Συζήτηση στρογγυλής τράπεζας: “Νέες αποτελεσματικές πρωτοβουλίες οδικής ασφάλειας στην Ελλάδα”, IRTAD 2026, Αθήνα, 16 Απριλίου 2026

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Απριλίου 2026 στην Αθήνα, η πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση στρογγυλής τράπεζας με θέμα «Νέες αποτελεσματικές πρωτοβουλίες οδικής ασφάλειας στην Ελλάδα» στο πλαίσιο του 8ου Διεθνούς Συνεδρίου IRTAD 2026.

Οι προσκεκλημένοι ομιλητές στην στρογγυλή τράπεζα ήταν ο κ. Στέφανος Αγιάσογλου (Διευθύνων σύμβουλος της Ο.ΣΥ Α.Ε.), ο κ. Γιώργος Συριανός (Πρόεδρος του ΣΤΕΑΤ και Hellastron), ο κ. Μπάμπης Μπαμπίλης (Διευθυντής της Anytime Greece), ο κ. Δημήτρης Κατσώχης (Επικεφαλής του Τμήματος Μεταφορών Επικεφαλής και Αστικού Σχεδιασμού της PLANET) και η κα. Φωτεινή Κεχαγιά (Καθηγήτρια ΑΠΘ).

Συντονιστές της συζήτησης ήταν η κα. Ελένη Παπατζίκου, Ειδική Γραμματέας ΣΕΣ και ο κ. Γιώργος Γιαννής, Καθηγητής ΕΜΠ.

Στη συζήτηση αναδείχθηκε η σημασία της οδικής ασφάλειας ως κρίσιμου πυλώνα της βιώσιμης κινητικότητας και της προστασίας της ανθρώπινης ζωής, με έμφαση στην υλοποίηση νέων, πρωτότυπων και αποτελεσματικών δράσεων και πρωτοβουλιών πρόληψης οδικών ατυχημάτων. Επιπλέον, τονίστηκε ότι η βελτίωση της οδικής ασφάλειας απαιτεί συνεργασία μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα με στόχο τη διαμόρφωση νέας κουλτούρας υπεύθυνης οδικής συμπεριφοράς. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον καθοριστικό ρόλο που πρέπει να έχει η αξιοποίηση δεδομένων οδικής ασφάλειας για τον σχεδιασμό στοχευμένων παρεμβάσεων, την αξιολόγηση πολιτικών και τη λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων.

Promo Video ΣΕΣ


Video απολογισμού ΣΕΣ 2020 - 2024