“ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΣ… ” ένα νέο βιβλίο από τον κ. Γιαννόπουλο

Το νέο βιβλίο του καθηγητού Γεωργίου Α. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ. Με τίτλο «ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΣ…» είναι ένα βιβλίο αυτοβιογραφικό αλλά ταυτόχρονα και μια μαρτυρία γεγονότων και καταστάσεων που σημάδεψαν την πατρίδα μας όχι μόνο στον τομέα των Μεταφορών, αλλά και της δημόσιας διοίκησης και της κοινωνικο-πολιτικής ζωής της χώρας όπως τα έζησε ο συγγραφέας τα τελευταία 45 χρόνια. Ξεπερνά κατά πολύ τα στενά πλαίσια μιας αυτοβιογραφικής διήγησης και εκφράζει τις αξίες και αντιλήψεις του συγγραφέα πάνω σε θέματα κοινωνικής και οικονομικής συμπεριφοράς καθώς και γενικότερα θέματα θρησκειολογικής, φιλοσοφικής, και κοσμολογικής υφής. Ο αναγνώστης θα βρει εδώ σκέψεις και απόψεις σχετικά με το τι είναι επιτυχία και πώς κατακτάται. Τι έφταιξε για την τελευταία οικονομική κρίση και τι πρέπει να κάνουμε για να διώξουμε την αβεβαιότητα μιας επανάληψής της. Τι φταίει και η Ελλάδα έρχεται μονίμως στις τελευταίες κατατάξεις μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών σε όλα σχεδόν τα θέματα,και πολλά άλλα.

Στο βιβλίο υπάρχουν όπως είναι φυσικό και πολλές αναλυτικές περιγραφές πάνω σε θέματα των Μεταφορών και των εμπειριών του συγγραφέα από τα μεγάλα συγκοινωνιακά έργα που άλλαξαν την όψη της χώρας τα τελευταία 35 χρόνια. Θα βρει π.χ. ο αναγνώστης γιατί ηκατασκευή του Μετρό της Θεσσαλονίκης αποτελεί ίσως την επιτομή των εσφαλμένων επιλογών, μεθοδεύσεων και διαδικασιών κατασκευής δημόσιων έργων στην Ελλάδα ή γιατί το νέο αεροδρόμιο ή το Μετρό της Αθήνας, καθυστέρησαν τόσο πολύ να αρχίσουν. Θα βρει επίσης την ιστορία της δημιουργίας του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων και βεβαίως τις απόψεις και προτάσεις του συγγραφέα  για το μέλλον των Μεταφορών και Συγκοινωνιών στην Ελλάδα. 

Διάθεση:

Για τα μέλη του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων το βιβλίο διατίθεται στην ειδική τιμή (έκπτωση 30%) των 15,40 Ευρώ, συν 3 Ευρώ έξοδα ταχυδρομικής αποστολής με απλή αναφορά του ονόματος, της ταχυδρομικής Δ/νσης και του Α/Α εγγραφής στον ΣΕΣ. Ειδική φόρμα παραγγελίας θα βρείτε στο site των εκδόσεων ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ή ζητήστε την με e-mail στο: sofia@epikentro.gr (υπόψη κ. Σοφίας Ατζέμη).

Πωλήσεις στα καταστήματα πωλήσεων της εκδοτικής ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ:

Αθήνα: Ασκληπιού 21, Τ.Κ. 10680, τηλ. 210-3811077, Fax: 210-3811086

Θεσσαλονίκη: Καμβουνίων 9, Τ.Κ. 54621, τηλ.: 2310-256146, fax: 2310-25618

Ηλεκτρονικά: https://www.epikentro.gr/index.php?isbn=9789604589807