11ο Διεθνές Συνέδριο για την Έρευνα στις Μεταφορές «Καθαρές και Προσβάσιμες σε όλους Πολυτροπικές Μεταφορές», Ηράκλειο Κρήτης, 20-22Σεπτεμβρίου 2023

Ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (ΣΕΣ) και το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ) συνδιοργανώνουν το «11ο Διεθνές Συνέδριο για την Έρευνα στις Μεταφορές – ICTR2023» με κεντρικό θέμα: «Καθαρές και Προσβάσιμες σε όλους Πολυτροπικές Μεταφορές» από σήμερα 20 έως και τις 22 Σεπτεμβρίου 2023 στο Ξενοδοχείο Galaxy Hotel στο Ηράκλειο Κρήτηςhttps://www.ictr.gr .

Το εν λόγω Διεθνές Συνέδριο αποτελεί εδώ και 22 έτη θεσμό στην έρευνα στον τομέα των μεταφορών και απευθύνεται στην εγχώρια και διεθνή επιστημονική και ακαδημαϊκή κοινότητα, καθώς και στους ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα των μεταφορών και συγκοινωνιακών υποδομών.

Με περισσότερους από 200 συμμετέχοντες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, πάνω από 140 εργασίες, 20 συνεδρίες και 7 εργαστήρια, το ICTR2023 επιδιώκει να καλύψει σφαιρικά όλες τις πτυχές του τομέα αναδεικνύοντας αποτελεσματικές εφαρμογές και καινοτόμες λύσεις για βιώσιμες, ασφαλείς και χωρίς αποκλεισμούς μεταφορές μέσω ειδικών από τον ακαδημαϊκό, βιομηχανικό και πολιτικό χώρο.

Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του Υπουργείου Τουρισμού, της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας, του Δήμου Ηρακλείου και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν ο κ. Μάξιμος Σενετάκης, Υφυπουργός Ανάπτυξης και Βουλευτής Ηρακλείου, ο κ. Γιάννης Ξιφαράς, Γ.Γ. Μεταφορών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ο κ. Μύρωνας Φλουρής, Γ.Γ. Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Υπουργείου Τουρισμού, καθώς και ο κ. Γεώργιος Σισαμάκης, Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Υπαίθρου & Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου.

Ειδικές Συνεδρίες

Promo Video ΣΕΣ


Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020 – ΣΕΣ / ΥΠΕΝ / ΚΕΔΕ


Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020 – ΣΕΣ / Interamerican