Απολογισμός εκδήλωσης ΣΕΣ με Έλληνες Συγκοινωνιολόγους που ζουν και εργάζονται στο Εξωτερικό

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020, διαδικτυακά, η εκδήλωση του ΣΕΣ με θέμα «Δικτύωση, ανταλλαγή εμπειριών και ενίσχυση δεσμών με την Ελλάδα» που αφορούσε τους  Έλληνες συναδέλφους που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό.

Η εκδήλωση τελέστηκε υπό την αιγίδα της γενικής γραμματείας Δημόσιας Διπλωματίας και Αποδήμου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών.

Περισσότεροι από 80 συνάδελφοι, στην συντριπτική  πλειοψηφία κάτοικοι εξωτερικού συμμετείχαν μέσω της πλατφόρμας zoom στην εκδήλωση και δημιούργησαν ένα κλίμα συγκίνησης και ενθουσιασμού σε ένα μείγμα παλιότερων και νέων συναδέλφων, μελών και μη του Συλλόγου. Η εκδήλωση μεταδιδότανε σε ζωντανή μετάδοση μέσω facebook και youtube μέσω των οποίων την παρακολούθησαν επίσης πλήθος συναδέλφων.

Τη συζήτηση άνοιξαν ο Πρόεδρος του ΣΕΣ  Παναγιώτης Παπαντωνίου και ο Γενικός Γραμματέας του ΣΕΣ  Θανάσης Τσιάνος ενώ επίσημο χαιρετισμό  απηύθυναν τρεις συνάδελφοι συγκοινωνιολόγοι Γενικοί Γραμματείς Υπουργείων:

·         Γιάννης Χρυσουλάκης  ως Γενικός γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Αποδήμου Ελληνισμού του υπουργείου εξωτερικών

·         Νίκος Σταθόπουλος ως Γενικός γραμματέας Μεταφορών

·         Ευθύμιος Μπακογιάννης  Γενικός Γραμματέας Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, στο πάνελ πέρασαν όλοι οι συμμετέχοντες οι οποίοι και προαιρετικά παρουσίασαν συνοπτικά την επαγγελματική τους σταδιοδρομία, ανέδειξαν ενδιαφέροντα θέματα και έδωσαν τροφή για τις επόμενες συνδιασκέψεις που αποφασίστηκε να ακολουθήσουν.

Τέλος ακολούθησε στρογγυλό τραπέζι υπό τον συντονισμό του κ. Γιαννόπουλου και συμμετέχοντες τους κ. Γ. Σάρρο, Α. Γεροδήμο, Χ. Καρανδεινό και Α. Σκαμπαρδώνη.

Το ΔΣ του ΣΕΣ εκφράζει τις θερμότερες ευχαριστίες του τόσο στους Γενικούς Γραμματείς και Προσκεκλημένους ομιλητές της εκδήλωσης για την παρουσία και ενεργή συμμετοχή τους όσο και στους δεκάδες συναδέλφους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα. Η εκδήλωση αυτή αποτελεί το πρώτο και σημαντικότερο βήμα για τη Δράση του Συλλόγου σχετικά με  τους Έλληνες συναδέλφους που ζούνε εξωτερικό.

Επισυνάπτονται φωτογραφίες και το βίντεο της εκδήλωσης. 

https://www.youtube.com/watch?v=818zhZbTLbc