140 Χρόνια Αστικές Συγκοινωνίες στην Αθήνα

Την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022, συνδιοργανώθηκε από τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) και τον Σύλλογο Φίλων του Σιδηροδρόμου (ΣΦΣ), επετειακή εκδήλωση για την συμπλήρωση των 140 χρόνων των Αστικών Συγκοινωνιών στην Αθήνα και τον Πειραιά (1882-2022). Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο της ΓΑΙΑΟΣΕ όπου βρίσκονται τα γραφεία της Λέσχης του Συλλόγου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, εκτός από τις κεντρικές ομιλίες  του προέδρου του Συλλόγου κ. Πέτρου Ράλλη και της Δ.Σ. του ΟΑΣΑ κας Ίριδας Αντωνοπούλου, παρευρέθηκαν και μίλησαν ο Δ.Σ. της Αττικό Μετρό κ. Ν. Κουρέτας, ο Δ.Σ. της ΓΑΙΑΟΣΕ κ. Π. Νικολάου, η Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ) κ. Ιωάννα Τσιαπαρίκου, o Αντιδήμαρχος Αθήνας και άλλοι εκπρόσωποι από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως και ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (ΣΕΣ), με πλέον των 40 ετών συνεισφοράς του στην πολιτεία σε θέματα αστικών συγκοινωνιών που εκπροσωπήθηκε από το μέλος του ΔΣ κ. Ευριπίδη Σακελλαρίου. Ακολούθησε η παρουσίαση της ιστορικής εξέλιξης των αστικών συγκοινωνιών Αθηνών – Πειραιώς & Περιχώρων,  μέσα από ένα πλούσιο ιστορικό  αρχείο, με φωτογραφίες από τον πρώτο ιππήλατο τροχιόδρομο της Αθήνας έως τα νέα υπερσύγχρονα Τραμ που έχουν ήδη ενταχθεί στο στόλο του Ομίλου και κυκλοφορούν στους δρόμους της πόλης μας.

Επιπλέον,  μοιράστηκε στους καλεσμένους, το νέο τεύχος του περιοδικού του ΣΦΣ “Σιδηροτροχιά”, το οποίο αποτελεί ένα συλλεκτικό αφιέρωμα στην ιστορία, το παρόν και το μέλλον των Αστικών και Προαστιακών Συγκοινωνιών της Αθήνας με  πολλές και σπανιότατες ιστορικές φωτογραφίες, σχέδια, χάρτες, εισιτήρια, μετοχές και λοιπά εποπτικά ντοκουμέντα από την ιστορία των Συγκοινωνιών της Αθήνας.

Promo Video ΣΕΣ


Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020 – ΣΕΣ / ΥΠΕΝ / ΚΕΔΕ


Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020 – ΣΕΣ / Interamerican