Εκδήλωση για τη βιώσιμη κινητικότητα και τον συμμετοχικό σχεδιασμό στη Θεσσαλονίκη

Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου στις 10.00πμ, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, με τίτλο “Sustainable mobility and citizens’ engagement: two driving forces towards a low-carbon economy”. Πρόκειται για την τελική εκδήλωση υψηλού πολιτικού επιπέδου (high level political event) του Ευρωπαϊκού έργου PE4Trans και διοργανώνεται από την Ερευνητική Ομάδα Συστημάτων Μεταφοράς ΑΠΘ, με επιστημονικά υπεύθυνο τον Ομ. Καθ. κ. Αριστοτέλη Νανιόπουλο, η οποία μετέχει ως εταίρος στο έργο. 

Υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι φορέων χάραξης πολιτικής και Αρχών θα παρευρεθούν και θα συζητήσουν για τις προκλήσεις αλλά και τις λύσεις σχετικά με την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας στην εποχή των πολυεπίπεδων κρίσεων, όπως η πανδημία COVID-19, η ενεργειακή κρίση, η κλιματική αλλαγή, ενώ παράλληλα θα εξετασθεί ο ρόλος της ενεργού εμπλοκής των πολιτών μέσω του συμμετοχικού σχεδιασμού σε αυτό.

Επιπλέον, θα παρουσιασθούν έξυπνες λύσεις οι οποίες συν-διαμορφώθηκαν με τη συμβολή των κατοίκων κάθε περιοχής στο πλαίσιο πρακτικής εφαρμογής της συμμετοχικότητας που πραγματοποιήθηκε από τους εταίρους του έργου.

Για τη συμμετοχή απαιτείται εγγραφή στον σύνδεσμο: https://forms.gle/U5Z9qobay5QyyrJ67

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ: https://projects2014-2020.interregeurope.eu/pe4trans/events/event/5407/sustainable-mobility-and-citizens-engagement/

Η εκδήλωση διεξάγεται στο πλαίσιο της Φάσης 2 του έργου PE4Trans του Προγράμματος Interreg Europe με τη συγχρηματοδότηση του ΕΤΠΑ.

Promo Video ΣΕΣ


Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020 – ΣΕΣ / ΥΠΕΝ / ΚΕΔΕ


Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020 – ΣΕΣ / Interamerican