2024 -2026 ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΣ

Επισκόπηση 0 απαντητικών νημάτων
 • Συντάκτης
  Δημοσιεύσεις
  • #12932
   secretary
   Keymaster

   Οι υποψηφιότητες για το ΔΣ του ΣΕΣ της περιόδου 2024-2026 που έχουν υποβληθεί είναι (σε αλφαβητική σειρά):

   • Δερπάνη Κωνσταντίνα (Α.Μ. 712)
   • Δραγομάνοβιτς Αναστάσιος (Α.Μ. 496)
   • Ευγενικός Πέτρος ( Α.Μ. 510)
   • Καραγιάννης Κωνσταντίνος (Α.Μ. 394)
   • Καρούντζος Ορφέας (Α.Μ. 927)
   • Κουρέτας Κωνσταντίνος (Α.Μ. 677)
   • Σδουκόπουλος Ελευθέριος (Α.Μ. 651)
   • Τσιάνος Θανάσης ( Α.Μ. 544)

   Παρακάτω κατά σειρά υποβολής της υποψηφιότητας μπορείτε να διαβάσετε τις θέσεις των υποψηφίων.

   ————————————————————————————–
   ΤΣΙΑΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

   Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,
   Είμαι ο Θανάσης Τσιάνος, Γενικός Γραμματέας στο τρέχον Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΣ. Από καθαρό και έντιμο ενδιαφέρον για τον επιστημονικό μας σύλλογο και το επάγγελμα του συγκοινωνιολόγου μηχανικού, το οποίο υπηρετώ 21 χρόνια, θέτω υποψηφιότητα στις εκλογές για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων και ζητώ την στήριξη σας, ώστε μαζί με το υπόλοιπο ΔΣ, τα μέλη των επιστημονικών επιτροπών και τα υπόλοιπα μέλη του ΣΕΣ, να ενδυναμώσουμε τον ρόλο του συγκοινωνιολόγου στην Ελλάδα και να διατηρήσουμε τον Σύλλογο μας ανεξάρτητο, αξιόπιστο και δυναμικό.

   Στις προηγούμενες θητείες μου, προσπάθησα να συνεισφέρω με τον ζήλο μου και την συνεργατικότητά μου στις συμμετοχικές διαδικασίες του συλλόγου και των δράσεων του, έχοντας ως παρακαταθήκη το έργο όλων των προηγούμενων Δ.Σ. του ΣΕΣ. Καταφέραμε να δημιουργήσουμε έναν πιο εξωστρεφή σύλλογο με θέσεις, προτάσεις, δελτία τύπου και με παρουσία σε επιτροπές, διαβουλεύσεις νομοσχεδίων, συνέδρια και σε Μ.Μ.Ε.. Πολλές από τις θέσεις μας έχουν υιοθετηθεί από την πολιτεία και αυτό είναι μια επιτυχία.

   Τα προβλήματα και οι προκλήσεις όμως παραμένουν πολλά και κρίσιμα και αφορούν όλους τους κλάδους των μεταφορών. Οι εκλογές της 29ης Φεβρουαρίου ( σε περίπτωση μη απαρτίας στην ΓΣ της 21ης Φεβρουαρίου) γίνονται μία μέρα μετά την μαύρη επέτειο των Τεμπών. Η απαξίωση στον χώρο των Μεταφορών δεν μπορεί να σταματήσει χωρίς την ουσιαστική αξιοποίηση εξειδικευμένων συγκοινωνιολόγων και χωρίς τις αναγκαίες θεσμικές αλλαγές. Ο ρόλος του ΣΕΣ να αναδείξει ότι η πολιτεία θα πρέπει να λειτουργεί με γνώμονα την επιστήμη, δείχνει πιο επίκαιρος από ποτέ.

   Όποτε μου ζητήθηκε ή έκρινα ότι μπορώ να βοηθήσω, εκπροσώπησα τον ΣΕΣ σε επιτροπές, συνέδρια, ημερίδες, συναντήσεις με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Επίσης ήμουν εμπνευστής και συντονιστής πολλών δράσεων του ΣΕΣ τα προηγούμενα χρόνια. Δυστυχώς δεν καταφέραμε σε όλες τις περιπτώσεις να αλλάξουμε νοοτροπίες και λανθασμένες πολιτικές. Για αυτόν τον λόγο χρειάζεται επιμονή και περισσότερη συμμετοχή όλων των μελών του ΣΕΣ.

   Έχοντας την εμπειρία της τελευταίας 6ετίας στα ΔΣ του ΣΕΣ (2018-2024) αλλά και της διετίας (2008-2010), νιώθω ακόμα πιο ώριμος και σίγουρος για τον τρόπο που μπορεί να λειτουργήσει ακόμα πιο αποτελεσματικά ο σύλλογός μας.

   Συνάδελφοι, όπως συνηθίζω να λέω, οι συγκοινωνιολόγοι μηχανικοί αποτελούν σημαντικό κρίκο στην ανάπτυξη, στην οικονομία και στη λειτουργία του κράτους. Η χώρα έχει ανάγκη τους συγκοινωνιολόγους να στελεχώσουν επιτελικές θέσεις και υπηρεσίες, να εκπονήσουν μελέτες και να λειτουργήσουν υποδομές. Έχει ανάγκη τις πολυτεχνικές σχολές, τα πανεπιστήμια και τα ινστιτούτα να εκπαιδεύσουν και να εξειδικεύσουν τους συγκοινωνιολόγους μηχανικούς, να προωθήσουν την έρευνα και να συνεργαστούν με ιδιωτικά γραφεία και επιχειρήσεις στον τομέα των μεταφορών. Όμως επίσης η χώρα αλλά και ο επιστημονικός μας κλάδος, έχει ανάγκη την έντιμη και δημιουργική συνεργασία όλων των συγκοινωνιολόγων. Όλα τα παραπάνω θα πρέπει να εξυπηρετεί ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων και για αυτό η παρουσία του κρίνεται και παραμένει διαχρονικά σημαντική.

   Σε αυτό το πλαίσιο, θα ήθελα να ζητήσω εκ νέου τη στήριξή σας στις επερχόμενες εκλογές του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων και δεσμεύομαι προσωπικά ότι θα συνεχίσω να εργάζομαι με ακόμα μεγαλύτερη όρεξη και μεθοδικότητα και θα επιδιώξω με τη συνεργασία όλων σας, να αποκτήσει ο ΣΕΣ πιο ισχυρή παρουσία με επιστημονικά τεκμηριωμένες θέσεις και βιώσιμες λύσεις υποστηρίζοντας τα μέλη του, την Πολιτεία και την κοινωνία.

   Με εκτίμηση
   Θανάσης Τσιάνος
   Πολιτικός Μηχανικός – Συγκοινωνιολόγος ΕΜΠ
   email:athantsianos@gmail.com

   ——————————————————————————————
   ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΔΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ

   Αγαπητές & αγαπητοί συνάδελφοι,

   Ονομάζομαι Λευτέρης Σδουκόπουλος και είμαι Συγκοινωνιολόγος Μηχανικός, έχοντας επί του παρόντος υπό ευθύνη μου το Τμήμα Περιβαλλοντικών & Ενεργειακών Επιπτώσεων Συστημάτων Μεταφορών του Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ), ενός εκ των πέντε Ινστιτούτων του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ).

   Μέσω της παρούσας ανάρτησης θα ήθελα αρχικά να σας συστηθώ και να σας γνωστοποιήσω τη μέχρι τώρα επαγγελματική μου πορεία, διατυπώνοντας στη συνέχεια τις απόψεις μου για τη συνέχιση και περαιτέρω ενίσχυση της εξαίρετης και μακράς διαδρομής που έχει διανύσει μέχρι σήμερα ο Σύλλογος μας, επιδιώκοντας να αποτελέσω έμπρακτο μέρος αυτής για τα επόμενα 2 έτη μέσω της υποψηφιότητας που θέτω για την εκλογή μου ως μέλος στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, και για την οποία ζητώ τη στήριξη σας.

   Η πρώτη μου επαφή με την επιστήμη των μεταφορών και συγκοινωνιών έγινε κατά το 4ο έτος των σπουδών μου στο Τμήμα Αγρονόμων & Τοπογράφων Μηχανικών Α.Π.Θ. όταν και επέλεξα να ακολουθήσω τη σχετική κατεύθυνση ερχόμενος σε επαφή με τις πρώτες βασικές έννοιες και μεθοδολογίες. Επιδιώκοντας να διευρύνω περαιτέρω τις γνώσεις μου στο αντικείμενο αυτό, παρακολούθησα το Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Α.Π.Θ. ‘Σχεδιασμός, Οργάνωση και Διαχείριση Συστημάτων Μεταφορών’ αποφοιτώντας πρώτος και λαμβάνοντας σχετικό τιμητικό τίτλο. Έκτοτε εξειδικεύτηκα στο τομέα των λιμένων και θαλασσίων μεταφορών, ολοκληρώνοντας το 2022 τη διδακτορική μου διατριβή στο Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, μέρος της οποίας εκπονήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Μέμφις στις Η.Π.Α. μετά από υποτροφία που έλαβα από το Ίδρυμα Fulbright.

   Στα 14 έτη της επαγγελματικής μου πορείας ως μεταπτυχιακός και στη συνέχεια ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο ΙΜΕΤ-ΕΚΕΤΑ, έχω συνεργαστεί με πλήθος φορέων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό δραστηριοποιούμενων κατά μήκος όλης της αλυσίδας μεταφοράς, με στόχο τη βελτίωση της αποδοτικότητας υφιστάμενων λειτουργιών / διαδικασιών, την υιοθέτηση νέων επιχειρηματικών στρατηγικών, την αποτελεσματική ενσωμάτωση καινοτόμων λύσεων, πρακτικών και τεχνολογιών, την αναδιαμόρφωση ισχυόντων θεσμικών πλαισίων, την επανεκπαίδευση του προσωπικού με στόχο την ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων, κτλ. Ο καίριος ρόλος του Συγκοινωνιολόγου Μηχανικού στις διεπιστημονικές ομάδες που συμμετείχα είναι ξεκάθαρος, διασφαλίζοντας τη συστημική θεώρηση των υπό εξέταση μεταφορικών μέσων, τη κατάλληλη αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών και την κατασκευή νέων ενσωματώνοντας «έξυπνες» λειτουργίες, τη παρακολούθηση και ανάλυση μεγάλου όγκου δεδομένων κυκλοφορίας προς υποστήριξη τόσο της διαδικασίας λήψης αποφάσεων σε λειτουργικό, τακτικό αλλά και στρατηγικό επίπεδο σε όρους δικτύου, διαδρόμου, κτλ. όσο και τη διαμόρφωση κατάλληλων επιχειρηματικών μοντέλων, την παρακολούθηση των υφιστάμενων επιπέδων ασφαλείας και των συνεπαγόμενων εξωτερικοτήτων, κτλ.

   Αυτόν το ρόλο επιθυμώ να προάγω μέσω της συμμετοχής μου στο ΔΣ του Συλλόγου, ενισχύοντας τη μέχρι τώρα 10ετή δραστηριοποίησή μου μέσω των επιτροπών του (Θαλασσίων Μεταφορών, Εμπορευματικών Μεταφορών & Logistics, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης) στις οποίες έχω διατελέσει ως μέλος, γραμματέας και πρόεδρος, συμμετέχοντας στη παραγωγή θέσεων (2015 & 2021) που διατύπωσαν την άποψη του Συλλόγου σε νέα νομικά πλαίσια (Νόμος 4302/2014) και προέβαλαν τεκμηριωμένες προτάσεις για την ενίσχυση της βιωσιμότητας του κλάδου της ακτοπλοΐας. Στόχοι μου είναι:

   • Η συμμετοχή και δραστηριοποίηση ολοένα και μεγαλύτερου αριθμού μελών του Συλλόγου στο συνολικό φάσμα των δράσεων του, αξιοποιώντας αποτελεσματικά την ευρεία γνώση, εμπειρογνωμοσύνη και τις σημαντικές δεξιότητες που υπάρχουν και συνεχώς εξελίσσονται
   • Η ενδυνάμωση του συμβουλευτικού και γνωμοδοτικού ρόλου στη πολιτεία, προς ανάδειξη του Συλλόγου ως βασικού ομιλητή στη διαμόρφωση νέων νομικών πλαισίων ή στην αναθεώρηση υφισταμένων
   • Η περαιτέρω ενίσχυση της ήδη σημαντικής εξωστρέφειας που έχει επιτύχει ο Σύλλογος, με αδιάληπτη παρουσία και διατύπωση τεκμηριωμένων απόψεων στα Μ.Μ.Ε., συνέδρια, εκδηλώσεις, κτλ., αξιοποιώντας αποτελεσματικά όλα τα δυνατά κανάλια επικοινωνίας (π.χ. κοινωνικά δίκτυα)
   • Η περαιτέρω προβολή της ειδικότητας του Συγκοινωνιολόγου με στοχευμένες δράσεις επικοινωνίας σε εκπαιδευτικές δομές παρουσιάζοντας τις πολυάριθμες επιλογές επαγγελματικής σταδιοδρομίας που υφίστανται
   • Η συνεχής παρακολούθηση της εξέλιξης της επιστήμης και η ανάδειξη βέλτιστων παραδειγμάτων μέσω του ενημερωτικού δελτίου του Συλλόγου καθώς και άλλων μέσων
   • Η ενίσχυση της διεπαφής του Συλλόγου με άλλους επαγγελματικούς συλλόγους στο πλαίσιο της διεπιστημονικότητας που διέπει τη προσέγγιση πολλών καίριων ζητημάτων / θεμάτων

   Η έμπρακτη στήριξη σας στις επερχόμενες εκλογές του Συλλόγου θα μου δώσει τη δυνατότητα μέσω της άρρηκτης συνεργασίας με τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ και με καθένα από εσάς, να ενισχύσουμε περαιτέρω τη φωνή και παρουσία του Συλλόγου, και να εντείνουμε ακόμα περισσότερο την ήδη ευρεία δραστηριοποίηση του, με πολλαπλά οφέλη τόσο για τα μέλη του Συλλόγου όσο και την ειδικότητα του Συγκοινωνιολόγου γενικότερα. Δεσμεύομαι να ανταποκριθώ πλήρως στην εμπιστοσύνη σας, δουλεύοντας με όρεξη και μεθοδικότητα για τη πλήρη επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί, ανταποκρινόμενος στις οποίες νέες προκλήσεις δύναται να έρθει αντιμέτωπος ο κλάδος των μεταφορών.

   Με εκτίμηση,
   Λευτέρης Σδουκόπουλος

   Συγκοινωνιολόγος Μηχανικός (PhD, MSc, MEng)
   E-mail: lef.sdouk@gmail.com

   ———————————————————————————-

   ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΔΕΡΠΑΝΗ

   Αγαπητοί συνάδελφοι,

   θα ήθελα να σας ενημερώσω για την πρόθεση μου να είμαι υποψήφια στις προσεχείς εκλογές για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας.

   Είμαι Τοπογράφος Μηχανικός – Συγκοινωνιολόγος, απόφοιτος του ΑΠΘ (2010), με μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα “Transport Engineering” του Imperial College of London (2011) και στο τμήμα Περιβάλλον και Ανάπτυξη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (2015).

   Από τον Μάιο του 2024 έχω διοριστεί, μέσω ΑΣΕΠ, στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κηφισιάς, στο τμήμα Διαχείρισης Κυκλοφοριακών Φόρτων, ενώ, στο παρελθόν, εργάστηκα για δέκα χρόνια ως Ελεύθερος Επαγγελματίας συμμετέχοντας κυρίως σε ερευνητικά προγράμματα με θεματικά αντικείμενα τις συνδυασμένες, αστικές και θαλάσσιες μεταφορές (FP7,Η2020,Interreg και CEF Programmes) καθώς επίσης και σε πρότυπα εθνικά και ευρωπαϊκά έργα που αφορούσαν την ενεργειακή αναβάθμιση των θαλάσσιων μεταφορών με απώτερο στόχο τις μεταφορές μηδενικών εκπομπών (Λιμένες Πειραιά, Ηγουμενίτσας, Ραφήνας και Βόλου).

   Είμαι μέλος του ΣΕΣ από το 2012, με συμμετοχή στις Επιστημονικές Επιτροπές Εμπορευματικών και Θαλάσσιων Μεταφορών ως μέλος και γραμματέας. (2020 – 2024 και 2014-2016).
   Παρακολουθώντας τις σημαντικές δράσεις και την ενεργή συμμετοχή του ΣΕΣ σε ζητήματα που αφορούν τόσο τον ρόλο του Συγκοινωνιολόγου στην κοινωνία όσο και τα καθημερινά πρακτικά ζητήματα όλων των υποκατηγοριών των μεταφορών, αντιλαμβάνομαι την ανάγκη ενίσχυσης του Συλλόγου μας με την συμμετοχή νέων προσώπων που έχουν όρεξη να συμβάλουν ενεργά στην περαιτέρω ανάπτυξη του Συλλόγου μας και στην ενίσχυση του ρόλου του σε θέματα που άπτονται του τομέα των μεταφορών.

   Συνδυάζοντας την επιστημονική και την εργασιακή μου εμπειρία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αποφάσισα να συμμετέχω στις εκλογές του ΣΕΣ, αισιοδοξώντας ως μελλοντικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, να συνεισφέρω με την εμπειρία, τις γνώσεις και την όρεξη μου για δουλειά στην ενίσχυση και στην προστασία του ρόλου του Συγκοινωνιολόγου Μηχανικού κυρίως στο εργασιακό περιβάλλον. Επιπλέον, σκοπεύω να συνεισφέρω στη διάδοση των δράσεων του Συλλόγου μας σε μηχανικούς του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, που δραστηριοποιούνται σε θέματα μεταφορών, ώστε να ενισχυθεί ο ρόλος του ΣΕΣ και να αποκτήσει μεγαλύτερη φωνή εκπροσωπώντας όλους τους συναδέλφους.

   Θα ήταν μεγάλη τιμή και χαρά για εμένα να αποτελέσω μέρος αυτής της προσπάθειας συμμετέχοντας στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΣ και για αυτόν τον λόγο ζητώ τη στήριξη σας.

   Σας ευχαριστώ!

   Με εκτίμηση,
   Κων/να Δερπάνη
   kderpani@gmail.com

   ———————————————————————————————-
   ΤΑΣΟΣ ΔΡΑΓΟΜΑΝΟΒΙΤΣ

   Αγαπητές/αγαπητοί συνάδελφοι,

   Είμαι ο Τάσος Δραγομάνοβιτς, Πολιτικός Μηχανικός – Συγκοινωνιολόγος (ΕΜΠ, 2000) και θέτω υποψηφιότητα στις εκλογές για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων.

   Δραστηριοποιούμαι στον χώρο των συγκοινωνιακών έργων και των μεταφορών επί 24 χρόνια ως μελετητής και σύμβουλος μηχανικός σε δημόσια και ιδιωτικά συγκοινωνιακά έργα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ως ερευνητής – συνεργάτης στον Τομέα Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ και (την τελευταία πενταετία) ως πιστοποιημένος ελεγκτής οδικής ασφάλειας. Αντικείμενα ιδιαίτερης εξειδίκευσής μου αποτελούν η οδική ασφάλεια και τα έργα οδοποιίας κάθε είδους και μεγέθους.

   Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμά μου είναι διαθέσιμο στη σελίδα http://www.nrso.ntua.gr/dragoman.

   Ευελπιστώ στη στήριξή σας ώστε να υποστηρίξω ουσιαστικά και ανιδιοτελώς τις δράσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΣ την περίοδο 2024-2026.

   Με εκτίμηση
   Τάσος Δραγομάνοβιτς
   Πολιτικός Μηχανικός – Συγκοινωνιολόγος ΕΜΠ
   drana@teemail.gr

   ————————————————————————————————
   ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΡΕΤΑΣ

   Αγαπητές, αγαπητοί συνάδελφοι,

   Είμαι ο Κωνσταντίνος Κουρέτας και θέτω από εδώ την υποψηφιότητά μου στις ερχόμενες εκλογές για το ΔΣ του ΣΕΣ.

   Λίγα λόγια για μένα:
   σπούδασα Πολιτικός Μηχανικός στο ΕΜΠ, με κατεύθυνση Συγκοινωνιολόγου και στη συνέχεια στις ΗΠΑ και το Πανεπιστήμιο της Virginia για το Μεταπτυχιακό μου Δίπλωμα. Αργότερα ολοκλήρωσα το διδακτορικό μου στη Σχολή Τοπογράφων του ΕΜΠ.
   Δραστηριοποιούμαι ως Μελετητής, Σύμβουλος Μηχανικός από το 2009 ως σήμερα, σε έργα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

   Είχα την τιμή να συμμετέχω και παλιότερα στο ΔΣ του ΣΕΣ (2016-2018, 2020-2022), προωθώντας τους σκοπούς του Συλλόγου και εκπροσωπώντας τον στον δημόσιο λόγο. Ξεχωριστή συνεισφορά υπήρξε αυτή της αναμόρφωσης και συντονισμού των Επιτροπών που οδήγησε στην διαμόρφωση των πιο πρόσφατων Θέσεων του ΣΕΣ.

   Αξιοποιώντας την εμπειρία των προηγούμενων θητειών και με καθαρό όραμα για την επόμενη μέρα των Μεταφορών στην Ελλάδα, του Συλλόγου, του επιστημονικού αντικείμενου και του επαγγελματικού μας κλάδου, ζητώ τη στήριξή σας για να συμμετέχω στο ΔΣ και αυτή τη φορά, ακόμα πιο δυναμικά και ουσιαστικά.

   Με εκτίμηση,
   Κωνσταντίνος Κουρέτας
   Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ, Συγκοινωνιολόγος, PhD, MSc, PMP

   ————————————————————————————————–
   ΟΡΦΕΑΣ ΚΑΡΟΥΝΤΖΟΣ

   Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

   Ονομάζομαι Ορφέας Καρούντζος, είμαι Συγκοινωνιολόγος Μηχανικός και τα τελευταία 5 χρόνια εργάζομαι ως ερευνητής στο Εργαστήριο Συγκοινωνιακής Τεχνικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, συμμετέχοντας ενεργά σε ερευνητικά προγράμματα σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο. Τα τελευταία χρόνια, κατά τη διάρκεια των διδακτορικών σπουδών μου και κατόπιν της ολοκλήρωσής τους, συμμετείχα σε πληθώρα δημοσιεύσεων σε επιστημονικά περιοδικά και διεθνή συνέδρια, ενώ επίσης παρέχω επικουρικό διδακτικό έργο σε συναφή μαθήματα συγκοινωνιακής υποδομής και μεταφορών στην Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών – Μηχανικών Γεωπληροφορικής ΕΜΠ. Παράλληλα, εργάζομαι ως ελεύθερος επαγγελματίας σύμβουλος μηχανικός σε θέματα μεταφορών και συγκοινωνιακές μελέτες, ενώ το 2023 διετέλεσα Σύμβουλος της Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιας για θέματα Μεταφορών.

   Με γνώμονα τη διάθεση μου για προσφορά και με αίσθημα ευθύνης θα είμαι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές του νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Μέσω της εκλογής μου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, στοχεύω με ενεργή και συνεχή συμμετοχή να προσφέρω νέες ιδέες στον Σύλλογό μας, με σκοπό την ενίσχυση της παρουσίας του σε όλα τα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του. Υπό αυτό το πρίσμα, την προσεχή διετία δεσμεύομαι να εργαστώ αδιάκοπα για την περαιτέρω ενίσχυση του Συλλόγου και την επίτευξη των στόχων του και ιδιαίτερα:

   • Την προώθηση και αξιοποίηση των μελών του ΣΕΣ σε θέσεις ευθύνης σε όλους τους τομείς δραστηριοποίησής τους, για την αναβάθμιση του ρόλου των Συγκοινωνιολόγων σε αυτούς.
   • Την επιτυχή προώθηση των επιστημονικών θέσεων του ΣΕΣ στην κοινωνία και την πολιτεία.
   • Την παρουσία του ΣΕΣ, τόσο ως επιστημονικό, όσο και ως θεσμοθετημένο όργανο σε όλους τους φορείς της Πολιτείας που σχετίζονται με το αντικείμενο του Συγκοινωνιολόγου.
   • Την εξωστρέφεια του Συλλόγου, με ενεργή παρουσία, στοχευμένες και καίριες παρεμβάσεις, όπου αυτό είναι απαραίτητο, για καθημερινά ζητήματα που αφορούν την κοινωνία και την εύρυθμη λειτουργία του Κράτους.
   • Την περαιτέρω αξιοποίηση του εκπαιδευτικού δυναμικού της χώρας, των εμπειρογνωμόνων και επιστημόνων για την συνεχή εκπαίδευση και εξειδίκευση των υπαρχόντων και εν δυνάμει συγκοινωνιολόγων, την προώθηση της έρευνας, των καλών πρακτικών και των συνεργασιών μεταξύ των συναδέλφων.

   Ζητώ τη στήριξή σας ώστε να εργαστώ στο νέο ΔΣ με ιδιαίτερη προθυμία, συμβάλλοντας με όλες μου τις δυνάμεις στην περαιτέρω ανάπτυξη και ανάδειξη του Συλλόγου μας ως του πλέον σημαντικού συμβουλευτικού και επιστημονικού οργάνου σε θέματα Μεταφορών, καθώς και στην επίτευξη του οράματος και των στόχων του.

   Με εκτίμηση,
   Ορφέας Καρούντζος
   Αγρ. Τοπογράφος Μηχανικός ΕΜΠ – Συγκοινωνιολόγος, PhD, MSc, MEng
   email: orfkarountzos@mail.ntua.gr

   —————————————————————————————
   ΠΕΤΡΟΣ ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ

   Αγαπητές και αγαπητοί συγκοινωνιολόγοι,

   Ονομάζομαι Πέτρος Ευγενικός, είμαι Πολιτικός Μηχανικός – Συγκοινωνιολόγος και σας γνωρίζω ότι θέτω υποψηφιότητα στις επικείμενες εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων.
   Είμαι απόφοιτος της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ (2001) με κατεύθυνση Συγκοινωνιολόγου, μεταπτυχιακές σπουδές σε διαχείριση έργων πολιτικού μηχανικού στη Μεγάλη Βρετανία (UMIST) και στη συνέχεια, μετά από ένα σύντομο πέρασμα από το μελετητικό χώρο των συγκοινωνιακών έργων, απασχολήθηκα για περισσότερα από 12 χρόνια ως συνεργάτης – ερευνητής στον Τομέα Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ, κυρίως σε Ευρωπαϊκά ερευνητικά έργα με βασικό αντικείμενο την οδική ασφάλεια και την κυκλοφοριακή τεχνική. Από το 2007 εμπλέκομαι ως στέλεχος της ΜΟΔ Α.Ε. στη διαχείριση δημόσιων έργων μεταφορών, περιβάλλοντος και ενέργειας συγχρηματοδοτούμενων από πόρους των Διαρθρωτικών Ταμείων. Παράλληλα, από το 2009 μέχρι και σήμερα εργάζομαι ως εμπειρογνώμονας για λογαριασμό της Ε.Ε. για την αξιολόγηση οδικών και σιδηροδρομικών έργων υποδομής στο πλαίσιο το Μηχανισμού «Συνδέοντας την Ευρώπη», καθώς και ερευνητικών έργων από το Πρόγραμμα «ΟΡΙΖΩΝ – ΕΥΡΩΠΗ».

   Με χαρά είδα τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα από το 2020 με μετά, σε δύσκολες συνθήκες, εν μέσω μιας πρωτοφανούς περιόδου πανδημίας, να αναλαμβάνονται σημαντικές πρωτοβουλίες από τον Σύλλογό μας, οι πρωτοβουλίες αυτές να επικοινωνούνται και να προωθούνται οι θέσεις των Συγκοινωνιολόγων σε κάθε ευκαιρία στους αρμόδιους φορείς. Οι Θεματικές Επιτροπές ενεργοποιήθηκαν και οι αντίστοιχες θεματικές θέσεις επικαιροποιήθηκαν μετά από πολλά χρόνια. Ο Σύλλογος προβάλλονταν σε κάθε ευκαιρία με ουσιαστικές παρεμβάσεις για σημαντικά συγκοινωνιακά ζητήματα, φέρνοντας τον Έλληνα Συγκοινωνιολόγο ξανά στο προσκήνιο. Στην επόμενη διετία δίνεται μια σπουδαία ευκαιρία να εδραιωθεί ακόμα περισσότερο ο ρόλος του ΣΕΣ στην κοινωνία με στοχευμένες δράσεις, προτείνοντας συγκεκριμένες, ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες λύσεις στα συγκοινωνιακά ‘κακώς κείμενα’, επιδιώκοντας συνεργασίες σε όλα τα επίπεδα (πολιτικό – ακαδημαϊκό – κοινωνικό), συνδράμοντας ενεργά στο σχεδιασμό και στη λήψη αποφάσεων της Πολιτείας μέσω επιστημονικής τεκμηρίωσης.

   Σαν άτυπος συντονιστής της Επιτροπή Σιδηροδρομικών Μεταφορών τα τελευταία 4 χρόνια είχα την τιμή και τη χαρά να συνεργαστώ με εξαίρετους συναδέλφους που κάλυπταν το αντικείμενο από όλες τις πλευρές καθώς προέρχονται από διαφορετικά περιβάλλοντα: από χώρο ερευνητικό, ακαδημαϊκό, μελετητικό, διαχείρισης και λειτουργία, χρηματοδότησης κλπ, ενώ παράλληλα συνδύαζαν την Ελληνική και τη διεθνή εμπειρία. Το βασικότερο στοιχείο ωστόσο ήταν η διάθεση να συνδράμουν στις εργασίες της συγκεκριμένης Επιτροπής.

   Ευελπιστώ ότι με τη στήριξή σας θα μου δοθεί η ευκαιρία να συμμετάσχω ακόμη πιο ενεργά και ουσιαστικά στις εργασίες του Συλλόγου και μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου να ‘ξυπνήσουμε’ το ενδιαφέρον όλων των μελών, ενισχύοντας τη συμμετοχικότητά τους στα πεπραγμένα του ΣΕΣ. Ας μην ξεχνάμε ότι η αξία οποιουδήποτε Συλλόγου, ιδιαίτερα επιστημονικού, εξαρτάται απόλυτα από το πόσο δραστήρια και παραγωγικά είναι τα μέλη του.

   Με εκτίμηση,
   Πέτρος Ευγενικός
   Πολιτικός Μηχανικός – Συγκοινωνιολόγος ΕΜΠ (MSc.)
   pevgenik@central.ntua.gr

   —————————————————————————————-
   ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

   Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι, ονομάζομαι Κωνσταντίνος Καραγιάννης,
   είμαι Πολιτικός Μηχανικός – Συγκοινωνιολόγος M.Sc. PhD. και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

   Διά της παρούσας φόρμας θα ήθελα να εκφράσω τη διάθεσή μου να συμμετέχω ως υποψήφιος στις επικείμενες αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων.
   Εργάζομαι στο Δήμο Βόλου έχοντας την τιμή να υπηρετώ ως Προϊστάμενος Κυκλοφορίας και Συγκοινωνιών
   της Διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας, έχοντας ενεργή συμμετοχή σε πληθώρα μελετών και επιβλέψεων
   σημαντικών τεχνικών έργων.

   Έχω βραβευθεί έξι φορές για μελέτες, έργα και δράσεις προώθησης της βιώσιμης κινητικότητας.

   Έχω διατελέσει Πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών επί δεκαετία
   και είμαι Μέλος της Δ.Ε. του ΤΕΕ Μαγνησίας για τέσσερις συνεχόμενες θητείες.
   Έχω διατελέσει Μέλος του Δ.Σ. του Σ.Ε.Σ. για την περίοδο 2020-2022
   και είμαι Πρόεδρος της Επιτροπής Θαλασσίων Μεταφορών για την περίοδο 2023-2024.

   Συνοπτικό βιογραφικό μου είναι διαθέσιμο στο σύνδεσμο:
   https://konstantinoskaragiannis.blogspot.com/p/mini-cv.html

   Ο Σύλλογός μας έχει κάνει αρκετά σημαντικά βήματα προς τα εμπρός όλα αυτά τα χρόνια.
   Στις επικείμενες εκλογικές διαδικασίες, ζητώ την υποστήριξή σας,
   προκειμένου, σε αγαστή συνεργασία με όλους τους άξιους συναδέλφους
   να συνεισφέρω στην περαιτέρω ανάπτυξη του Συλλόγου,
   στη διοργάνωση νέων δράσεων, καθώς και
   στην ουσιαστική ανάδειξη του ρόλου του Έλληνα Συγκοινωνιολόγου,
   τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα.

   Με ιδιαίτερη εκτίμηση,
   Δρ. Κωνσταντίνος Απ. Καραγιάννης
   Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός
   Συγκοινωνιολόγος M.Eng, M.Sc., PhD.
   Τηλ. επικοινωνίας: 6945436168
   Email: karagiannisofficial@gmail.com

   • Το θέμα τροποποιήθηκε 1 μήνα, 4 εβδομάδες πριν από τον/ην secretary.
   • Το θέμα τροποποιήθηκε 1 μήνα, 4 εβδομάδες πριν από τον/ην secretary.
   • Το θέμα τροποποιήθηκε 1 μήνα, 4 εβδομάδες πριν από τον/ην secretary.
   • Το θέμα τροποποιήθηκε 1 μήνα, 4 εβδομάδες πριν από τον/ην secretary.
Επισκόπηση 0 απαντητικών νημάτων
 • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.
Promo Video ΣΕΣ


Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020 – ΣΕΣ / ΥΠΕΝ / ΚΕΔΕ


Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020 – ΣΕΣ / Interamerican