Δελτίο Τύπου ΣΕΣ για τη Κυκλοφορία και τη Στάθμευση – 11.02.2011

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την Τετάρτη 09.02.2011 η ημερίδα που οργάνωσε ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (ΣΕΣ) στο αμφιθέατρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, με θέμα «Κυκλοφοριακά θέματα Δήμων Λεκανοπεδίου Αττικής».
Παρέστη, ο Υφυπουργός Μεταφορών κ. Σπύρος Βούγιας ο οποίος και αναφέρθηκε στα σχέδια του Υπουργείου για τα θέματα της ημερίδας.  Στην Ημερίδα παρουσιάστηκαν με πλήρη επιστημονική τεκμηρίωση οι προτάσεις του ΣΕΣ τις οποίες επεξεργάσθηκε η Επιτροπή Κυκλοφορίας και Στάθμευσης του ΣΕΣ. Ενδιαφέρουσες και εμπεριστατωμένες αναλύσεις και εισηγήσεις για το θέμα έγιναν από πολλούς Συγκοινωνιολόγους και Ειδικούς με γνώση, κατάρτιση και εμπειρία στα σχετικά θέματα.
Η ημερίδα κάλυψε θέματα και πρότεινε τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων που σχετίζονται με την κυκλοφορία και στάθμευση των οχημάτων, τις μετακινήσεις των πεζών και δικυκλιστών, τα τροχαία ατυχήματα, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τη Δημοτική Αστυνομία και παρουσίασε προτάσεις και προτάσεις για τη στελέχωση και οργάνωση των νέων Τμημάτων Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού και Λειτουργίας που επιβάλλεται να δημιουργηθούν στους νέους «Καλλικρατικούς» Δήμους.
Στην Ημερίδα τονίστηκαν οι αδυναμίες του παρελθόντος και οι προϋποθέσεις που υπάρχουν σήμερα για την πληρέστερη και αποτελεσματική αντιμετώπιση των συνεχώς αυξανόμενων προβλημάτων κυκλοφορίας και στάθμευσης.  Έγιναν συγκεκριμένες προτάσεις βελτιώσεων για την καλλίτερη αξιοποίηση των αυξημένων αρμοδιοτήτων των διευρυμένων Δήμων, σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία, οργανισμούς περιφέρειες και γειτονικούς Δήμους.
Στην συζήτηση Στρογγυλής Τράπεζας που ακολούθησε συμμετείχαν ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού κ. Βασίλης Ξύδης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κυκλοφορίας και Στάθμευσης του Συλλόγου κ. Στέλιος Ευσταθιάδης και ο Σύμβουλος του Υπουργείου ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Νίκος Σαρρής, οι οποίοι ανέλυσαν τις απόψεις τους απαντώντας σε πλήθος ερωτημάτων που ετέθησαν από τους συμμετέχοντες.  Την συζήτηση συντόνισε ο Πρόεδρος του ΣΕΣ κ. Βασίλης Χαλκιάς, ο οποίος ευχαρίστησε ολόκληρο το ΔΣ του ΣΕΣ και ειδικότερα τον Αντιπρόεδρο του ΔΣ κ. Ματθαίο Καρλαύτη ο οποίος συντονίζει εκ μέρους του ΔΣ το Έργο των Επιτροπών, συνεχάρη δε τον Πρόεδρο και Γραμματέα της Επιτροπής κ. Σ. Ευσταθιάδη και Θ. Τσιάνο, αντίστοιχα, και δια αυτών όλα τα μέλη της Επιτροπής για την οργάνωση και την πρωτοβουλία.
Η μεγάλη παρουσία και συμμετοχή Δημάρχων, Αντιδημάρχων και υπαλλήλων Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμων δηλώνει την ανησυχία των τοπικών κοινωνιών για την αντιμετώπιση των σχετικών θεμάτων που αφορούν την ποιότητα ζωής  και την καθημερινότητα των πολιτών.
Οι παρουσιάσεις των ομιλητών είναι διαθέσιμες εδώ.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (ΣΕΣ) ιδρύθηκε το 1976 ως το Επιστημονικό Σωματείο που εκπροσωπεί τους Έλληνες Συγκοινωνιολόγους στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Promo Video ΣΕΣ


Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020 – ΣΕΣ / ΥΠΕΝ / ΚΕΔΕ


Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020 – ΣΕΣ / Interamerican