Μνημόνιο Συνεργασίας Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με τον Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων για την ενίσχυση της συνεργασίας σε ζητήματα οδικής ασφάλειας.

«Η οδική ασφάλεια δεν είναι μόνο ζήτημα της Ελληνικής Αστυνομίας και του Υπουργείου μας. Είναι και ζήτημα κουλτούρας, συνείδησης και, σε αυτό το πλαίσιο, οι συνέργειες και οι συμμαχίες είναι σημαντικές και απαραίτητες», τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σημειώνοντας επίσης πως το υπουργείο και η Ελληνική Αστυνομία αποτελούν έναν σημαντικό κρίκο, σε μία αλυσίδα φορέων που ενεργοποιείται στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας.

«Στόχος μας είναι κάποια στιγμή να φτάσουμε σε αυτά που έλεγαν οι Βρετανοί “η πιο αποτελεσματική τροχαία δεν είναι αυτή που κόβει τις περισσότερες κλήσεις, αλλά αυτή που έχει εκπαιδεύσει τους πολίτες να μην κάνουν παραβάσεις», είπε.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, Παναγιώτης Παπαντωνίου εξήρε τη συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία επισημαίνοντας ότι το Μνημόνιο αποτελεί τομή και παρακαταθήκη για το μέλλον, καθώς είναι πολύ σημαντική η συνεργασία Συγκοινωνιολόγων και Επιστημόνων με τις Διευθύνσεις Τροχαίας και η υποστήριξη των υπηρεσιών σε θέματα οδικής ασφάλειας, κυκλοφορίας και έκτακτων περιστατικών.

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης χαιρέτησε την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας, λέγοντας πως «αποτελεί βασική στόχευση η δημιουργία κουλτούρας οδικής συνείδησης και γι’ αυτό υψώνουμε ένα αρραγές μέτωπο συνεργασίας και συνεργειών».

Promo Video ΣΕΣ


Video απολογισμού ΣΕΣ 2020 - 2024


Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020 – ΣΕΣ / ΥΠΕΝ / ΚΕΔΕ


Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020 – ΣΕΣ / Interamerican