Κωνσταντίνος ΚΟΥΡΕΤΑΣ

Απαντήσεις συζητήσεων που έγιναν

Επισκόπηση 2 δημοσιεύσεων - 1 έως 2 (από 2 συνολικά)
 • Συντάκτης
  Δημοσιεύσεις
 • σε απάντηση του: 2022 – Υποψηφιότητες για τα μέλη του ΔΣ #9117

  Αγαπητ@ Συνάδελφοι,

  θέλοντας να βοηθήσω στη συνέχιση του έργου που ξεκινήσαμε πριν 2 χρόνια ως ανανεωμένο και δυναμικό ΔΣ, αποφάσισα να συμμετέχω εκ νέου ως υποψήφιος στις εκλογές του Συλλόγου μας.

  Είμαι ο Κωνσταντίνος Κουρέτας, Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ, Συγκοινωνιολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές στο University of Virginia των ΗΠΑ και πάνω από 12ετή εμπειρία σε μελέτες έργων μεταφορών στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Βαλκάνια, Ασία, Αφρική). Εργάζομαι ως ανεξάρτητος Σύμβουλος Μελετητής Συγκοινωνιολόγος, στα ειδικότερα αντικείμενα των κυκλοφοριακών μελετών, της οδοποιΐας, management και consulting έργων μεταφορών, ενώ είμαι ταυτόχρονα υποψήφιος Διδάκτορας στη Σχολή Αγρονόμων Τοπογράφων του ΕΜΠ.

  Τα τελευταία δύο χρόνια, ως Ειδικός Γραμματέας του ΔΣ του ΣΕΣ είχα την ευθύνη για την αναμόρφωση και συντονισμό των Επιτροπών, ενός θεσμού του ΣΕΣ που είχε έρθει πλέον η ώρα να υποστεί μια σημαντική ανανέωση και ενεργοποίηση. Η θεματολογία των Επιτροπών απλοποιήθηκε και συνδέθηκε με τα επιμέρους αντικείμενα της Επιστήμης μας, ενώ βασική μου επιδίωξη ήταν να προκύψει μια δημιουργική μίξη παλαιότερων έμπειρων και νεότερων δυναμικών συναδέλφων. Ταυτόχρονα, θεωρήθηκε χρήσιμο να υπάρχει συνεργασία μεταξύ των επιτροπών σε θέματα που απαιτούσαν σύνθεση και να αξιοποιηθεί η γνώση συναδέλφων που έχουν εξειδίκευση σε περισσότερους τομείς. Ήταν μεγάλη μου τιμή και χαρά να γνωριστούμε με όλους, να συμμετέχω στις συνεδριάσεις και, τέλος, να δω τις παραγόμενες Θέσεις των Επιτροπών, που προορίζονται και για έκδοση σε ειδικό λεύκωμα.

  Κατά την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε όλα τα μέλη του απερχόμενου ΔΣ, συνέβαλα με όλες τις δυνάμεις μου στη διαμόρφωση της πολιτικής του Συλλόγου ως προς τις παρεμβάσεις μας στην Πολιτεία για ζητήματα που αφορούν στο επάγγελμα και την επιστήμη μας. Ταυτόχρονα, συμμετείχα ενεργά στην υλοποίηση της νέας στρατηγικής εξωστρέφειάς μας, με παρουσία στον δημόσιο λόγο και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, όποτε και όπου κρίθηκε απαραίτητο, προωθώντας τις θέσεις μας και δυναμώνοντας τη φωνή μας στην κοινωνία.

  Στην τελευταία μας θητεία έγιναν πολλά και σημαντικά βήματα ανανέωσης με το βλέμμα στο μέλλον. Παρ’ ολ’ αυτά, καθώς πολλά από αυτά αποτέλεσαν ουσιαστικά νέα ξεκινήματα, υπάρχουν περιθώρια για εξέλιξη, βελτίωση και διορθώσεις. Στην προσπάθεια αυτή του Συλλόγου μας θα ήθελα να συμμετέχω εκ νέου ως μέλος του ΔΣ, με τη δική σας στήριξη.

  Με εκτίμηση,
  Κωνσταντίνος Κουρέτας
  kostis.kouretas@gmail.com

  Αγαπητές/αγαπητοί συνάδελφοι,

  Είμαι ο Κωνσταντίνος Κουρέτας, Πολιτικός Μηχανικός / Συγκοινωνιολόγος και στις επερχόμενες εκλογές του Συλλόγου μας θα με τιμούσε ιδιαίτερα να έχω τη στήριξή σας.

  Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών Πολιτικού Μηχανικού και Συγκοινωνιολόγου στην Ελλάδα (ΕΜΠ) και τις ΗΠΑ (Virginia), τα τελευταία 10 και πλέον χρόνια συμμετέχω σαν σύμβουλος μηχανικός – μελετητής σε έργα μεταφορών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ταυτόχρονα, είμαι υποψήφιος διδάκτορας και ερευνητής στη σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του ΕΜΠ. Περισσότερες πληροφορίες για όσα έχω ασχοληθεί μπορείτε να βρείτε στο σχετικό βιογραφικό μου στη σελίδα users.ntua.gr/kostiskouretas

  Αξιοποιώντας τις εμπειρίες μου από τους χώρους δράσης μου (επάγγελμα και αγορά, επιστήμη και έρευνα) θέλω να ενισχύσω την προσπάθεια του Συλλόγου μας για εξωστρέφεια, διαρκή και επιστημονικά τεκμηριωμένη δημόσια παρέμβαση, την ανάδειξη της ελληνικής έρευνας αλλά και την κατοχύρωση της συμμετοχής του Συγκοινωνιολόγου σε πλήθος έργων που θα έπρεπε να απαιτείται.

  Με εκτίμηση,
  Κωνσταντίνος Κουρέτας
  Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ
  MSc University of Virginia
  Υ.Δ. ΣΑΤΜ ΕΜΠ
  email: kostiskouretas@gmail.com

Επισκόπηση 2 δημοσιεύσεων - 1 έως 2 (από 2 συνολικά)
Promo Video ΣΕΣ


Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020 – ΣΕΣ / ΥΠΕΝ / ΚΕΔΕ


Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020 – ΣΕΣ / Interamerican