Επετειακό Λεύκωμα της ΣΤΑΣΥ

Το επετειακό της Λεύκωμα, με τίτλο «Σε σταθερή τροχιά από το 1869 έως σήμερα» παρουσίασε η ΣΤΑΣΥ σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 7 Ιουλίου, στο Άλσος Κηφισιάς.

Πρόκειται για μια προσπάθεια καταγραφής και παρουσίασης της διαχρονικής εξέλιξης των δικτύων των Μέσων Σταθερής Τροχιάς, ένα χρονικό 152 ετών, μέσω φωτογραφικών ντοκουμέντων, αφηγήσεων προσωπικοτήτων, που συνέβαλαν καθοριστικά στην πορεία του αστικού σιδηρόδρομου, αλλά και καταγραφής χρονικών ορόσημων στην κατασκευή και λειτουργία του.

Μιλώντας στην εκδήλωση, ο πρόεδρος των ΣΤΑ.ΣΥ. Χάρης Δαμάσκος επεσήμανε: «Οι Σταθερές Συγκοινωνίες της Αθήνας, πέρα από την προφανή συμβολή τους στην οικονομική δραστηριότητα της πόλης, την μεταμόρφωσαν, άλλαξαν την κοινωνία και τη ζωή των ανθρώπων της, τη σχέση τους με τον χώρο, τον χρόνο, τον εαυτό τους και τους άλλους. Η σύγχρονη Αθήνα γεννήθηκε από τη μετακίνηση με τα μέσα σταθερής τροχιάς. Το τρένο κατέκτησε τον χώρο, μετέβαλλε το ίδιο το τοπίο, το επινόησε εκ νέου. Σήμερα είναι η καρδιά της Αθήνα που χτυπάει καθημερινά υπέργεια και υπόγεια. Γίνεται η καθημερινή επιλογή των Αθηναίων αλλά και των ξένων επισκεπτών για γρήγορη ασφαλή και αξιόπιστη μετακίνηση εκπέμποντας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη την εικόνα, την ιστορία, τα χαρακτηριστικά και τον παλμό της πόλης».

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ο διευθύνων σύμβουλος των ΣΤΑ.ΣΥ. Νικόλαος Χαιρέτας, τόνισε: «Η έμφαση στην ομαδική εργασία, η αξιοποίηση της εμπειρίας και τεχνογνωσίας του προσωπικού μας, η περαιτέρω βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, η επιβατοκεντρική φιλοσοφία και η ενίσχυση της κοινωνικής προσφοράς, αποτελούν προσωπικά στοιχήματα για τη μετεξέλιξη της ΣΤΑΣΥ σε μια σύγχρονη εταιρία του 21ου αιώνα, εντός και εκτός συνόρων. Πάντα με σεβασμό στην ιστορία και την κληρονομιά που βρήκαμε. Γιατί μόνον, αναλογιζόμενοι τα επιτεύγματα του παρελθόντος, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του μέλλοντος».

Στην εκδήλωση προσκλήθηκε και συμμετείχε εκπροσωπόντας το Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, Π. Παπαντωνίου.

Promo Video ΣΕΣ


Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020 – ΣΕΣ / ΥΠΕΝ / ΚΕΔΕ


Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020 – ΣΕΣ / Interamerican