Ημερίδα Κυκλοφοριακής Αγωγής στις κατασκηνώσεις του Δήμου Αθηναίων

Την Πέμπτη 07 Ιουλίου 2022, πραγματοποιήθηκε Ημερίδα Κυκλοφοριακής Αγωγής για τα παιδιά της Α’ αποστολής στις Παιδικές Εξοχές που συνδιοργάνωσε ο Δήμος Αθηναίων και συγκεκριμένα το τμήμα Εκπαίδευσης και Διά βίου Μάθησης με το Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων.

«Η κυκλοφοριακή αγωγή πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για τα νέα παιδιά και αντίστοιχες δράσεις αναδεικνύουν την ευρύτερη κοινωνική δράση του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (ΣΕΣ)», τόνισε ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Π. Παπαντωνίου.

Ο κ. Παπαντωνίου ευχαρίστησε το Δήμο Αθηναίων και τον Αντιδήμαρχο Ψηφιακής Μετάβασης και Παιδείας κ. Νικόλαο Βαφειάδη για τη γενικότερη συνεργασία με το σύλλογο και συνεχάρη τους υπευθύνους της κατασκήνωσης για την εξαιρετική λειτουργία και τις όμορφες δράσεις.

Ο πρόεδρος του συλλόγου παρουσίασε υπό μορφή παιχνιδιού στα παιδιά τις βασικές αρχές για την ασφαλή κυκλοφορία πεζών και οδηγών στο δρόμο και απάντησε σε δεκάδες ερωτήσεις των μικρών ακροατών.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν όλοι στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής της κατασκήνωσης όπου με τη βοήθεια ποδηλάτων εφαρμόσθηκαν οι βασικές αρχές κυκλοφοριακής αγωγής. Στο τέλος της εκδήλωσης διατέθηκαν 5 βιβλία κυκλοφοριακής αγωγής με τίτλο «Με τον Πυθαγόρα στο δρόμο» της συγκοινωνιολόγου κ. Μ. Χατζοπούλου.

Promo Video ΣΕΣ


Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020 – ΣΕΣ / ΥΠΕΝ / ΚΕΔΕ


Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020 – ΣΕΣ / Interamerican