Σεμινάριο στην Τράπεζα της Ελλάδος από την Επιτροπή Μελέτης Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής

Η Επιτροπή Μελέτης Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής (ΕΜΕΚΑ), διοργανώνει σεμινάριο στην Τράπεζα της Ελλάδος την Τετάρτη 28 Μαρτίου και ώρα 13:00, που θα Θα γίνουν οι παρακάτω ομιλίες:

  • Κάπρος Παντελής, Καθηγητής Ενεργειακής Οικονομίας, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, «Energy Modeling for EU Energy and Climate Roadmap to 2050». Παρουσιάζονται, για πρώτη φορά, οι νέοι ευρωπαϊκοί οδικοί χάρτες χαμηλών εκπομπών για την ενέργεια και το κλίμα έως το 2050, οι οποίοι ανακοινώθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο τέλος του 2011 και ολοκληρώθηκαν σε συνεργασία με το εργαστήριο ενεργειακής οικονομίας E3MLab του ΕΜΠ.
  • Γιαννόπουλος Α. Γεώργιος, Διευθυντής Ινστιτούτου Μεταφορών (ΙΜΕΤ), Ομ. Καθηγητής ΑΠΘ, «Ο τομέας των Μεταφορών και η κλιματική αλλαγή: Μια Ευρωπαϊκή και η αντίστοιχη Ελληνική προσέγγιση». Θα δοθούν στοιχεία σχετικά με την συμμετοχή του τομέα των μεταφορών στο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής γενικά (σε Ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο), και θα αναφερθούν οι πολιτικές και μέτρα για μια πολιτική περιορισμού των επιπτώσεων αυτών στο μέλλον. Θα γίνει τέλος μια αναφορά στα βασικά ευρήματα της μελέτης για την Ελλάδα. Θα δοθούν επίσης στοιχεία και αποτελέσματα από σχετικά Ευρωπαϊκά έργα του Ινστιτούτου Μεταφορών.

Οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν με την κ. Θεοδώρα Αντωνακάκη στα παρακάτω στοιχεία ώστε να αποσταλούν οδηγίες προσέλευσης.

Τηλέφωνο +30 210 320 2850
Κινητό +30 697 577 0453
Φάξ +30 210 320 2513
Email: tantonakaki@bankofgreece.gr

Promo Video ΣΕΣ


Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020 – ΣΕΣ / ΥΠΕΝ / ΚΕΔΕ


Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020 – ΣΕΣ / Interamerican