Πρόσκληση και πρόγραμμα για την τελετή έναρξης του οδοιπορικού του ΣΕΣ με τίτλο “Ασφαλείς και Έξυπνες Μετακινήσεις στη Δεκαετία 2020 – 2030”

Ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων σας προσκαλεί στην τελετή έναρξης του οδοιπορικού του ΣΕΣ με τίτλο “Ασφαλείς και Έξυπνες Μετακινήσεις στη Δεκαετία 2020 – 2030” που θα πραγματοποιηθεί στις 13 Μαρτίου 2019, ώρα 17:00 και ημέρα Τετάρτη στο Μέγαρο της  Παλαιάς Βουλής και η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.

Ο ΣΕΣ έχοντας αντιληφθεί την αναγκαιότητα των συμμετοχικών διαδικασιών και της διεπιστημονικής προσέγγισης στον σχεδιασμό, στη χάραξη πολιτικής και στη λήψη αποφάσεων και μέτρων σχετικά με το σύστημα μεταφορών της χώρας μας, είναι έτοιμος να ξεκινήσει το εν λόγω οδοιπορικό που αναμένεται να συμβάλει με δράσεις, που προάγουν την συνεργασία μεταξύ φορέων ώστε να διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες για την εκπόνηση ενός κοινού πλαισίου προτάσεων και  δράσεων για τις Μεταφορές στην Ελλάδα.

Επιμέρους στόχοι του Οδοιπορικού αποτελούν:

  • Συνεργασία με άλλους φορείς που σχετίζονται με τον σχεδιασμό και την λειτουργία του συστήματος  μεταφορών (διεπιστημονική προσέγγιση)
  • Διερεύνηση επί μέρους θεμάτων και προτάσεων από τις αντίστοιχες  Επιτροπές του ΣΕΣ
  • Διοργάνωση  Θεματικών Εσπερίδων – Ημερίδων
  • Δράσεις ευαισθητοποίησης κοινού
  • Διαμόρφωση κοινού οράματος, πλαισίου προτάσεων, αρχών και θέσεων για επιμέρους θέματα μεταφορών και κινητικότητας, με τη συμμετοχή και συνεργασία και εμπλεκόμενων επιστημονικών ειδικοτήτων και φορέων.
  • Συγγραφή τεύχους (πεπραγμένων) του Οδοιπορικού και παρουσίασή του στην τελετή λήξης (Μάρτιος 2020)

Τον συντονισμό του Οδοιπορικού, έχει αναλάβει το μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΣ,  Θανάσης Τσιάνος.

Σας ενημερώνουμε ότι έχει δημιουργηθεί για το Οδοιπορικό η σελίδα στο facebook: https://www.facebook.com/pg/Ασφαλείς-και-Έξυπνες-Μετακινήσεις-στη-Δεκαετία-2020-2030-853535218330736 η οποία θα προσφέρει άμεση ενημέρωση για όλες τις δράσεις και νέα του Οδοιπορικού.

Επίσης μπορείτε να ενημερώνεστε και από την ιστοσελίδα του ΣΕΣ, www.ses.gr

Πρόγραμμα εκδήλωσης:

Promo Video ΣΕΣ


Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020 – ΣΕΣ / ΥΠΕΝ / ΚΕΔΕ


Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020 – ΣΕΣ / Interamerican