ECOMOBILITY 2010-11 Παρουσιάσεις Εργασιών Μαθητών – 22.02.2011

ecomobility_2010-11_logo

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΕΖΟΥΣ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Με τη διπλή εκδήλωση πραγματοποιήθηκαν τη Τρίτη 22 Φεβρουαρίου οι παρουσιάσεις των εργασιών των μαθητών, για τα προβλήματα που εντόπισαν στην πόλη τους και τις λύσεις που προτείνουν για την οικολογική μετακίνηση στη πόλη τους, που έγινε στα πλαίσια της εκστρατείας ECOMOBILITY 2010-11.

Οι εκδηλώσεις που διοργάνωσε το ECOCITY, με τη συμμετοχή σημαντικών επιστημονικών ιδρυμάτων, οργανισμών και φορέων, πραγματοποιήθηκαν το πρωί στο Θέατρο του Λεοντείου Λυκείου Πατησίων και το απόγευμα στην Αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Αθηνών. Εκεί οι ομάδες των μαθητών του Λεοντείου Γυμνασίου και του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Αθηνών παρουσίασαν τις εργασίες που ετοίμασαν στα πλαίσια της εκστρατείας, αφού μελέτησαν τα προβλήματα που προκαλούν οι συνήθειες και συνθήκες μετακίνησης στις περιοχές τους.

ecomobility_feb_2011_LEONTEIO GUMNASIO sygkentrotikiΛεόντειο Γυμνάσιο

Οι παρουσιάσεις των εργασιών πραγματοποιήθηκαν με ιδιαίτερα δημιουργικό τρόπο και οι μαθητές με γελοιογραφίες, θεατρικά δρώμενα, τραγούδια και video, παρουσίασαν τις δυσκολίες μετακίνησης και ασφάλειας που εντόπισαν στην Αθήνα.

Οι μαθητές έκαναν έρευνα γνώμης σε κατοίκους της πόλης και αναζήτησαν στοιχεία που βοήθησαν να καταθέσουν τις δικές τους λύσεις με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη. Χαρακτηριστική είναι η προσέγγιση στην ανάγκη δημιουργίας χώρων στάθμευσης, στη χρήση των Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στην ενημέρωση και σεβασμό των πολιτών, στην ελεγχόμενη στάθμευση και στην ανάγκη διατήρησης των διαβάσεων.

ecomobility_feb_2011_2oPEIRAMATIKO GUMNASIO ATHINON2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθηνών

Μετά την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων ακολούθησε ένας πολύ ζωντανός διάλογος και οι ομάδες των μαθητών απάντησαν σε ερωτήσεις συμμετεχόντων για την εργασία τους και τα προβλήματα που προκαλεί η αλόγιστη χρήση των αυτοκινήτων.

Η Εκστρατεία ΕCOMOBILITY υλοποιείται σε 26 πόλεις της χώρας και τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Επιτρόπου Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Χορηγοί Επικοινωνίας είναι οι ΑΜΕΛ, Auto Tρίτη, Μοτο Τρίτη, Re:CSR και η εφημερίδα ΑΞΙΑ. Εθνικός Υποστηρικτής είναι η εταιρία JETOIL, Τοπικός Χορηγός στην Αθήνα είναι η ΔΕΠΑ, Τοπικοί Υποστηρικτές είναι η ΑΧΑ Ασφαλιστική, η McDONALD’S και αρωγοί ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και η NAIL ADVERTISING.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εργασίες και προτάσεις των μαθητών μπορείτε να επικοινωνήσετε με το ECOCITY στο τηλ 210 6196757.

Πληροφορίες : Ιωάννα Φακιδάρη
Τηλ. 6974 476855, 210 6196757
Fakidari.ioanna@ecocity.gr

Promo Video ΣΕΣ


Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020 – ΣΕΣ / ΥΠΕΝ / ΚΕΔΕ


Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020 – ΣΕΣ / Interamerican