Υποχρεωτική χρήση αντανακλαστικού γιλέκου στους διανομείς με δίκυκλο κατόπιν πρότασης ΣΕΣ

Με επιστολή στις 26 Οκτωβρίου 2020 προς τους Υπουργούς κ. Βρούτση και κ. Καραμανλή (επισυνάπτεται), ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων ανέδειξε το ζήτημα της Οδικής Ασφάλειας των επαγγελματιών διανομέων με δίκυκλο, ιδιαίτερα την περίοδο της πανδημίας. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και μελών του ΔΣ του ΣΕΣ (Π. Παπαντωνίου, Α. Τσιάνο, Ι. Παγώνη) όπου έγινε δεκτή η πρόταση του ΣΕΣ για υποχρεωτική χρήση γιλέκου και συμφωνήθηκε να δημιουργηθεί οπτικοακουστικό υλικό από τον ΣΕΣ υπό την Αιγίδα του Υπουργείου για την περαιτέρω ανάδειξη του ζητήματος.

Την προηγούμενη εβδομάδα στο πλαίσιο στο νόμου «Η Ελλάδα σε κίνηση – ΣΒΑΚ, Μικροκινητικότητα κ.α.» εισήχθη η παρακάτω ενότητα.

Οι διανομείς προϊόντων και αντικειμένων (πχ «courier», «delivery»), που για την εκτέλεση της εργασίας τους οδηγούν ποδήλατο, μοτοποδήλατο, μοτοσικλέτα, τρίτροχο όχημα ή ΕΠΗΟ υποχρεούνται κατά την εκτέλεση της εργασίας τους κατά τη νύκτα να φορούν ανακλαστικό ρουχισμό (όπως γιλέκο, πανωφόρι κλπ) που τους καθιστά ορατούς από όλες τις κατευθύνσεις

Το ΔΣ του ΣΕΣ εκφράζει την ικανοποίηση του για την εξέλιξη αυτή και είναι στη διαδικασία ανάπτυξης οπτικοακουστικού υλικού για την περαιτέρω ανάδειξη του ζητήματος.

Promo Video ΣΕΣ


Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020 – ΣΕΣ / ΥΠΕΝ / ΚΕΔΕ


Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020 – ΣΕΣ / Interamerican