Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020

Πράσινη μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους! –   Μετακινήσου υπεύθυνα!

Διανύουμε την  «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» ( 16 με 22 Σεπτεμβρίου) και ο ΣΕΣ υποστηρίζοντας διαχρονικά τον θεσμό ενθαρρύνει τους πολίτες να συμμετέχουν στις δράσεις που διοργανώνουν Δήμοι και φορείς ανά την επικράτεια.  Ο ΣΕΣ θα συμμετέχει ενεργά στην ΕΕΚ με προβολή οπτικοακουστικού υλικού που έχουν ετοιμαστεί ειδικά για αυτόν τον σκοπό.  

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας»  εστιάζει κάθε χρόνο σε διαφορετικά θέματα που συνδέονται με τη βιώσιμη αστική κινητικότητα. Το θέμα που επιλέχθηκε για το 2020 είναι “Πράσινη μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους” (‘Zero-emission mobility for all’) και το σύνθημα “Μετακινήσου υπεύθυνα!”.

Από το 2002 η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας»   έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μετακίνησης και μεταφοράς στον αστικό ιστό και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής τους. Η εβδομάδα κορυφώνεται με την «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο» κατά την οποία μεγάλα τμήματα της πόλης κλείνουν για τα αυτοκίνητα, αφήνοντας ελεύθερο χώρο στους πεζούς, τους ποδηλάτες και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.