19η ΔΕΒΘ: Πρόσκληση διαβούλευσης με αφορμή τον συλλογικό τόμο “Χωρικός σχεδιασμός στην ψηφιακή εποχή”

Την Κυριακή 7 Μαΐου 2023, 3 μ.μ. – 4 μ.μ., στην Αίθουσα “Φιλολογικό καφενείο” στο Περίπτερο 13, στο πλαίσιο της 19ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης (4-7 Μαΐου 2023), θα λάβει χώρα συζήτηση, με αφορμή το βιβλίο “Χωρικός σχεδιασμός στην ψηφιακή εποχή” (Συγγραφείς: Αγγελική Αποστόλου, Ελένη Βεράνη, Νικόλαος Γαβανάς, Αθηνά Γιαννακού, Γρηγόρης Καυκαλάς, Αναστασία Νικολαΐδου, Αναστασία Πανώρη, Μάγδα Πιτσιάβα-Λατινοπούλου, Κωνσταντίνα-Δήμητρα Σαλάτα, Αλέξανδρος Σδουκόπουλος, Εμμανουήλ Τρανός).

Μέσα από τα 10 κεφάλαια αυτού του βιβλίου, οι συγγραφείς τους αναδεικνύουν σημαντικά ζητήματα στη θεώρηση του χωρικού σχεδιασμού υπό το πρίσμα της ψηφιακής εποχής, όπως ο εξελικτικός μετασχηματισμός, η μεταφορά και η δημιουργία γνώσης μέσω ψηφιακών συστημάτων και μέσων κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και η αξιοποίηση ψηφιακών εργαλείων και τεκμηρίων για τον σχεδιασμό της βιώσιμης ανάπτυξης των πόλεων, της κινητικότητας και των δικτύων.

Θα μιλήσουν:

  • Νίκος Κομνηνός, Ομότιμος καθηγητής τμ. Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΑΠΘ – Διευθυντής της ερευνητικής μονάδας URENIO, ΑΠΘ
  • Αθηνά Βακάλη, Καθηγήτρια τμ. Πληροφορικής ΑΠΘ – Διευθύντρια του Εργαστηρίου Επιστήμης Δεδομένων & Ιστού, ΑΠΘ
  • Ιωάννης Πολίτης, Αναπληρωτής καθηγητής τμ. Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ – Διευθυντής του Εργαστηρίου Συγκοινωνιακής Τεχνικής, ΑΠΘ

Συντονισμός: Αθηνά Γιαννακού, Αφυπ. καθηγήτρια τμ. Μηχανικών Χωροταξίας & Ανάπτυξης, ΑΠΘ

Είσοδος ελεύθερη

Promo Video ΣΕΣ


Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020 – ΣΕΣ / ΥΠΕΝ / ΚΕΔΕ


Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020 – ΣΕΣ / Interamerican