Επιστημονική Ημερίδα – 5 Χρόνια CIVINET Greece-Cyprus “Προς μια κλιματικά ουδέτερη κινητικότητα”

Την Τετάρτη 24 Μαΐου από τις 9:00 έως τις 17:00, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση ως παράλληλη δράση του συνεδρίου της Πανελλήνιας Ένωσης Γ.Γ. Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης» με τίτλο «Πράσινη Μετάβαση & Κυκλική Οικονομία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», στο πλαίσιο της Attica Green Expo 2023, στις εγκαταστάσεις του Tae Kwon Do στο Π. Φάληρο.

Η ημερίδα θα φιλοξενήσει πλήθος αιρετών και στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως, επίσης, παρουσιάσεις ευρωπαϊκών πόλεων, έργων και οργανισμών, αναδεικνύοντας σύγχρονες εξελίξεις και καινοτομίες στο αντικείμενο της βιώσιμης κινητικότητας.

Οι θεματικές που θα συζητηθούν είναι η συμπερίληψη στον σχεδιασμό της κινητικότητας, οι ολοκληρωμένες αστικές αναπλάσεις, τα μέσα σταθερής τροχιάς στο εσωτερικό της πόλης, η ηλεκτροκίνηση, ο έξυπνος έλεγχος της πρόσβασης και της στάθμευσης, η δημοτική συγκοινωνία, τα δίκτυα περπατήματος και ποδηλάτου, τα κοινόχρηστα συστήματα οχημάτων, η έξυπνη τροφοδοσία, ο ρόλος του πολιτισμού στην ευαισθητοποίηση των πολιτών κ.α. 

Συμμετοχή στην Ημερίδα εκ μέρους του ΣΕΣ στην Πρώτη και Τέταρτη Θεματική Συνεδρία, θα έχουν αντίστοιχα ο Πρόεδρος Π. Παπαντωνίου και η Αντιπρόεδρος Ι. Παγώνη.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης ΕΔΩ.

Promo Video ΣΕΣ


Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020 – ΣΕΣ / ΥΠΕΝ / ΚΕΔΕ


Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020 – ΣΕΣ / Interamerican