Εκδήλωση του Έργου SSTPAs, 11 Δεκεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη

Σας προσκαλούμε στην ανοιχτή εκδήλωση με τίτλο «Ασφαλείς και Προστατευόμενοι Χώροι Στάθμευσης για τις Οδικές Εμπορευματικές Μεταφορές. Ο ρόλος τους στην αύξηση της οδικής ασφάλειας και της ανταγωνιστικότητας των Οδικών Εμπορευματικών Μεταφορών», τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 09:30 – 15:00 , στο Αμφιθέατρο Μιχαήλ Γεράσιμος Στρίντζης του ΕΚΕΤΑ, 6o χλμ. Χαριλάου – Θέρμης, Θεσσαλονίκη, που συνδιοργανώνεται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, σε συνεργασία με το ΙΜΕΤ/ ΕΚΕΤΑ και την ΟΦΑΕ.

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ολοκληρώνει το έργο SSTPAs in Greece, που συγχρηματοδοτείται από το μηχανισμό CEF 2014-2020, σε συνεργασία με τους παραχωρησιούχους Νέα Οδός, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου και Ολυμπία Οδός, και τους φορείς υλοποίησης Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ), Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και Πανεπιστήμιο Πατρών. To IMET/ EKETA είναι τεχνικός συντονιστής του έργου και υποστήριξε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών από την αρχή με την υποβολή της πρότασης έως και σήμερα.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Αρμόδια για θέματα Μεταφορών κυρία Χριστίνα Αλεξοπούλου. Οι εκπρόσωποι των παραχωρησιούχων θα παρουσιάσουν τα SSTPAs που κατασκευάστηκαν μαζί με τις παρεχόμενες υπηρεσίες, ενώ οι χρήστες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την πλατφόρμα κράτησης θέσεων στα SSTPAs. Συγκεκριμένα, θα συμμετέχουν η Νέα Οδός παρουσιάζοντας τα SSTPAs στην Αταλάντη και στο Επισκοπικό, ο Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου παρουσιάζοντας τα SSTPAs στο Αερινό και η Ολυμπία Οδός παρουσιάζοντας το SSTPA στην Ακράτα. Επιπλέον, στην εκδήλωση θα συμμετέχουν εκπρόσωποι ενώσεων οδηγών φορτηγών οχημάτων από την Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία, ενώ παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν και από εκπροσώπους του International Road Transport Union (IRU) και του ESPROG, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για τα SSTPAs. Η εκδήλωση είναι μια ευκαιρία να συζητηθούν οι προοπτικές που ανοίγονται για την οδική ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των Οδικών Εμπορευματικών Μεταφορών στην Ελλάδα λόγω και του Regulation (C(2022) 2055 final) της Ε.Ε..

Πληροφορίες επικοινωνίας:

-Δρ. Γεωργία Αϋφαντοπούλου, Αναστασία Χριστοδούλου, Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών/ΕΚΕΤΑ

Τηλ.: 2310498457 / e-mail: achris@certh.gr

Δηλώσεις για την Δωρεάν Συμμετοχή:

ΟΦΑΕ: info@ofae.gr , 210 2019760

Promo Video ΣΕΣ


Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020 – ΣΕΣ / ΥΠΕΝ / ΚΕΔΕ


Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020 – ΣΕΣ / Interamerican