Δελτίο Τύπου – Εκδήλωση του έργου eMaas

H BRAINBOX Α.Ε, το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων/ΕΚΕΤΑ, η OTO A.E., η ECO SUN Hellas και το Εργαστήριο Συγκοινωνιακής Τεχνικής/ΑΠΘ, στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου eMaaS (Mobility as a Service (MaaS) για την υποστήριξη υπηρεσιών διαμοιρασμού ηλεκτρικών οχημάτων, πραγματοποίησαν ανοικτή εκδήλωση με θέμα «Κλιματικά ουδέτερη και έξυπνη κινητικότητα: Ο ρόλος και οι προοπτικές του MaaS στην πόλη της Θεσσαλονίκης».

Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023 στο café Allegro στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης συμμετείχαν εκπρόσωποι θεσμικών φορέων της ευρύτερης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου και ειδικότερα σε ότι αφορά την παροχή υπηρεσιών κινητικότητας, ακαδημαϊκοί και ερευνητικοί φορείς, δημοσιογράφοι και πολίτες. Τον Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων εκπροσώπησε ο Κ. Βαβατσούλας, μέλος του ΔΣ.

Η 1η ενότητα της εκδήλωσης περιελάβανε παρουσιάσεις από τους εταίρους του έργου και είχε ως αντικείμενο την παρουσίαση του συστήματος eMaaS και την ενημέρωση του κοινού και των τοπικών φορέων σχετικά με την λειτουργία της πιλοτικής υπηρεσίας του συστήματος. Στο τέλος των παρουσιάσεων ακολούθησε συζήτηση με το ευρύ κοινό σχετικά τις προοπτικές που σχετίζονται με την λειτουργία του συστήματος eMaaS στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Η 2η ενότητα της εκδήλωσης αφορούσε συζητήσεις μεταξύ ομάδων εκπροσώπων φορέων και εταιριών, με αντικείμενο την αξιολόγηση της πιλοτικής λειτουργίας του συστήματος eMaaS, καθώς επίσης τη διερεύνηση των προοπτικών ενός μελλοντικού συστήματος MaaS για την πόλη της Θεσσαλονίκης το οποίο θα περιλαμβάνει το σύνολο των διαθέσιμων μεταφορικών μέσων και θα συνεισφέρει στην επίτευξη στόχων που αφορούν τη βιώσιμη κινητικότητα και κλιματική ουδετερότητα.

Κατά τη διεξαγωγή της εκδήλωσης καταγράφηκαν πολλές και διαφορετικές απόψεις, οι οποίες θα συμβάλλουν σημαντικά στην επίτευξη των στόχων του έργου eMaaS, που περιλαμβάνουν την προώθηση της χρήσης βιώσιμων μέσων μετακίνησης και τη συμπληρωματικότητα αυτών προς όφελος των μετακινούμενων.

Συνεχίζοντας την μέχρι τώρα πετυχημένη πορεία του συστήματος και σε μια προσπάθεια να γνωρίσουν την υπηρεσία ακόμα περισσότεροι κάτοικοι και επισκέπτες της Θεσσαλονίκης, για όσους κατεβάσουν την εφαρμογή eMaaS και δημιουργήσουν λογαριασμό μέχρι τις 31/7/2023 θα πιστωθεί αυτόματα στον λογαριασμό τους το ποσό των 15€ το οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν για την ενοικίαση των κοινόχρηστων οχημάτων (ποδηλάτων, πατινιών, αυτοκινήτων) του συστήματος.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη μέσω:

Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.brainbox.emaas

App Store: https://apps.apple.com/gr/app/emaas/id6445846149?l=el

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο:

https://emaasproject.grhttps://www.youtube.com/watch?v=ak8oyCUm_jA

Promo Video ΣΕΣ


Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020 – ΣΕΣ / ΥΠΕΝ / ΚΕΔΕ


Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020 – ΣΕΣ / Interamerican