Έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας για την διανομή και παρουσίαση του βιβλίου «Με τον Πυθαγόρα στον δρόμο»

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Παιδείας η δωρεάν αποστολή/διανομή του βιβλίου της συναδέλφου Μανιώς Χατζοπούλου με τίτλο «Με τον Πυθαγόρα στον δρόμο» σε βιβλιοθήκες δημοτικών σχολείων της χώρας, κατά το σχολικό έτος 2020-2021.

Το εν λόγω υλικό θα μπορεί να αξιοποιηθεί από το εκπαιδευτικό προσωπικό προαιρετικά και κατά την κρίση του, ως συμπληρωματικό υποστηρικτικό υλικό, στο πλαίσιο υλοποίησης συναφούς προαιρετικού προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων ή άλλης δράσης κυκλοφοριακής αγωγής που υλοποιείται στα σχολεία της χώρας.

Επιπλέον εγκρίθηκε η παρουσίαση του βιβλίου στους / στις μαθητές/μαθήτριες από τη συγκοινωνιολόγο Κα Μανιώ Χατζοπούλου.

Το βιβλίο εκδόθηκε το 2019 με την υποστήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων και της LAMDA DEVELOPMENT.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΣ θα ήθελε να εκφράσει την χαρά του για αυτήν την θετική εξέλιξη, η οποία αποτελεί επιβράβευση στο έργο και στις επιλογές του Συλλόγου, και να αποδώσει πολλά συγχαρητήρια στη συγγραφέα και συνάδελφο Μανιώ Χατζοπούλου καθώς και στον εικονογράφο Σπύρο Γούση.

Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την εταιρεία LAMDA DEVELOPMENT που πρόθυμα ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του ΣΕΣ για υποστήριξη στην έκδοση του βιβλίου.

Το επόμενο διάστημα ο ΣΕΣ θα συνεισφέρει στην διανομή του βιβλίου σε σχολεία της χώρας.

Λίγα λόγια για το βιβλίο…

Το βιβλίο περιέχει 11 μικρές ιστορίες με πρωταγωνιστές μία παρέα μαθητών δημοτικού σχολείου και ένα αδέσποτο σκυλί, τον Πυθαγόρα.

 Ένα Δημοτικό σχολείο ανοίγει την αγκαλιά του και υιοθετεί τον Πυθαγόρα, ο οποίος για να δείξει την ευγνωμοσύνη του, με αγάπη και υπομονή, προσπαθεί να μάθει στα παιδιά τους βασικούς κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής. Ταυτόχρονα δίνει κάποια μηνύματα αγάπης και σεβασμού που πρέπει να έχουν οι άνθρωποι για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα. 

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Νίκας με τίτλο “Με τον Πυθαγόρα στον δρόμο”.