Διεθνές Συνέδριο ITS2023: “Intelligent Systems and Consciousness Society”, 2-3 Νοεμβρίου

Το Διεθνές Συνέδριο ITS 2023: “Intelligent Systems and Consciousness Society” διοργανώνεται από το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, του Πανεπιστημίου Πατρών σε συνεργασία με την ITS Hellas και με την υποστήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων και TSS-Transport Simulation Systems, στις 2-3 Νοεμβρίου 2023, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ευφυή Συστήματα Μεταφορών (Intelligent Transportation Systems, ITS) αποτελούν τεχνολογία αιχμής στις μεταφορές, την συγκοινωνιακή υποδομή και τα δίκτυα και εξασφαλίζουν άνετες, γρήγορες και ασφαλείς μετακινήσεις ανθρώπων και εμπορευμάτων στις έξυπνες πόλεις και κοινότητες.
Στην εξέλιξη προς τον στόχο της αυτονομίας του οχήματος και της ενδυνάμωσης του μετακινούμενου πολίτη, απαραίτητη είναι η διασύνδεση (Connected ITS, C-ITS) και η συνειδητότητα (Conscious Connected ITS, CC-ΙTS) στην λήψη αποφάσεων. Έτσι θεμελιώνεται η αναδιαμορφωμένη ολιστική κατανόηση και η βέλτιστη ερμηνεία αξιών και καταστάσεων ανθρώπων, αντικειμένων και οχημάτων για δραστικά βελτιωμένες μεταφορές και οδική ασφάλεια.
Η πρόκληση αφορά κυρίως στην εφαρμογή των CC-ITS στην ψηφιακή διαχείριση δεδομένων (big data & ΙοΤ), κυβερνοασφάλεια (data privacy/cyber security & blockchain), διατροπικές μετακινήσεις (intermodality), ασφάλεια & προστασία, επικοινωνίες (5G+), ευφυή πληροφόρηση, ευφυή διαχείριση, και περιβαλλοντικές επιπτώσεις.


Tο Συνέδριο προσφέρει την ευκαιρία σε ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς, τοπική αυτοδιοίκηση, πανεπιστήμια, ερευνητές, μελετητές, κατασκευαστές και διαχειριστικές αρχές να ανταλλάξουν απόψεις επί προβλημάτων και καινοτόμων λύσεων στα θέματα της ψηφιοποίησης και των Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών. Τα προβλήματα, οι λύσεις και οι εφαρμογές απευθύνονται σε αστικά και υπεραστικά δίκτυα καθώς και εθνικά και διεθνή δίκτυα αυτοκινητοδρόμων.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το Συνέδριο δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://conference2023.upatras.gr/index.php/conference-2/welcome#

Promo Video ΣΕΣ


Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020 – ΣΕΣ / ΥΠΕΝ / ΚΕΔΕ


Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020 – ΣΕΣ / Interamerican