2022 – Υποψηφιότητες για τα μέλη του ΔΣ

Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων Συζητήσεις Επίκαιρη θεματολογία 2022 – Υποψηφιότητες για τα μέλη του ΔΣ

Τοποθέτηση ετικέτας: 

Επισκόπηση 9 απαντητικών νημάτων
  • Συντάκτης
    Δημοσιεύσεις
    • #8941
      secretary
      Keymaster

      Οι υποψηφιότητες για τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΣ της περιόδου 2022-2024 θα πρέπει να υποβληθούν αποκλειστικά μέσω του παρόντος θέματος του forum της ιστοσελίδας του συλλόγου έως την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022.

      Οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα να προβάλλουν τις θέσεις τους μέσω του forum και συνεπώς δεν θα γίνει παρουσίαση κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης

      • Το θέμα τροποποιήθηκε 2 έτη, 2 μήνες πριν από τον/ην secretary.
      • Το θέμα τροποποιήθηκε 2 έτη, 2 μήνες πριν από τον/ην secretary.
      • Το θέμα τροποποιήθηκε 2 έτη, 2 μήνες πριν από τον/ην secretary.
    • #8997

      Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

      Είμαι ο Παναγιώτης Παπαντωνίου, Πρόεδρος του Συλλόγου στο τρέχον Διοικητικό Συμβούλιο, και ως εκ νέου υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές του Συλλόγου, θα ήθελα να ζητήσω τη στήριξή σας.

      Είμαι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και στο πλαίσιο της ερευνητικής μου πορείας έχουν δημοσιευθεί 24 εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά, 83 εργασίες σε εργασίες σε πρακτικά συνεδρίων με κρίση εργασία και 22 εργασίες σε πρακτικά συνεδρίων με κρίση περίληψης. Παράλληλα συμμετέχω ενεργά για περισσότερα από 12 έτη ως ελεύθερος επαγγελματίας – μελετητής, εκπρόσωπος επιστημονικών φορέων και μέλος επιστημονικών οργανισμών και επιτροπών.

      Είμαι εκλεγμένος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων από το 2016 και έχω διατελέσει Ειδικός Γραμματέας (2016 – 2018), Γενικός Γραμματέας (2018 – 2020) και Πρόεδρος (2020 – Σήμερα).

      Κύριο στόχο του τρέχοντος Διοικητικού Συμβουλίου αποτέλεσε η ανάπτυξη του Συλλόγου στους 4 άξονες οι οποίοι τέθηκαν εξαρχής ως άξονες προτεραιότητας: την Εσωτερική οργάνωση, την Οικονομική αυτοδυναμία, την Επιστημονική συνεισφορά και τις Δράσεις Διάχυσης.

      Στο πλαίσιο της εσωτερικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε πλήρης επικαιροποίηση των στοιχείων όλων των μελών του Συλλόγου, δημιουργήθηκε ερωτηματολόγιο αξιολόγησης του Συλλόγου για την ανάδειξη των αδυναμιών, πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακές συναντήσεις με μέλη στην επαρχία και αναπτύχθηκε λεύκωμα με συναδέλφους που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό.

      Στο πλαίσιο της οικονομικής αυτοδυναμίας και παρά τις δύσκολες συνθήκες που επέβαλλε οι πανδημία και την αδυναμία πραγματοποίησης δια ζώσης εκδηλώσεων, ο ΣΕΣ κατάφερε να διατηρήσει την οικονομική του δυναμική καλύπτοντας όλες τις υποχρεώσεις και διατηρώντας τόσο το γραφείο όσο και τη γραμματειακή υποστήριξη.

      Στο πλαίσιο της επιστημονικής συνεισφοράς μέλη του Συλλόγου συμμετείχαν σε διαβουλεύσεις νομοσχεδίων, επιτροπές υπουργείων, αναπτύχθηκαν Δελτία τύπου και επιστολές ενώ βασική επιτυχία αποτέλεσε η επαναλειτουργία των επιτροπών και η ανάπτυξη τεύχους θέσεων καθώς και ο οδηγός μεταπτυχιακών σπουδών στις μεταφορές.

      Τέλος σχετικά με τις δράσεις διάχυσης αναπτύχθηκαν 3 βίντεο, δεκάδες banner, 3 μνημόνια συνεργασίας με υπουργεία και φορείς και δεκάδες συμμετοχές συναδέλφων στην τηλεόραση, σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.

      Παρά τη μεγάλη προσπάθεια που έλαβε χώρα, οι προκλήσεις παραμένουν πολλές και κρίσιμες και αφορούν όλους τους κλάδους των μεταφορών και όλες τις ειδικότητες συναδέλφων όπως αποτυπώνινται στις θέσεις των επιτροπών. Παράλληλα ο ρόλος των συγκοινωνιολόγων στην κοινωνία δείχνει πιο επίκαιρος από ποτέ και ρόλος του ΣΕΣ δε μπορεί να είναι άλλος από μια νέα αναπτυξιακή προσέγγιση στα συγκοινωνιακά θέματα της χώρας και έναν νέο ρόλο των Συγκοινωνιολόγων σε αυτά.

      Σε αυτό το πλαίσιο, θα ήθελα να ζητήσω εκ νέου τη στήριξή σας στις επερχόμενες εκλογές του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων της 28ης Μαρτίου 2022. Δεσμεύομαι ξανά ότι θα συνεχίσω να εργάζομαι με ακόμα μεγαλύτερη όρεξη και μεθοδικότητα ώστε να συνεισφέρω με όλες μου τις δυνάμεις προκειμένου να συνεχίσει ο ΣΕΣ να συνεισφέρει δυναμικά, με επιστημονικά τεκμηριωμένες απόψεις και βιώσιμες λύσεις, υποστηρίζοντας τα μέλη του, την Πολιτεία και την κοινωνία.

      Σας ευχαριστώ,

      Παναγιώτης Παπαντωνίου
      Επ. Καθηγητής ΠΑΔΑ
      Email: ppapant@uniwa.gr

    • #8998
      Θανάσης Τσιάνος
      Συμμετέχων

      Αγαπητές και αγαπητοί Συνάδελφοι,

      Από καθαρό και έντιμο ενδιαφέρον για τον επιστημονικό μας σύλλογο και το επάγγελμα του συγκοινωνιολόγου μηχανικού, το οποίο υπηρετώ 19 χρόνια ως σύμβουλος / μελετητής – ελεύθερος επαγγελματίας, θέτω υποψηφιότητα στις εκλογές για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων και ζητώ την στήριξη σας για μια ακόμη διετία ώστε μαζί με το υπόλοιπο ΔΣ, τα μέλη των επιστημονικών επιτροπών και τα υπόλοιπα μέλη του ΣΕΣ, να ενδυναμώσουμε τον ρόλο του συγκοινωνιολόγου στην Ελλάδα.

      Η προηγούμενη θητεία του ΔΣ (2020-2022) ξεκίνησε και συνεχίστηκε εν μέσω πανδημίας και περιοριστικών μέτρων. Παρόλο τις δύσκολες συνθήκες, έγινε σημαντική προσπάθεια ο ΣΕΣ να είναι ενεργός και συμμέτοχος στις εξελίξεις.

      Στην θητεία μου ως Γενικός Γραμματέας του ΔΣ, προσπάθησα να συνεισφέρω με τον ζήλο μου και την συνεργατικότητά μου στις συμμετοχικές διαδικασίες του συλλόγου και των δράσεων του, έχοντας ως παρακαταθήκη το έργο όλων των προηγούμενων Δ.Σ. του ΣΕΣ. Ενδεικτικά αναφέρω τις παρακάτω συλλογικές προσπάθειες του Δ.Σ. του ΣΕΣ:

      •Αναπτύχθηκε Σχέδιο Δράσης του ΣΕΣ για την περίοδο 2021-2025.
      •Αναμορφώθηκαν και επαναδραστηριοποιήθηκαν οι επιστημονικές επιτροπές του ΣΕΣ, οι οποίες ανέπτυξαν θέσεις ( και αποτελεί μια σημαντική παρακαταθήκη για το επόμενο ΔΣ), συμμετείχαν σε διαδικτυακές εκδηλώσεις και εκπροσώπησαν τον ΣΕΣ όπου τους ζητήθηκε. Ευχαριστώ και προσωπικά τα μέλη των επιτροπών για την σημαντική συνεισφορά τους στο έργο του ΣΕΣ. Η επόμενη περίοδος ευελπιστώ να είναι ακόμα πιο δημιουργική για τις επιστημονικές μας επιτροπές.
      •Αναβαθμίστηκαν η ιστοσελίδα του ΣΕΣ, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το newsletter. Αυξήθηκαν σημαντικά οι αποδέκτες του ενημερωτικού δελτίου (Δήμοι, Περιφέρειες, τεχνικές υπηρεσίες κ.α.). Αυξήθηκε σημαντικά η δικτύωση με τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας (τηλεόραση, εφημερίδες, ραδιόφωνο). Ισχυροποιήθηκε η φωνή του ΣΕΣ προς την κοινωνία και την πολιτεία.
      •Υπήρξε σημαντική συμμετοχή του ΣΕΣ, σε διαβουλεύσεις νομοσχεδίων καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις (σε μεγάλη τους πλειοψηφία έγιναν αποδεκτές) προστατεύοντας έτσι τόσο το κοινό συμφέρον όσο και το επάγγελμα του συγκοινωνιολόγου μηχανικού. Πλέον ο όρος συγκοινωνιολόγος αναφέρεται επίσημα σε νομοσχέδια. Επόμενος σημαντικός στόχος αποτελεί να διασφαλίσουμε και να διαφυλάξουμε το αντικείμενο του συγκοινωνιολόγου μέσω θεσμοθετημένων προδιαγραφών.
      •Μέσω των επιτροπών που συμμετέχει ο ΣΕΣ αλλά και μέσω αλληλογραφίας και συσκέψεων με την πολιτική ηγεσία, αναδείχτηκαν κρίσιμα επαγγελματικά ζητήματα και παθογένειες του ελληνικού συστήματος. Προτάσεις του ΣΕΣ όπως η ανάπτυξη Μητροπολιτικών Φορέων, η θεσμοθέτηση προδιαγραφών, η μείωση των διαδικασιών και των χρόνων εγκρίσεων των μελετών, η ανάγκη εκπόνησης μελετών με αυξημένες αμοιβές, θεσμικές αλλαγές που απαιτούνται για την βελτίωση του συστήματος μεταφορών και της οδικής ασφάλειας (π.χ. το Ταμείο Οδικής Ασφάλειας) φαίνεται ότι βρίσκουν ανταπόκριση από την πολιτεία και παρακολουθούμε με επιφυλακτικότητα την εξέλιξή τους.
      •Αναπτύχθηκαν δράσεις εξωστρέφειας με τους Έλληνες συγκοινωνιολόγους «του Εξωτερικού».
      •Υπογράφηκαν μνημόνια συνεργασίας με σχετικούς φορείς.
      •Διοργανώθηκαν συνέδρια, ημερίδες και δράσεις εξωστρέφειας.

      Στην προηγούμενη θητεία όποτε μου ζητήθηκε ή έκρινα ότι μπορώ να βοηθήσω εκπροσώπησα τον ΣΕΣ σε επιτροπές, συνέδρια, ημερίδες, συναντήσεις με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας. Δυστυχώς δεν καταφέραμε σε όλες τις περιπτώσεις να αλλάξουμε νοοτροπίες και λανθασμένες πολιτικές. Για αυτόν τον λόγο χρειάζεται επιμονή και περισσότερη συμμετοχή όλων των μελών του ΣΕΣ.

      Συνάδελφοι, οι συγκοινωνιολόγοι μηχανικοί αποτελούν σημαντικό κρίκο στην ανάπτυξη, στην οικονομία και στη λειτουργία του κράτους. Η χώρα έχει ανάγκη τους συγκοινωνιολόγους να στελεχώσουν υπηρεσίες, να εκπονήσουν μελέτες, να κατασκευάσουν και να λειτουργήσουν υποδομές. Έχει ανάγκη τις πολυτεχνικές σχολές, τα πανεπιστήμια και τα ινστιτούτα να εκπαιδεύσουν και να εξειδικεύσουν τους συγκοινωνιολόγους μηχανικούς, να προωθήσουν την έρευνα και να συνεργαστούν με ιδιωτικά γραφεία και επιχειρήσεις στον τομέα των μεταφορών. Όμως επίσης η χώρα αλλά και ο επιστημονικός μας κλάδος, έχει ανάγκη την έντιμη και δημιουργική συνεργασία όλων των συγκοινωνιολόγων. Όλα τα παραπάνω θα πρέπει να εξυπηρετεί ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων και για αυτό η παρουσία του κρίνεται και παραμένει διαχρονικά σημαντική.

      Στην προηγούμενη θητεία υπήρξε άψογη συνεργασία μεταξύ των μελών του ΔΣ υπό την προεδρία του Π. Παπαντωνίου. Σε περίπτωση επανεκλογής μου, θα συνεχίσω να βοηθώ το νέο ΔΣ και θα επιδιώξω με τη συνεργασία όλων σας, να αποκτήσει ο ΣΕΣ πιο ισχυρή παρουσία με επιστημονικά τεκμηριωμένες απόψεις και βιώσιμες λύσεις. Θεωρώ ότι διαθέτω την απαιτούμενη επαγγελματική εμπειρία σε ένα ευρύ πεδίο της επιστήμης του συγκοινωνιολόγου μηχανικού και έχω αποδείξει ότι έχω την βούλησή να αφιερώσω όσο χρόνο χρειαστεί στις συμμετοχικές διαδικασίες του ΣΕΣ για την επίτευξη των στόχων του Συλλόγου μας.

      Με εκτίμηση
      Θανάσης Τσιάνος
      Πολιτικός Μηχανικός – Συγκοινωνιολόγος ΕΜΠ
      email:athantsianos@gmail.com

    • #9024

      Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

      Ονομάζομαι Ευριπίδης Σακελλαρίου, και θέτω εαυτόν στην κρίση σας, υποβάλλοντας με το παρόν την υποψηφιότητα μου ως μέλος του ΔΣ του ΣΕΣ.

      Επιτρέψτε μου να σας συστηθώ ως ένας ενθουσιώδης υπέρμαχος της επιστήμης του Συγκοινωνιολόγου, ένας μηχανικός που ήδη στα 20 έτη ηλικίας του και κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών σπουδών του στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ, επέλεξε να πορευτεί ακαδημαϊκά μέσα από τον Τομέα Συγκοινωνιακής Τεχνικής. Έκτοτε με Μεταπτυχιακές Σπουδές Συγκοινωνιολόγου στο ΑΠΘ 2012-13, Executive Management Studies στη Σανγκάη της Κίνας στο Shanghai Maritime University 2016-17, ερευνητική και ακαδημαϊκή δραστηριότητα που συνεχίζεται μέχρι σήμερα και κορύφωση αυτής μέσω της υποψηφιότητάς μου το 2020 ως Διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, υπηρετώ την επιστήμη του Συγκοινωνιολόγου αδιάκοπα και ολιστικά.

      Τα τελευταία 6 έτη κατέχω τη θέση του Διευθυντή Ανάπτυξης σε πολυεθνικό όμιλο που δραστηριοποιείται στον Τομέα της Ναυτιλίας ενώ την ίδια στιγμή συμμετέχω ενεργά ως ομιλητής σε διεθνή fora, συναντήσεις με συγκοινωνιακούς φορείς καθώς και διατελώ εξωτερικός συνεργάτης της European Commission στον Τομέα των Μεταφορών.

      Η επιθυμία μου για εκλογή στο επόμενο ΔΣ του Συλλόγου αποτελεί αποτέλεσμα ώριμης σκέψης με γνώμονα την κλιμάκωση της συμβολής μου σε αυτόν, πορεία που χαρακτηρίζεται επιτυχημένη τα 2 τελευταία έτη, όπου και διατελώ Προέδρος της Επιτελικής Επιτροπής Ε6: Εμπορευματικών Μεταφορών https://www.ses.gr/commissions/e6/. Κατά το διάστημα αυτό η επιτροπή αποτελούμενη από εκλεκτούς συναδέλφους, επέτυχε να αναδείξει τον ρόλο του Συγκοινωνιολόγου στον Τομέα των Εμπορευματικών Μεταφορών παράγοντας συνεκτικές και εμπεριστατωμένες θέσεις για το σύλλογο που κοινοποιήθηκαν στη Πολιτεία. Παράλληλα από κοινού με το ΔΣ του Συλλόγου, οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν διμερής συναντήσεις με Διοικήσεις συγκοινωνιακών φορέων της ημεδαπής (ΕΡΓΟΣΕ https://www.ses.gr/synantisi-ses-me-ton-proedro-tis-ergose/, ΡΑΣ https://www.ses.gr/synantisi-me-ton-geniko-diefthynti-rythmistikis-archis-sidirodromon/ ) με απτά αποτελέσματα και υπογραφή μνημονίων συνεργασίας.

      Η παραπάνω διεθνής εμπειρία μου στον Τομέα των Μεταφορών, συνδυαζόμενη με πηγαίο και ειλικρινές ενδιαφέρον και την αποδεδειγμένα θετική συμβολή μου στον ΣΕΣ, φρονώ ακράδαντα πως δύναται να δράσει ως πολλαπλασιαστής στον κοινό μας στόχο, εκείνον της ενίσχυσης του ρόλου του Συλλόγου μας και κατ’ επέκταση των μελών του, ως Επιστημονικού Φορέα με γνωμοδοτικό και συμβουλευτικό χαρακτήρα για την Πολιτεία.
      Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη στήριξή σας.

      Με εκτίμηση,
      Ευριπίδης Σακελλαρίου
      Πολιτικός Μηχανικός / Συγκοινωνιολόγος ΑΠΘ
      Email: esakellariou@teemail.gr

    • #9031

      Αγαπητές & αγαπητοί συνάδελφοι,
      Ονομάζομαι Κωνσταντίνος Καραγιάννης, είμαι Πολιτικός Μηχανικός Α.Π.Θ. με μεταπτυχιακή εκπαίδευση και σπουδές σε Ελλάδα και Εξωτερικό και ολοκληρώνω τη διδακτορική μου διατριβή στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

      Διαμένω στο Βόλο και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά ανά την επικράτεια και ιδιαίτερα στην περιοχή της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας.
      Ξεκίνησα την επαγγελματική μου σταδιοδρομία ως ελεύθερος επαγγελματίας, συμμετέχοντας σε πληθώρα μελετών και κατασκευών σύνθετων τεχνικών έργων.

      Ασκώ πλέον καθήκοντα Προϊσταμένου Κυκλοφορίας & Συγκοινωνιών στη Διεύθυνση Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Βόλου, έχοντας βραβευθεί συνολικά έξι φορές για το συντονισμό δράσεων, τη μελέτη και υλοποίηση τεχνικών έργων υπέρ της βιώσιμης κινητικότητας.
      Κατά την περίοδο 2020-2022 είχα την ευκαιρία να μετέχω ως Μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ε.Σ., έχοντας αγαστή συνεργασία με τον Πρόεδρο & τα υπόλοιπα εκλεκτά Μέλη του Δ.Σ.. Είχα επίσης την ιδιαίτερη τιμή να προεδρεύω στην Επιτροπή Θαλασσίων Μεταφορών του Σ.Ε.Σ. έχοντας γόνιμη συνεργασία με εξαιρετικούς συναδέλφους, μαζί με τους οποίους και σε συνεργασία με παράγοντες και φορείς των θαλασσίων μεταφορών προετοιμάσαμε και εισηγηθήκαμε προς το Δ.Σ. τις θέσεις του Σ.Ε.Σ. για τον συγκεκριμένο τομέα, έναν τομέα που βρίσκεται στο DNA κάθε Έλληνα.
      Επιθυμώ να είμαι υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές του Σ.Ε.Σ., ευελπιστώντας στην υποστήριξή σας, δεσμευόμενος για διαρκή και ανιδιοτελή προσφορά, διαθέτοντας χρόνο, γνώση και εμπειρία. Η περίοδος που διανύσαμε ήταν ιδιαίτερα δύσκολη με περιορισμούς σε όλα τα επίπεδα. Βγαίνοντας από αυτή την περίοδο, όραμά μου είναι ο Σύλλογός μας να γίνει περισσότερο “ελκυστικός” και “εξωστρεφής” προκειμένου αφενός μεν να βοηθήσει ουσιαστικά τα Μέλη του, αφετέρου να υποστηρίξει τους φορείς & παρόχους συγκοινωνιακών & μεταφορικών υπηρεσιών, την Αυτοδιοίκηση και την Πολιτεία. Και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας και δουλέψουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, τόσο από την Αθήνα όσο και από τη Θεσσαλονίκη, αλλά και από κάθε «γωνιά» της Ελλάδος!

      Παραθέτω ένα link για ένα σύντομο βιογραφικό μου σημείωμα.
      https://konstantinoskaragiannis.blogspot.com/p/mini-cv.html

      Παραθέτω και ένα link για το προσωπικό μου ιστολόγιο στο οποίο εμπεριέχονται πληροφορίες για όλες τις δράσεις στις οποίες συμμετέχω.
      https://konstantinoskaragiannis.blogspot.com

      Σας ευχαριστώ από καρδιάς και ελπίζω με την επιλογή σας να μου δώσετε τη δυνατότητα να σας εκπροσωπήσω επάξια !!!

    • #9033

      Αγαπητές και Αγαπητοί συνάδελφοι

      Είμαι η Δέσποινα Αλεξανδροπούλου, Πολιτικός Μηχανικός Συγκοινωνιολόγος, με επαγγελματική εμπειρία 29 χρόνια σε μελέτες και ερευνητικά προγράμματα. Είχα την τιμή και τη χαρά να συμμετέχω ως μέλος του τρέχοντος Δ.Σ. του Συλλόγου και θα ήθελα να ζητήσω και πάλι την υποστήριξή σας στις εκλογές του ΣΕΣ της 28ης Μαρτίου 2022. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι σε περίπτωση εκλογής μου στο Διοικητικό Συμβούλιο θα εργαστώ με την απαιτούμενη ενέργεια, παρουσία και παρέμβαση στις δράσεις του ΣΕΣ, με πλήρη συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ.

      Την τρέχουσα χρονική περίοδο εργάζομαι στο Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής, όπου με ενεργή παρουσία και ουσιαστική συμβολή σε επίκαιρα θέματα του αντικειμένου προσπαθώ να αναδείξω τον ρόλο των συγκοινωνιολόγων και να ισχυροποιήσω τη φωνή του ΣΕΣ. Έχω ασχοληθεί επί σειρά ετών στο ΕΜΠ, από το 1993, ως ερευνήτρια στον Τομέα Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής σε πλήθος Ευρωπαϊκών Συγκοινωνιακών Προγραμμάτων με έμφαση σε θέματα Νέων Τεχνολογιών, Εφαρμογών Τηλεματικής στις Μεταφορές, Συστημάτων Κυκλοφοριακής Πληροφόρησης και Συνδυασμένων Μεταφορών και Αστικών Συγκοινωνιών καθώς και σε διδασκαλία μαθημάτων. Παράλληλα, από το 2009 διατηρώντας ιδιωτικό τεχνικό γραφείο έχω εκπονήσει και συμμετάσχει ως συνεργάτης ομάδων μελέτης, σε πλήθος συγκοινωνιακών μελετών (Κυκλοφοριακές μελέτες Δήμων και σηματοδότηση, Μελέτες σήμανσης και Οδικής Ασφάλειας, Στρατηγικού Σχεδιασμού Μεταφορικών Υποδομών κλπ.). Από το 2016 έως το 2020 ήμουν συνεργάτης της εταιρίας συγκοινωνιακών μελετών Δ. Ευαγγελίδης – Γ. Λυμπερόπουλος Ο.Ε. -” Πόλινδε” (σε μεγάλης κλίμακας έργα Στάθμευσης και Οδικής Ασφάλειας στην Σαουδική Αραβία, ΣΒΑΚ και πλήθος μελετών στην Ελλάδα).

      Από την αρχή της σταδιοδρομίας μου υπήρξα ενεργό μέλος του ΣΕΣ, παρακολουθώντας και συμμετέχοντας στο έργο του, συμβάλλοντας σε επιτροπές και προγράμματα, (Επιτροπή Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και Ενέργειας στις Μεταφορές του ΣΕΣ, Επιτροπή Αξιολόγησης στο πρόγραμμα “Ecomobility – Οικολογική Μετακίνηση”, του Ecocity ) και κυρίως την τελευταία διετία μέσα από τη συμμετοχή μου στο Δ.Σ.

      Με τη συμμετοχή μου στο ΔΣ του Συλλόγου προσπάθησα να συνεισφέρω με τον ζήλο μου και την συνεργατικότητά μου σε όλες τις δράσεις του Συλλόγου καταθέτοντας την εμπειρία μου με έμφαση στην κατάρτιση των προτάσεων και των ολοκληρωμένων λύσεων στα επίκαιρα θέματα.

      Οι αντιξοότητες της ‘νέας κανονικότητας’ που όλοι βιώσαμε τα δύο αυτά χρόνια (2020-2022), δεν αποτέλεσαν εμπόδιο στην εκπλήρωση των στόχων που τέθηκαν από το ΔΣ από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων μας. Αντίθετα, με ιδιαίτερο ζήλο και πάθος συμμετείχαμε ενεργά και δυναμικά στο μεταφορικό γίγνεσθαι και τις νέες προκλήσεις της (covid-) εποχής. Παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις και στοχεύοντας στην προβολή τόσο των πάγιων θέσεων καθώς και στην κατάθεση των ολοκληρωμένων και τεκμηριωμένων απόψεων του Συλλόγου στα θέματα της επικαιρότητας, επιτύχαμε την ουσιαστική συμμετοχή, αναγνώριση και υιοθέτηση των θέσεων του ΣΕΣ σε κρίσιμα ζητήματα και αποφάσεις της πολιτείας.
      Θα ήθελα να εξάρω την συλλογική διάθεση και το συνεργατικό πνεύμα όλων των μελών του ΔΣ, που συνεισέφερε τα μέγιστα, ο καθένας από το πόστο του και την εμπειρία του, χωρίς ιδιοτέλεια σε άψογο κλίμα και μεγάλη αποτελεσματικότητα.

      Επιχειρώντας μια σύντομη αποτίμηση της τρέχουσας θητείας του ΔΣ, χωρίς να θέλω να σας κουράσω, θα σταθώ στις σημαντικότερες δράσεις / πρωτοβουλίες που αναλήφθηκαν.

      Ξεκινώντας με τα ‘εν οίκο’ .. ‘εν δήμω’, η προώθηση της εξωστρέφειας ήταν στόχος αυτού του ΔΣ από την αρχή. Προσπαθήσαμε να δώσουμε μια νέα και σύγχρονη δυναμική στην ιστοσελίδα του ΣΕΣ, την προβολή του μέσω σχετικών βίντεο, καθώς και στην διάχυση των απόψεων στα επίκαιρα ζητήματα μέσω του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου με πλούσια αρθρογραφία, καθώς και τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών συνεντεύξεων αλλά και της διεύρυνσης του καταλόγου των αποδεκτών της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, περιλαμβάνοντας δημόσιες υπηρεσίες και φορείς.

      Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στη συστηματική συμμετοχή του ΣΕΣ σε διαβουλεύσεις νομοσχεδίων με συγκεκριμένες καίριες παρεμβάσεις και προτάσεις σε επιστημονικά θέματα αλλά και θέματα επαγγελματικής διασφάλισης, οι οποίες εισακούστηκαν σχεδόν στο σύνολό τους, καθώς και σε πλήθος συσκέψεων με Υπουργεία. Χαρακτηριστικό είναι ότι η πάγια θέση του Συλλόγου για την ανάγκη θέσπισης Μητροπολιτικών Φορέων ήδη έχει προαναγγελθεί από την πολιτεία.

      Η επικαιροποίηση των Θέσεων του Συλλόγου υπήρξε από τις κύριες μέριμνες του ΔΣ, όπου με την ανασύσταση των Επιστημονικών Επιτροπών, με την πολύτιμη συμβολή σ’ αυτές εξειδικευμένων συναδέλφων, προέκυψαν θέσεις που αντικατοπτρίζουν προκλήσεις της σημερινής πραγματικότητας στην Ελλάδα και θέτουν τα θεμέλια για τις ανάγκες του αύριο.

      Αναγνωρίζοντας την ευκαιρία της αλληλεπίδρασης και της ανταλλαγής τεχνογνωσίας και απόψεων με τους συνάδελφους του εξωτερικού διοργανώθηκε διαδικτυακή συνάντηση δικτύωσης με ευρεία συμμετοχή, από την οποία γεννήθηκε και το σχετικό Λεύκωμα των συναδέλφων που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό.

      Βεβαίως, είμαστε συνεχώς σε επαγρύπνηση. Γνωρίζουμε ότι τα κρίσιμα ζητήματα εξακολουθούν να είναι πολλά και χρειάζεται ακόμη πολλή επιμονή και προσπάθεια για την εγκαθίδρυση του ρόλου του συγκοινωνιολόγου στο επαγγελματικό αλλά και το κοινωνικό γίγνεσθαι. Η ανάγκη στελέχωσης υπηρεσιών και φορέων της αυτοδιοίκησης με συγκοινωνιολόγους, η εξυπηρέτηση των καθημερινών βασικών αναγκών μετακίνησης με τεκμηριωμένες μελέτες, η προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και η αλλαγή νοοτροπίας, εν τέλει, που υπηρετείται από το επάγγελμά μας, χρειάζονται δυνατές φωνές που με όρεξη και εργατικότητα θα μπορέσουν να ταρακουνήσουν τα στάσιμα νερά της επανάπαυσης και της επανάληψης κακών πρακτικών του παρελθόντος. Από τη μεριά μου σας διαβεβαιώνω με ειλικρίνεια ότι θα διαθέσω τον απαιτούμενο χρόνο και την εργασία για τον ΣΕΣ.

      Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

      Με εκτίμηση

      Δέσποινα Αλεξανδροπούλου
      Πολιτικός Μηχανικός – Συγκοινωνιολόγος ΕΜΠ
      email: depy_alex@yahoo.com

    • #9035
      Μανιώ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ
      Συμμετέχων

      Αγαπητοί συνάδελφοι
      Είμαι η Μανιώ Χατζοπούλου και θέτω υποψηφιότητα για το ΔΣ του ΣΕΣ.
      Είμαι παλαιό μέλος του Συλλόγου και ολοκλήρωσα της σπουδές μου στην Αγγλία το 1983 (πτυχίο πολ. Μηχανικού και MSc Transport).
      Υπήρξα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας το 1986-1988 ως ειδική γραμματέας και το 1988-1990 ως γενική γραμματέας.
      Επί 37 χρόνια υπηρετώ την ειδικότητα του Συγκοινωνιολόγου μηχανικού στο νυν Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών (τ. Υπουργείο Δημοσίων Έργων).
      Με χαρακτηρίζει ο ανήσυχος και δυναμικός χαρακτήρας μου ο οποίος φυσικά επηρεάζει όλη την προσωπική μου ζωή που μέσα σε αυτήν είναι και η επαγγελματική μου δραστηριότητα. Παρότι λοιπόν υπηρέτησα μόνο ως λειτουργός το Δημόσιο, στάθηκα πολύ τυχερή διότι κατόρθωσα να αποκτήσω μία πολύπλευρη εμπειρία του Συγκοινωνιολόγου Μηχανικού. Για τους νεότερους συνάδελφους οι οποίοι δεν με γνωρίζουν θα ήθελα πολύ περιληπτικά να αναφέρω ότι η επαγγελματική μου δραστηριότητα στο πεδίο ευθύνης του Συγκοινωνιολόγου περιλαμβάνει:
      Μελέτη και διεκπεραίωση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων όλων των Δήμων που υπάγονται στην τ. Νομαρχία Πειραιά. (νυν. Περιφέρεια Αττικής)
      Διεκπεραίωση ερευνητικού προγράμματος στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου στο τμήμα «Μεταφορών» (University College, Transport Studies Group). Το ερευνητικό πρόγραμμα συγχρηματοδοτείτο από την ΕΕ (Γενική Δ/νση ΧΙΙ) και είχε θέμα τη διαλειτουργικότητα μαθηματικών κυκλοφοριακών μοντέλων στον τομέα των Μεταφορών ώστε να είναι εφικτή η εφαρμογή τους στην Ευρώπη.
      Επιστημονικός συνεργάτης στο γραφείο Δημάρχου Πειραιά με κύρια δραστηριότητα την εκπροσώπηση του Δήμου σε ερευνητικά προγράμματα της ΕΕ στον Τομέα Νέες Τεχνολογίες και Καινοτόμοι Εφαρμογές στις Μεταφορές.
      Συμμετοχή στην ειδική Υπηρεσία του Υπουργείου για την προετοιμασία των Ολυμπιακών αγώνων «Αθήνα 2004».
      Έκδοση τεχνικών οδηγιών και προδιαγραφών στα πλαίσια των καθηκόντων μου ως προϊσταμένη τμήματος στο Υπουργείο.
      Έκδοση εκπαιδευτικών βιβλίων με θέμα την κυκλοφοριακή αγωγή των μαθητών Δημοτικών σχολείων. «Κυκλοφορώ με ασφάλεια στην πόλη» 1996 εκδόσεις FRIESLAND HELLAS AEBE,«Η «Αλφάβητος κυκλοφορεί στον δρόμο» 2010 εκδόσεις Ελληνικά γράμματα, «Με τον Πυθαγόρα στον δρόμο» 2019 εκδόσεις ΝΙΚΑΣ.
      Θέτω την υποψηφιότητα μου κυρίως για να εκπροσωπήσω την ειδικότητα του Συγκοινωνιολόγου μηχανικού που υπηρετεί στον Δημόσιο τομέα της Κεντρικής Διοίκησης αλλά και των ΟΤΑ (Α και Β βαθμού). Επιπρόσθετα θεωρώ ότι η πολυετής εμπειρία μου στον ευρύ επιστημονικό φορέα των μεταφορών αλλά και η συνεργασία μου με άλλα Υπουργεία και ΟΤΑ μπορεί να βοηθήσει στους στόχους του Συλλόγου μας και να προβάλει θέματα τα οποία απαιτούν αλλαγές και συμπληρώσεις για την καλύτερη άσκηση των καθηκόντων των μελών μας που Υπηρετούν στο Δημόσιο.
      Ενδεικτικά αναφέρω ότι θα μπορούσα να συνεισφέρω σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής παιδιών από 5 έως 12 χρόνων, νομοθετικών ρυθμίσεων σχετικών με μέτρα ρύθμισης της κυκλοφορίας, προτάσεις για την συμπλήρωση αναγκαίων τεχνικών οδηγιών/προδιαγραφών.
      Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας
      ΜΑΝΙΩ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ
      maniochadz@gmail.com

    • #9036
      ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΓΩΝΗ
      Συμμετέχων

      Αγαπητές και Aγαπητοί Συνάδελφοι,

      Ονομάζομαι Ιωάννα Παγώνη και είμαι Συγκοινωνιολόγος Μηχανικός με 13ετή ερευνητική και επαγγελματική εμπειρία στον τομέα του Συγκοινωνιολόγου Μηχανικού. Τα τελευταία 6 χρόνια εργάζομαι ως Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια στο Εργαστήριο Μεταφορών και Λήψης Αποφάσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου συμμετέχοντας σε ερευνητικά προγράμματα σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ παράλληλα απασχολούμαι ως ανεξάρτητη σύμβουλος σε θέματα μεταφορών και συγκοινωνιακές μελέτες. Στην παρούσα ακαδημαϊκή χρονιά είμαι διδάσκουσα σε δύο μεταπτυχιακά προγράμματα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Περισσότερα στοιχεία για το επιστημονικό και ερευνητικό μου έργο μπορείτε να δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: ipagoni.wixsite.com/ipagoni.

      Είχα την χαρά να εκλεγώ στο τρέχον Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) του Συλλόγου (2020-σήμερα) και να διατελέσω Ταμίας του Συλλόγου. Σε αυτή την 2ετία, εργάστηκα με ιδιαίτερη προθυμία και ευθύνη και συνεργάστηκα άψογα με τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ σε όλες τις δράσεις του Συλλόγου, και πιο συγκεκριμένα:
      • Στο πλαίσιο της εσωτερικής οργάνωσης του Συλλόγου, συμμετείχα ενεργά στην ανάπτυξη του ερωτηματολογίου αξιολόγησης του Συλλόγου.
      • Ως Ταμίας, ήμουν υπεύθυνη για την διαχείριση των οικονομικών του Συλλόγου, ο οποίος παρά τις αντίξοες συνθήκες κατάφερε να ανταπεξέλθει στις διοικητικές και οικονομικές του υποχρεώσεις έναντι τρίτων. Με σκοπό την αύξηση της εισπραξιμότητας και την ενθάρρυνση της επανενεργοποίησης των μελών, σε συνεργασία με το υπόλοιπο ΔΣ αποφασίσαμε τη δυνατότητα καταβολής των οφειλόμενων συνδρομών από τα μέλη του μέσω διακανονισμού.
      • Ήμουν υπεύθυνη για την επιμέλεια και την σύνταξη του τριμηνιαίου Ενημερωτικού Δελτίου του Συλλόγου. Στην έναρξη της θητείας του τρέχοντος ΔΣ και σε συνεργασία με την εκδότρια του ενημερωτικού δελτίου πραγματοποιήθηκε η ανανέωσή του, η οποία συνοδεύτηκε από προσθήκη νέων στηλών (π.χ. δημοσίευση περιλήψεων διπλωματικών, μεταπτυχιακών και διδακτορικών εργασιών, στήλη «Επίκαιρα και Περιεκτικά»).
      • Στο πλαίσιο της επιστημονικής συνεισφοράς, συμμετείχα σε επιτροπές υπουργείων και στην ανάπτυξη των Δελτίων Τύπου του Συλλόγου, ενώ εκπροσώπησα τον Σύλλογο σε διαδικτυακές ημερίδες, επιστημονικά συνέδρια και έντυπα μέσα επικοινωνίας.
      • Ήμουν μέλος της Επιτροπής Ε4 των «Αεροπορικών Μεταφορών», όπου σε συνεργασία με αξιόλογους συναδέλφους αναπτύξαμε και συντάξαμε τις θέσεις του Συλλόγου σχετικά με τις αεροπορικές μεταφορές.
      • Συμμετείχα ενεργά στη διοργάνωση ημερίδων/εκδηλώσεων και συνεδριών του Συλλόγου (συνέδριο ICTR 2021, διαδικτυακές εκδηλώσεις «Οι επιπτώσεις της πανδημίας στις μεταφορές: Ένας χρόνος εμπειριών», και «Μεταπτυχιακές Σπουδές Συγκοινωνιολόγων Μηχανικών»), καθώς και σε άλλες πρωτοβουλίες και δράσεις του Συλλόγου (π.χ. Οδηγός Μεταπτυχιακών Σπουδών στις μεταφορές).

      Με γνώμονα τη διάθεση μου για περαιτέρω προσφορά και με αίσθημα ευθύνης θα είμαι ξανά υποψήφια στις προσεχείς εκλογές της 28ης Μαρτίου 2022. Δεσμεύομαι να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις στην περαιτέρω ανάπτυξη του Συλλόγου και την ανάδειξή του ως συμβουλευτικό όργανο σε θέματα που άπτονται των μεταφορών και συγκοινωνιών. Σκοπός μου είναι να συνεχίσω να συνεισφέρω στον Σύλλογο με όλη μου την ενέργεια και να συμβάλλω από κοινού με τα λοιπά μέλη στην επίτευξη των στόχων του.

      Θα με τιμούσε ιδιαίτερα να με στηρίζατε με την ψήφο σας.

      Με εκτίμηση
      Δρ. Ιωάννα Παγώνη
      Πολιτικός Μηχανικός/Συγκοινωνιολόγος ΕΜΠ
      e-mail: ipagoni@aegean.gr

    • #9062
      Kostas Vavatsoulas
      Συμμετέχων

      Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι και μέλη του ΣΕΣ,

      Είμαι ο Κώστας Βαβατσούλας, συγκοινωνιολόγος μηχανικός με μεταπτυχιακές σπουδές από τη Δανία και 10ετή εμπειρία σε συγκοινωνιακές μελέτες και έργα οδοποιίας, εργαζόμενος στη Γλασκώβη της Σκωτίας (Ηνωμένο Βασίλειο) για επώνυμες μεγάλες εταιρίες συμβούλων μηχανικών. Ορμώμενος από την ενεργή συμμετοχή μου και επιτυχημένη πορεία με το Παράρτημα Σκωτίας του Chartered Institution of Highways and Transportation (CIHT Scotland) σαν μέλος ΔΣ, Πρόεδρος της Επιτροπής Νέων Επαγγελματιών (Young Professionals) και Αναπληρωτής Γραμματέας ΔΣ, θέτω την υποψηφιότητα μου για τις εκλογές του Συλλόγου και θα ήθελα να ζητήσω τη στήριξή σας.

      Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι από τα τέλη του 2021, έχω επιστρέψει μόνιμα με τη σύζυγό μου και τη μικρή κορούλα μας στη Θεσσαλονίκη, την πόλη καταγωγής μου και όπου φοίτησα στο Τμήμα Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του ΑΠΘ, για την οποία θέλω πολύ να ενισχύσω την παρουσία και δράση του Συλλόγου.

      Αν και μόλις το 2019 γνώρισα το ΣΕΣ και τη δραστηριότητά του, είμαι ενεργό μέλος από το 2020 και προσπαθώ για να συνδράμω στο έργο του μέσω της Ε2 Επιτροπής για την Αστική Κινητικότητα, υποστηρίζοντας με την τεχνική μου γνώση και εμπειρία, αλλά πάνω από όλα με χρόνο, συνεργασία και καλή διάθεσή για να πετύχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα.

      Η πρόσφατη επαφή μου με την ελληνική αγορά, μέσω της δραστηριότητας μου σαν ελεύθερος επαγγελματίας, μου έδωσε μια καλύτερη εικόνα της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας των ανθρώπων και μηχανικών, που αν και πέρασε μια βαθιά οικονιμική ύφεση και ταλαιπωρήθηκε από την πανδημία, συνεχίζει δυναμικά την προσπάθειά της να διεκδικεί ένα καλύτερο αύριο, εξελισσόμενη σταθερά, υιοθετώντας νέες τεχνολογίες και μεθόδους που συνεισφέρουν στην αειφορία και τη βελτίωση της οικονομίας, την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και την αναβάθμιση της κοινωνίας.

      Στην προσπάθεια αυτή έχει συνεισφέρει φυσικά και ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων με το έργο του, χάρη στην κινητοποίησή και ενεργή δράση των μελών όλα αυτά τα χρόνια. Το έργο του ΣΕΣ έχει ήδη αναδείξει την αναγκαιότητα του Συγκοινωνιολόγου στην Ελλάδα, όπως και σε κάθε σύγχρονη κοινωνία φυσικά, διότι ο κλάδος μας εξυπηρετεί μία από τις σημαντικότερες ανάγκες και δικαίωμα όλων, δηλαδή τη μετακίνηση.

      Αν και δεν έχουμε πετύχει την πλήρη εναρμόνιση με τις πολιτικές και στρατηγικές άλλων κρατών και μελών της ΕΕ, ώστε να πετύχουμε ίση και ανεμπόδιστη πρόσβαση στη μετακίνηση για όλους, με ασφάλεια, ποιότητα και εκμηδένιση ατυχημάτων και ρύπων, αυτό είναι το στοίχημα για το Σύλλογο και μια μεγάλη ευκαιρία να ενισχύσουμε την παρουσία μας, αυξάνοντας τη δραστηριότητα μας και τη γνωμοδοτική συμβολή μας, εφαρμόζοντας το Σχέδιο Δράσης 2021-2025 και υιοθετώντας στόχους για την αειφόρο ανάπτυξη (Sustainable Development Goals) με άμεση σύνδεση στο αντικείμενο, σε συνδυασμό με τον απαράμιλλο επαγγελματισμό μας, προωθόντας συνέργειες και ανταλλαγή τεχνογνωσίας, εντός αλλά και εκτός της χώρας μας.

      Με τη στήριξή σας και την εκλογή μου, δεσμεύομαι να υπηρετήσω στο πλευρό του ΔΣ, με εντιμότητα, διάθεση και δίχως χρονικούς περιορισμούς, για την προβολή και εξωστρέφεια του ΣΕΣ σε τοπικό, υπερτοπικό, αλλά και διεθνές επίπεδο, την ενεργοποίηση μελών σε όλη τη γεωγραφία της χώρας, προώθηση θέσεων και βιώσιμων προτάσεων, κινητοποιόντας τις νεότερες γενιές για το αντικείμεντο του Συγκοινωνιολόγου συνεχίζοντας έτσι το έργο του ΣΕΣ και για τα επόμενα χρόνια, για έναν ισχυρό Σύλλογο αντάξιο των μελών του και του επιστημονικού και επαγγελματικού κλάδου.

      Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων και εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες και όλους τους συμμετέχοντες για το καλύτερο αποτέλεσμα.

      Με εκτίμηση,
      Κώστας Βαβατσούλας
      Συγκοινωνιολόγος Μηχανικός
      Email: kvavatso@gmail.com
      Linkedin: linkedin.com/in/kostas-vavatsoulas-22846453

    • #9117

      Αγαπητ@ Συνάδελφοι,

      θέλοντας να βοηθήσω στη συνέχιση του έργου που ξεκινήσαμε πριν 2 χρόνια ως ανανεωμένο και δυναμικό ΔΣ, αποφάσισα να συμμετέχω εκ νέου ως υποψήφιος στις εκλογές του Συλλόγου μας.

      Είμαι ο Κωνσταντίνος Κουρέτας, Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ, Συγκοινωνιολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές στο University of Virginia των ΗΠΑ και πάνω από 12ετή εμπειρία σε μελέτες έργων μεταφορών στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Βαλκάνια, Ασία, Αφρική). Εργάζομαι ως ανεξάρτητος Σύμβουλος Μελετητής Συγκοινωνιολόγος, στα ειδικότερα αντικείμενα των κυκλοφοριακών μελετών, της οδοποιΐας, management και consulting έργων μεταφορών, ενώ είμαι ταυτόχρονα υποψήφιος Διδάκτορας στη Σχολή Αγρονόμων Τοπογράφων του ΕΜΠ.

      Τα τελευταία δύο χρόνια, ως Ειδικός Γραμματέας του ΔΣ του ΣΕΣ είχα την ευθύνη για την αναμόρφωση και συντονισμό των Επιτροπών, ενός θεσμού του ΣΕΣ που είχε έρθει πλέον η ώρα να υποστεί μια σημαντική ανανέωση και ενεργοποίηση. Η θεματολογία των Επιτροπών απλοποιήθηκε και συνδέθηκε με τα επιμέρους αντικείμενα της Επιστήμης μας, ενώ βασική μου επιδίωξη ήταν να προκύψει μια δημιουργική μίξη παλαιότερων έμπειρων και νεότερων δυναμικών συναδέλφων. Ταυτόχρονα, θεωρήθηκε χρήσιμο να υπάρχει συνεργασία μεταξύ των επιτροπών σε θέματα που απαιτούσαν σύνθεση και να αξιοποιηθεί η γνώση συναδέλφων που έχουν εξειδίκευση σε περισσότερους τομείς. Ήταν μεγάλη μου τιμή και χαρά να γνωριστούμε με όλους, να συμμετέχω στις συνεδριάσεις και, τέλος, να δω τις παραγόμενες Θέσεις των Επιτροπών, που προορίζονται και για έκδοση σε ειδικό λεύκωμα.

      Κατά την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε όλα τα μέλη του απερχόμενου ΔΣ, συνέβαλα με όλες τις δυνάμεις μου στη διαμόρφωση της πολιτικής του Συλλόγου ως προς τις παρεμβάσεις μας στην Πολιτεία για ζητήματα που αφορούν στο επάγγελμα και την επιστήμη μας. Ταυτόχρονα, συμμετείχα ενεργά στην υλοποίηση της νέας στρατηγικής εξωστρέφειάς μας, με παρουσία στον δημόσιο λόγο και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, όποτε και όπου κρίθηκε απαραίτητο, προωθώντας τις θέσεις μας και δυναμώνοντας τη φωνή μας στην κοινωνία.

      Στην τελευταία μας θητεία έγιναν πολλά και σημαντικά βήματα ανανέωσης με το βλέμμα στο μέλλον. Παρ’ ολ’ αυτά, καθώς πολλά από αυτά αποτέλεσαν ουσιαστικά νέα ξεκινήματα, υπάρχουν περιθώρια για εξέλιξη, βελτίωση και διορθώσεις. Στην προσπάθεια αυτή του Συλλόγου μας θα ήθελα να συμμετέχω εκ νέου ως μέλος του ΔΣ, με τη δική σας στήριξη.

      Με εκτίμηση,
      Κωνσταντίνος Κουρέτας
      kostis.kouretas@gmail.com

Επισκόπηση 9 απαντητικών νημάτων
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.
Promo Video ΣΕΣ


Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020 – ΣΕΣ / ΥΠΕΝ / ΚΕΔΕ


Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020 – ΣΕΣ / Interamerican