημερομηνία αποστολής σχολίων από την Επιστημονική Επιτροπή του Συνεδρίου στους συγγραφείς

11/9/15 Καταληκτική ημερομηνία τελικής υποβολής εργασιών από τους συγγραφείς

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συνέδριο επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου www.ictr.gr ή επικοινωνήστε με το Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

 

Γίνε φίλος του ΣΕΣ

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα Ηλεκτρονικά Μηνύματα του ΣΕΣ.

Επικοινωνία

Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο
info@ses.gr

Διεύθυνση
Πανόρμου 61, 11524 Αθήνα

Τηλέφωνο
(+30) 210 3640604

Τηλεμοιοτυπία
(+30) 210 3640604

Επισκέπτες

Έχουμε 160 επισκέπτες συνδεδεμένους