Σε ισχύ η διαλειτουργικότητα των Ελληνικών Αυτοκινητοδρόμων

Από σήμερα Τετάρτη 4 Νοεμβρίου, η υπηρεσία διαλειτουργικότητας, Greek Interoperable Tolling Systems (GRITS), είναι πλέον γεγονός. Όλοι οι οδηγοί που είναι συνδρομητές οποιουδήποτε πομποδέκτη ελληνικού αυτοκινητόδρομου (Αττική Οδός, Νέα Οδός, Ολυμπία Οδός, Κεντρική Οδός, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, Μορέας, Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης» & Εγνατία Οδός), μπορούν να πραγματοποιούν τις διελεύσεις τους από τις ηλεκτρονικές λωρίδες σε όλους τους σταθμούς διοδίων όλων των ελληνικών αυτοκινητοδρόμων.

Με την υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου βελτιώνεται η καθημερινότητα και οι μετακινήσεις των οδηγών των αυτοκινητόδρομων της επικράτειας. Ο χρήστης θα μπορεί να χρησιμοποιεί έναν και μοναδικό πομποδέκτη κατά τη διέλευσή του από όλους τους σταθμούς διοδίων έναντι τριών που χρειαζόταν μέχρι χθες.

Η διαλειτουργικότητα αναμένεται να οδηγήσει ακόμη περισσότερους χρήστες των αυτοκινητόδρομων στην χρήση πομποδεκτών, καθώς με το GRITS οι χρήστες εξοικονομούν πολύτιμο χρόνο στις διαδρομές τους, απολαμβάνοντας μετακινήσεις με μεγαλύτερη ταχύτητα και μικρότερες ουρές αναμονής στους κύριους οδικούς άξονες της χώρας, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα και εντελώς «ανέπαφες» συναλλαγές.